Oktay Usta Dondurmali Pastaya Ne Dersiniz?

Malzemeler
pandispanyası için:
4 yumurta
1 su b.un
1 su b.toz şeker
2 çorba k.kakao
1 p.kabartma tozu
1 paket krem şanti
1 su b. süt
1 kase damla çikolatalı dondurma
pandispanyayı ıslatmak için:
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 çorba k. tozşeker
1 çay b. sıcak su

Tarif
Önce pandispanya için yumurtaları şekerle çırpın.Üzerine un ,kakao ve kabartma tozu ilave edip çırpın. Kelepçeli yuvarlak bir kalıpta pişirin. önce 170 derecede daha sonra 150 derecede. Pandispanya soğuduktan sonra enlemesine üçe kesin. Kremşantiyi sütle çırpıp yarısını ayırın. Yarısına bir kase çikolatalı dondurma ekleyip karıştırın. Pandispanyanın 1, parçasını yine yuvarlak bir kalıba koyun. Granül kahve ,tozşeker ve sıcak su ile ıslatın.Üzerine dondurmalı kremanın yarısını koyun. İkinci parça pandispanyayı üzerine koyup aynı işlemleri yapın.En son parçayı da üzerine koyup ayırdığımız kremşanti ile süsleyin.Üzerine damla çikolata serpiştirin. Derin dondurucu da sertleştikten sonra kalıptan ayırıp soğuk servis
yapın. Tiramisu gibi lezzetli ama çok daha hafif bir pasta...
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Oktay Usta Ev Yapimi Çikolatali Dondurma Tarifi

Mlzemelerii,
1 lt. süt,
1 su b. krema,
1 su b. tozşeker,
1 çorba k. salep,
1 çay b. damla çikolata,

Yapılışı,
Önce sütü tencereye alıp yaklaşık 20 dakika kaynatın. Daha sonra tozşeker ve salebi karıştırıp
ilave edin. 10 dakika kaynattıktan sonra kremayı ve damla çikolatanın yarısını da ekleyin.
10 dakika daha kaynatıp savurarak soğutun. Bir kaseye alıp derin dondurucuya koyun.
Üzeri biraz donunca kalan damla çikolataları ilave edin. Ertesi gün buzgibi servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Fasulyeli Bulgur Salatası

Malzemeler:
( 6 kişilik),
2 su bardağı kısırlık bulgur,
1 su bardağı haşlanmış fasulye,
2 yemek kaşığı salça,
5 adet cherry domates,
4 adet taze soğan,
1 küçük boy yeşil salata,
1 demet maydanoz,
1 demet dereotu,
zeytinyağı,
1 limonun suyu,
tuz,
kuru nane,
sumak,

Hazırlanışı:
Bulgurun üzerini örtecek kadar sıcak su konulur ve üzeri kapatılarak suyu çekmesi beklenir. Fasulyeler haşlanır ve yıkanmış olan tüm yeşillikler doğranıp bir kaba konulurlar. Suyu emen bulgurun üzerine salça ilave edilip, tahta bir kaşıkla bulgur ezilmeden bulgurun rengi dönene kadar hafifçe karıştırılır. (Rengi dönmezse biraz daha salça ilave edilebilir. Karıştırma işlemi kolay olsun diye az bir miktar zeytinyağı konulabilir. ) Bulgurun üzerine doğranmış tüm yeşillikler konulur ve domates doğranır(kışın normalde domates kullanmam salça yeterli olur fakat pazardaki cherry domatesler o kadar güzel kokuyordu ki dayanamayıp aldım ve kullandım) Bu karışıma zeytinyağı, tuz, limon suyu, kuru nane ve sumak eklenip hepsi iyice karıştırılıp, harmanlanır. Servis tabağına alınan salata ister yemek yanında , ister tek başına bir öğün olarak ya da çay saatinde servis edilir.Afiyet olsun

Saçaklı Poğaça Tarifi

Malzemeler:
½ su bardağı sıvı yağ,
2 su bardağı ılık süt,
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz,
2 adet kesme şeker,
 2 çorba kaşığı kuru maya ( ya da 3/4 yaş maya ),
1 yumurta sarısı,
7,5 su bardağı un,

Süs İçin;
2 çorba kaşığı krem peynir ( ya da süzme yoğurt ),
250 gr beyaz peynir,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar,
½ demet maydanoz,

Yapılışı:
Ilık sütün içine şekeri ve mayayı katıp karıştırdıktan sonra 15 dk bekletilir. Bütün malzemeler yoğrulur.
Yumuşak bir hamur yapılır. 30 dk mayalandırılır. Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alıp yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 C de ısıtılmış fırında pişirilir. Krem peynir, beyaz peynir, maydanoz karıştırılır. Soğuyan poğaçaların arası kesilip karışım sürülür. Poğaçaların gözüken peynirli kısmı rendelenmiş kaşara batılır servis yapılır.

Afiyet Olsun

Kremali Mantar Soslu Biftek

Malzemeler,
4 adet biftek,
Yarim cay kasigi karabiber,
3 yemek kasigi tereyagi,
250 gr mantar,
1 yemek kasigi un,
200 ml krema,
1 cay kasigi tuz,
Yarim cay kasigi karabiber,

Hazirlanisi
Mantarlari arzunuza gore dograyin.
Erittiginiz tereyaginda mantarlari kavurun.
Mantarlar suyunu cekince unu ekleyip kavurmaya devam edin.
Kremayi ekleyip guzelce karistirin.
Tuz ve karabiberi ekleyip altini iyice kisin.
Biftekleri izgara tavasinda veya teflon tavada pisirin.
Servis tabagina aldiginiz bifteklerin uzerine sosu ekleyin.
Garnitur, salata veya pilav ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.Kaynak.nepisirsekde.blogspot.com,

Piliç Topkapı Tarifi

Malzemeler,
2 adet tavuk göğsü,
1 su bardağı pirinç,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı kıyılmış soğan,
1 yemek kaşığı kuş üzümü,
Tuz, karabiber,
Dereotu,
Yenibahar,
2 su bardağı et suyu,

Tarif
Bir tencerede soğan, fıstık, kuşüzümü, karabiber ve yenibaharı kavurup üzerine etsuyu ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Daha önceden biraz kavurduğunuz pirinci de bu tencereye ekleyin.
Pilav suyunu çektikten sonra soğumaya bırakın ve üzerine dereotu serpin.
Her bir göğüsten ikişer tane bonfile hazırlayın. Bonfileleri bir tabağa yayın ve içlerine hazırlamış olduğunuz iç pilavı doldurup sarın.Hazırlamış olduğunuz tavuk sarmaları tepsiye diziniz. Tepsinin üzerini folyo ile kapatıp fırında düşük ısıda 30 dakika kadar pişirin ve servise hazırdır..
Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Havuçlu Kek Tarifi

Malzemeler,
3 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1 su bardağından 1 parmak az sıvıyağı,
2 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 paket vanilya,
1,5 paket kabartma tozu,
1 su bardağı ceviz, parcalanmış,
2 orta boy havuç, rendelenmiş,
1 portakal kabuğu rendesi,
1 limon kabuğu rendesi,

Tarif
Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpın, ardından süt ve sıvıyağı ekleyin ve biraz daha çırpın.
Peşine un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Bu aşamada ve sonrasında mikseri bırakıp spatula ile karıştırın. Son olarak geri kalan tüm malzemeleri de ilave edip yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden 180 derece ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırın ısıları birbirinden farklı olabilir. Size tavsiyem 20 dakika sonunda kekinizin pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin, kürdanı kekinize batırdığında kuru çıkıyorsa kekiniz hazır demektir.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kabak Musakka Tarifi

Malzemeler,
1 kg kabak,
150 gr orta yağlı kıyma,
2 büyükçe domates,
2 yemek kaşığı yağ,
2 orta boy soğan,
1 demet dereotu,
2-3 sap taze nane,
Tuz- karabiber,

Tarif
Soğanları incecik doğrayıp yağla birlikte ateşe koyun
Arada karıştırarak kıymayı katın Kıyma suyunu çekerken, kabukları ve çekirdekleri çıkartılarak doğranmış domates, tuz ve kırmızı biber koyup biraz daha pişirin
Kabakların kabuklarını kazıyıp yıkadıktan sonra yarım parmak inceliğinde yuvarlak dilimler halinde doğrayın
Kabakları dibi düz bir tencereye sıralayın Üzerine de kıymalı içten yayın
1 kaşık yağ, kıyımış nane ve 2 bardak su ekleyin Kabaklar yumuaşayana kadar kısık ateşte pişirin
Ateşten almadan önce kıyılmış dereotu serpin. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Mercimek Kıymalı

Malzemeler,
2 su bardağı yeşil mercimek,
2 orta boy soğan,
2 orta boy domates veya ,
1 yemek kaşığı salça,
150 gr kıymaTuz-karabiber,

Tarif
Mercimekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra akşamdan suda ıslatın
Yağın içinde önce kıyılmış soğanları, sonra kıymayı katarak suyunu çekene kadar pişirin
Soyulup doğranmış domates veya salça katın
Tuz, karabiber ve sıcak su ekleyin
Mercimeğin suyunu süzüp içine koyun
Önce hızlı, sonra yavaş ateşte mercimek yumuşayana dek pişirin.
Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kadayıflı Kahvaltı Keki

Malzemeler,
Yarım kg yaş tel kadayıf,
Yarım kangal sucuk,
2 adet sosis,
2 su bardağı süt,
2 adet yumurta,
1 su bardağı rende kaşar,
1 çay bardağı ayçiçek yağı,

Tarif
Tel kadayıf iyice didiklenir derin bir kaba aktarılır.
Sucuk ve sosis ince dilimlenir kadayıfa eklenir karıştırılır.
Süt yumurta yağ ve rende kaşarın yarısı çırpılır kadayıflı karışıma eklenir.
Bütün malzeme bütünleşene kadar karştırılır.
Uygun büyüklükte kek kalıbı yağlanır kadayıflı harç kalıba yerleştirilir.
Üzerine kalan rende kaşar serpilir.
Kek önceden ısıtılmış 195 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Dilimlenir sıcak olarak sofraya getirilir.
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Greyfurt Reçeli Tarifi

Malzemeler,
1 adet greyfurt,
3 kg toz şeker,
2 adet limon,
3 adet portakal,

Tarif
Greyfurt, limon ve portakalın kabuklarını soyup beyaz kalan kısımlarını iyice temizleyin.
Temizlediğiniz meyveleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Üzerine su ekleyip 24 saat bekletin.
Bekleme süresinden sonra su ile birlikte tencereye alın.
Üzerine toz şekeri ilave edip kaynamaya bırakın.
Hafif koyu kıvama ulaştıktan sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
Ilınan reçeli kavanozlara doldurup kavanozların kaparklarını sıkıca kapatın.
2 gün dinlendirdikten sonra istediğiniz zaman kavanozlardan çıkarıp servis edin.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı

En az göründüğü kadar güzel gerçekten. Tarifi iş arkadaşım Serap Hanım verdi. Hakan Usta adında bir ustaya aitmiş. Serap Hanım'ın tavsiyesiyle şekerini azalttım, kendim de ufak tefek yorumlar kattım ve aşağıdaki şekle geldi. Serap Hanım'a ve ustaya çok teşekkür ederim.

Malzemeler,
100 gr. tereyağ,
200 gr. irmik,
0,5 lt. süt
250 gr. toz şeker,
80 gr. toz Antep fıstığı,
1 parça damla sakızı,

Yapılışı,
Bir tencerede süt, şeker ve antep fıstığı kaynamaya bırakılırken diğer bir tencerede eritilmiş tereyağda irmik kavrulur. İrmiğin rengi biraz değişince (10-15 dakika kavurdum) kaynayan süt ilave edilir, damla sakızı eklenir. Topaklanmaması için hızlıca karıştırılıp ocaktan alınır. İrmik helvasına benzer bir kıvamı oluyor ama biraz daha yapışkan, daha koyu kıvamlı aynı zamanda. Küçük kare borcama dökülüp buzdolabında dinlendirilir. 1-2 saat sonra kesilip servise hazırdır.
Not: Cevizlisini denemeyin, Serap Hanım denemiş, tavsiye etmedi.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kıymalı Pırasa Böreği Tarifi

Malzemeler,
1 Yumurta,
1 Su Bardağı Süt,
1 kg Pırasa,
Tuz,Karabiber,
2 Havuç,
250 gr Kıyma,
2 Kahve Fincanı Margarin,
1 Demet Maydanoz,
Hamur için gerekli malzemeler:
1 Kahve Fincanı Yoğurt,
1 Yumurta,
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı,
1/2 Çay Bardağı Su Tuz,
1 Yemek Kaşığı Sirke,
2 Su Bardağı Un,

Tarif
1 – Böreğin hamurunu hazırlamak için; bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.Üzerini nemli bir bezle kapatarak en az 30 dakika dinlendirin.
2 - Havuç ve prasayı temizleyip ince ince doğrayın. Bir kaşık yağı tavada kızdırıp sebzeleri 3- 4 dk. kadar kavurun.Sonra kıymayı ekleyerek 3-4 dakika karıştırın ve fazla yumuşamadan ateşten alın.Tuz,biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
3 – Hamurdan beş beze hazırlayıp fırın kabından 5-6 cm.daha geniş çapta bir yufka açın.Bu yufkayı yağlanmış kalıbın dibine uçları dışarı gelecek şekilde yayın.
4 - Yumurta, süt ve kalan yağı çırpın.Kalıptaki hamurun üzerine gezdirin.Kalan bezelerden kalıp büyüklüğünde yufkalar açın.Bir yufkayı kalıptaki hamurun üzerine yerleştirip hazırladığınız karışımdan gezdirin ve bir yufka ile üzerini kapatın.Üzerine pırasalı harç yerleştirip diğer iki yufkayı aynı şekilde arasına karışım sürerek kalıba yerleştirin. Uçları sarkan yufkayı üzerine toplayın ve hamur şeritlerle tutturun.Uzerine çırpılmış yumurta sürüp önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin.Daha sonra sevise sunabilirsiniz.
Önemli Not: Fırına böreği koymadan önce dilimlerseniz içi daha iyi pişecektir.Bu böreği hazır yufka ile de yapabilirsiniz.5 adet hazır yufkayı aynı şekilde kalıba yerleştirmeniz yeterli olacaktır.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Peynirli Kirmizi Biber Salatasi

Malzemeler
8 adet kırmızıbiber,
4-5 dal taze soğan,
1,5 su bardağı sert beyaz peynir,rendelenmiş,
1 su bardağı ceviz, irice doğranmış,
1 çay kaşığı karabiber,
yarım çay bardağı maydanoz, kıyılmış,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,

Tarif
Biberleri fırın telinin üzerinde altlarında bir tepsi ile diri kalacak şekilde közleyin.
Bu arada soğan hariç tüm malzemeleri karıştırarak peynirli iç hazırlayın.
Biberler biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyin.
Peynirli içten bir tatlı kaşığı kadar alıp 3 parmağınızla sıkıştırarak biberlerin geniş kısımlarına yerleştirin.
Yaprak sarması gibi sarın.
Soğan dallarını kaynar suya atıp yumuşatın, ardından soğuk sudan geçirin.
Biberleri taze soğanlarla bağlayın.
Üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Karnıyarık Tarifi

Malzemeler
Patlıcan 6 orta boy 1 kg,
Sıvı yağ (kızartmak için) 1/4 su bardağı 50 gr,
Soğan 3 büyük boy 250 gr,
Kıyma 1/2 su bardağı 250 gr,
Domates 4 küçük boy 400 gr,
Yeşil Biber 3 orta boy 50 gr,
Sarımsak 5 diş 15 gr,
Maydanoz 2/3 demet 40 gr,
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gr,
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gr,
Sıcak su 1 su bardağı 200 gr,

Tarif
Sebzeleri yıka, patlıcanların sapını kes, aralıklı soy, teflon tavada yağı ısıt, patlıcanları koy, kapağı kapat
Ara sıra çevirerek kısık ateşte 15 dakika kadar yumuşat
Tepsiye diz, uçları ayrılmayacak şekilde ortadan boyuna kes, kaşığın tersiyle oyuk aç
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra
Patlıcanların yumuşatıldığı tavaya, kıymayla birlikte koy, karıştır, kapağı kapat,
kısık ateşte ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekene değin, 8-10 dakika kadar pişir
Domateslerden birini ve 2 biberi ayır, kalanları çok küçük doğra,
kıymalı karışıma kat, karıştır, 5 dakika daha pişir
Sarmısağı soy, maydonozu ayıkla
Maydonoz ve sarımsağı ince ince kıy, sıcak karışıma ekle,
tuzu ve karabiberi koy, karıştır,
Patlıcanların oyuklarını bu karışımla doldur
Ayrılan domatesi, daire şeklinde altıya dilimle,
biberleri boyuna üçer parçaya kes
Patlıcanların üzerine yerleştir
Tepsinin kenarından suyu yavaş yavaş dök
Orta sıcaklıktaki fırında 20 dakika üzeri kapalı,
10-15 dakikada açık olarak pişir

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Zeytinyaglı Yaprak Sarma Tarifi

Malzemeler:
500 gr salamura asma yaprağı,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
2 su bardağı sıcak su,
yarım limon suyunu,
İç harcı için:,
4- adet kuru soğan,
1 çay bardağı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
2 su bardağı kırık pirinç,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı tarçın,
2 adet kesme şeker,
2 yemek kaşığı kuş üzümü,
1 su bardağı kıyılmış maydanoz,
1 tatlı kaşığı tuz,
yarım su bardağı sıcak su,

Yapılışı:
Zeytinyağını tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğanı biraz tuz ile 1 dakika kadar soteleyin. Üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
Pirinçleri 1-2 su yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun.
Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak iyice karıştırın. Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın.
Pirinçler soğurken yaprakları yıkayın. 5 dakika sıcak su da beklettikten sonra 2-3 su yıkayın.
Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın. Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık ya da küçük asma yapraklarıyla kaplayın. Boşluk kalmayacak şekilde dolmayı dizin.
Sardığınız dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın. Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave ettikten sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun

Fırında Patates Tarifi

Malzemeler,
500gr donmuş patates,
3 çorba kaşığı yoğurt,
3 diş sarımsak,
Tuz,

Tarif
Tepsinin içine yağlı bir kağıt koyup içine patatesleri yerleştirip fırına koyun.
Sosu için küçük bir kasenin içine yoğurt,rendelenmiş sarımsak, ve tuz katıp karıştırın.
Patatesleri fırından çıkardıktan sonra üzerine yoğurdunu döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Meyveli Diyet Kahvaltısı Tarifi

Malzemeler
1 adet orta boy elma (çekirdek kısmı çıkarılmış, dilimlenmiş)
1 orta boy portakal (soyulmuş ve dilimlenmiş)
100 gram taze çilek
100 ml doğal yoğurt

Tarif
Dilimlenmiş elma, portakal ve çilekleri orta boy bir kase içinde karıştırın.
Onları kahvaltı tabağına geçirin, üzerine yoğurt dökün ve hemen servis yapın.
Porsiyon başına karbonhidrat oranı: 19 gram.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Havuçlu Kek Tarifi

Çocuklara meyve ve sebze tükettirmekte güçlük çekeriz.Havuç besleyici ve bir çok şeyede iyi gelen bir besin kaynagımız.Çocuklarımıza rahatlıkla ve severek bu kekle havuç tüketmelerine yardımcı olacagız.Şimdi geçelim bu güzel kekimizin tarifine.


Gerekli malzemeler
1 su bardağı rendelenmiş havuç,
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz,
1 yemek kaşığı karbonat,
1 yemek kaşığı tarçın,
2 su bardağı şeker(çok sekerli sevmeyenler 1.5 su bardagı, yapabilirler)
4 adet yumurta,
2 su bardağı un,
Kreması için gerekli malzemeler,
2 su bardağı süt,
1 su bardağı şeker,
1 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşıgı un,

Yapılışı
Kek için gerekli malzemeleri bir kabta iyice karıştırınız.Daha önceden yağlanmış bir tepsiye sürünüz.
Kreması için ise bir tencereye şekeri,sütü,nişastayı ve unu ekleyip pişiriniz.Krema soguduktan sonra,
ayrı bir kapta yumurtanın akını, 1 adet vanilyayı, yarım paket margarini mikserde iyice çırpıp kremayla karıştırınız.
Pişen kekin üzerine sürünüz.Servise hazır.Afiyet olsun

Sarma Rosto Tarifi

Malzemeler,
1,5 kg koyun eti , bir bütün kol,
2 adet yumurta,
2 adet küçük boy havuç,
1 orta boy soğan,
2 yemek kaşığı yemeklik yağ,
1 yemek kaşığı unTuz-karabiber,

Tarif
Kolun kemiğini çıkartıp, etin kalınca yerlerini pirzola demiriyle döverek inceltin
Etin üzerine, tuz, karabiber serptikten sonra haşlanmış ve ikiye bölünmüş yumurtaları ve havucu yerleştirin
Eti silindir biçiminde sıkıca sararak bir sicimle bağlayın Dibi düz bir tencerede yağı eritin ve eti çevirerek kızartın Tenceredeki yağı başka bir kaba aktarın Etin yanına dört parçaya bölünmüş soğan ve havuç koyun
Yeterince sıcak su katıp kısık ateşte yumuşayana dek pişirin Et suyunu çekince, sicimi keserek çıkartın
Bir parmak kalınlığında parçalara ayırıp servis tabağına yerleştirin Tencerede kalan yağlı suya bir kaşık un katın ve karıştırarak hafifçe kavurun Bir bardak su koyun, boza kıvamına gelene dek kaynatın
Salçayı etin üzerine süzerek boşaltın Eti patates püresi ve haşlanmış bezelye garnitürüyle ya da diğer sebzelerle servis yapın . Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kuzu Haşlama Terbiyeli

Malzemeler,
1 kg kuzu eti , kol, kürek veya döş tarafı,
2 orta boy soğan,
1 orta boy havuç,
2 orta boy patates,
1 küçük kereviz,
1 silme yemek kaşığı tuz,
Terbiyesi için:,
2 yumurta sarıs,
ı1 silme yemek kaşığı un,
1 adet limon suyu,
1/ 2 demet maydanoz,

Tarif
Eti, kemikli olarak birer kişilik parçalara böldürün
Yıkadıktan sonra üzerini biraz geçecek kadar suyla ateşe koyun
Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın
İçine dört parçaya bölünmüş soğan, doğranmış havuç ve kereviz katın
Pişmeye yakın kuşbaşı doğranmış patatesleri ve yeterince tuz koyun
Limon suyu, un, 2 yumurta sarısıve yarım bardak suyu karıştırın
Patatesler yumuşadığı vakit terbiyesini üzerine döküp ateşten indirin
Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Dana Eti Haşlaması Tarifi

Malzemeler,
1-1,5 kg dana nuar,
4-5 küçük hıyar turşusu,
1adet havuç,
2 adet soğan,
1 çay kaşığı yenibahar,
Tuz-karabiber,
2 adet defneyaprağı,

Tarif
Dana budundan çıkarılan nuarlık eti yıkadıktan sonra çeşitli yerlerinden verevine kesin ve aralarına dilimlenmiş havuç, hıyar turşusu yerleştirin Dibi düz bir tencereye koyun Dörde bölünmüş soğan, defneyaprağı, tuz, baharat ve üzerini geçecek kadar su katıp kısık ateşte pişmesini sağlayın Pişen nuarın soğumasını bekleyin
Gerekirse dolapta bırakın Dilimlere bölüp aralarına turşu konulabilir. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak:            Nefis Yemek Tarifleri

Kakaolu Portakallı Şekerpare

Malzemeler,
150 Gr. Tereyağı,
2 Yumurta,
1 Çay B. İrmik,
1 Çorba K. Kakao,
2 Çorba K. Pudra Şekeri,
1 Pk. Vanilya,
1 Pk. Kabartma Tozu,
1 Portakal,
6 Çay B. Un,

Şerbeti İçin:
3.5 Su B. Su,
3 Su B. Toz Şeker,
Yarım Limon,
1 Portakal Suyu,

Üzeri İçin:
Turunç Reçeli

Hazırlanışı:
Şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz. Karıştırma kabına yumurtayı kırıyoruz. Üzerine tereyağını, irmiği, kakao' yu, pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu, portakal kabuğu rendesini ve unu da koyup kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Ortasına hafiften parmağımızı batırıyoruz. F ırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 180 derelik fırında pişiriyoruz.

Fırından çıkan tatlımızı şerbetleyip soğumaya bırakıyoruz. Servis tabağına alıp ortalarına turunç reçelini koyup servis ediyoruz.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Diyet Tavuk Salatası

Malzemeler
6 Adet yeşil yada siyah zeytin,
2 Adet yeşil biber,
1 Adet soğan,,
3 Adet domates,
2 Adet yumurta,
200 gr Tavuk göğüs (haşlanmış),
250 gr Taze fasulye (haşlanmış),
Karabiber, Tuz ve Limon suyu,
2 Çorba kaşığı zeytinyağı,

Tarif
Soğanı, biberleri ve domatesleri ince ince doğrayın.
Yumurtaları haşlayıp kabuklarını soyun, dörde bölün.
Haşlanmış tavuk göğüslerini ince parçalar haline getirin.
Bütün malzemeleri derin bir salata kabında iyice karıştırın.
Üzerine limon, tuz ve karabiber koyup karıştırdığınız zeytinyağını döküp, servis yapın.
Diyet yemeğimiz 210 kaloridir.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Tavuklu Patates Tarifi

Malzemeler
1adettavuk gogsu,
1adet sogan,
1adet sivri biber,
1adet kirmizi dolmalik biber,
2 adet domates,
3veya 4 adet patates,
1,5yemek kasigi salca,
1cay kasigi pul biber,kara biber,tavuk baharati ve soya sosu,tuz

Tarif
Az sıvıyağda, soğan ve biberleri kavurun.
Ardından, iri dogranmis tavukları ekleyin.
Rengi donunce, domatesleri ve baharatları ekleyin.
Ayrı bir kapta, salçayı sulandırıp, tencereye ilave edin.
Doğrandığınız patatesleri de, tencereye koyarak, suyunu ayarlayın.
en üste dilerseniz defne yaprağı koyarak, yemeği pişirin.
10 dak . dinlendirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın..Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Mor Lahana Salatasi

Malzemeler
1/2 mor lahana,
3 yemek kaşığı üzüm sirkesi,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 adet limonun suyu,
1 kase yoğurt,
1 diş sarımsak,
1/4 demet dereotu,

Tarif
Mor lahanayı yıkayıp incecik doğrayın
.Orta derinlikte bir kaba lahanaları alın.
Üzerine sirke, limon suyu ve tuzu ekleyin.
Elinize mutfak eldiveni ya da temiz bir poşet geçirin.
Lahana yumuşayana ve diğer malzemelerle özleşene kadar yoğurun.
Salata kasesine lahanayı alın.
Sarımsağı rendeleyip yoğurtla karıştırın.
Lahananın üzerinde gezdirin.
Dereotunu incecik doğrayıp salatanın üzerine serpin.
Bekletmeden servis yapmaya gayret gösterin.
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Sebzeli Ponpon Böreği Tarifi

Malzemeler
5 adet milföy hamuru,
1 adet kabak,
1 adet havuç,
1 kahve fincanı kaşar peynir,
Tuz,

Tarif
Milföy hamurlarını çözülmesi için tezgahın üzerine çıkarın.
Kabak ve havucun kabuklarını soyup rendeleyin.
Teflon tavaya önce havuçları ekleyip biraz kavurun.
Havuçların rengi sararınca kabakları ekleyip, kavurmaya devam edin.
Kabaklar suyunu çekince, tuzu ekleyip karıştırın.
Harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.Küçük kek kalıplarını yağlayın.
Milföy hamurlarının uç kısmı yukarı gelecek şekilde kek kalıbının içine serin.
İçlerine sebzeli harcı eşit oranda paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kızarana kadar pişirin.
Kek kalıbından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
Bu rarifi, isterdeniz peynirli olarak da yapabilirsiniz.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Oktay Usta Eğenin Nefis Börülcesi

BÖRÜLCE SALATASI:
yarım kg börülce,
3 diş sarımsak,
1 çay b. ceviz,
elma sirkesi,
tuz,zeytinyağı,

HAZIRLANIŞI:
Börülceleri haşlayın. Soğuk sudan geçirip servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı, sarımsak
rendesi ve sirke dökün. en son ceviz parçaları serpiştirin. Nefis bir eğe salatası..
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Oktay Usta Ananaslı Püskevit Pasta Tarifi

Malzemeler,
1 p. yulaflı bisküvi,
100 gr tereyağı,
1 p. krem şanti,
1 su b. süt,
bir kutu krem peynir,
1 çorba k.mısır unu,
1 ananas,
1.5 su b.ananas suyu,

Tarif
Yulaflı bisküviyi un gibi ufalayın. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp bir çember kalıba bastırın.
Bu arada kremşanti ile sütü çırpın. İçine labne veya krem peyniri ekleyin. İkisi de yoksa 2 veya 3 çorba k. susuz yoğurtta ekleyebilirsiniz. Bu karışıma küp doğranmış ananasları da ekleyin. Ananas yerine şeftali veya kayısı da olabilir. Hepsini karıştırıp kalıptaki bisküvlerin üzerine dökün. Üzerini düzeltip buzluğa kaldırın. Krema katılaşınça ananas suyunu mısır nişastalı ile pişirip üzerine ılındıktan sonra dökün. Tekrar buzdolabında soğutun ve soğuk ikram edin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Portakallı Kurabiye

Malzemeler
3 Adet Portakal,
6 Yemek Kaşığı Toz Şeker,
2 Adet Yumurta Sarısı,
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ,
1 Paket (250 gr.) Margarin,
1 Paket Kabartma Tozu,
1 Paket Vanilya,
Un ,Aldığı kadar,

Yapılışı
Öncelikle portakalların kabuklarını rendeleyip, bir yemek kaşığı şeker ile karıştırın.
Portakalların suyunu sıkıp, tüm malzemeleride katarak yumuşakça bir hamur yoğurun. (Hamuru; üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirebilirseniz iyi olur)
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Arzu ederseniz tepsiye dizdikten sonra, üzerlerine hafifçe çırpılmış yumurta akı sürün ve toz şeker serpin.
180 derece ısıtılmış fırında, 25-30 dk. kadar pişirin.

Muffin Tarifi

MALZEMELER :
2 yumurta,
2 çay bardağı toz şeker,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 cay bardağı yoğurt,
1,5 su bardağı un,
1 çay bardağı öğütülmüş toz ceviz,
1 paket kabartma tozu,

HAZIRLANIŞI:
Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ilave edip biraz daha çırpın. Üzerine unu kabartma tozunu ve cevizi ekleyip hepsini beraber çırpma telli yardımıyla karıştırın. (unu ilave etikten sonra fazla karıştırırsanız kek kabarmaz) kıvama gelen keki kaşık yardımıyla kalıplara dökün. üzerine parça ceviz ve damla çikolatada eke bilirsiniz. 170 derecelik fırında ortalama 25- 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun...

Kuru Börülce Kıymalı Tarifi

Malzemeler,
1,5 su bardağı börülce,
150 gr kıyma,
1 büyücek soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1yemek kaşığı margarin,
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı,
tuz,
karabiber,
biraz tarçın,

Tarif,
Börülceyi ayıklayıp akşamdan suda ıslatın
Soğanı yıkayıp incecik doğrayın;yağla birlikte ateşe koyun
Arada karıştırarak hafifçe börttürün,kıymayı katın ve karıştırmaya devam edin
Suyunu çekince salça,biber,tarçın,suyu süzülmüşbörülce ve üzerini örtecek kadar ılık su koyun
Börülceler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin
Yeterince tuz koyup bir iki taşım kaynatın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Patlıcan Karnıyarık Kıymalı Tarifi

Malzemeler,
1 kg patlıcan (6 tane),
1 kahve fincanı ayçiçek yağı,
1 yemek kaşığı margarin,
250 gr kıyma,
3 orta boy soğan,
3 orta boy domates,
3-4 adet yeşil biber,
1/2 demet maydanoz,
Tuz-karabiber,

Tarif
Patlıcanların iki ucundan 3-4 cm uzunluğunda kabuk bırakarak orta kısmını soyun
Bıçakla ayırmadan uzunlamasına bir çizik yapın Tuzlu suda 15 dk bekletin
Patlıcanları sudan sıkarak çıkarıp kurulayın Sıvıyağla yağlayıp elektrik ocağı veya kızgın fırında çevirerek böttürün İnce doğranmış soğanı kalan sıvıyağda börttürün: kıymayı koyup suyunu çekene dek kavurun
Sonra da rendelenmiş bir domates, tuz ve karabiber katın Patlıcanları, bir tepsiye sıralayın
Kesik yerinden açarak içlerini kıymalı içle doldurup kıyılmış maydanoz serpin
Üstlerine birer dilim domates ve biber yerleştirin 1 kaşık yağ ve yeterince su katıp kısık ateşte veya fırında pişirin . Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Fırında Soya Soslu Köfte Tarifi

Malzemeler,
750 gr az yağlı kıyma,
1 bayat ekmek,
1 büyük boy soğan,
3-4 orta boy patates,
1 su bardağı kadar süt,
1 çay bardağı soya sosu,
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ,
2 yumurta,
Biraz maydanoz,
Biraz kırmızı pul biber,
Tuz, karabiber
Sosu için:
2 büyük soğan,
1,5 çay bardağı kadar soya sosu,
1 çay bardağına yakın sıvı yağ,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Tarif
Öncelikle bayat ekmek mikserde veya elle çok küçük parçalara ayrılır
Soğan küçük küçük doğranır
Patates,pul biber ve soya sosunun bir bölümü ayrılarak geri kalan tüm malzeme karıştırılır
Hamburger köftesi büyüklüğüne yakın köfteler hazırlanarak tepsiye dizilir
Kalan soya sosu,tuz,uzun uzun doğranmış pataes ve pul biber karıştırılarak köftelerin arasına dizilir ve fırına verilir Sosu için soğanlar yarım halka biçiminde doğranır
Yağda hafif pembeleşinceye kadar pişirilerek tuz ve soya sosu eklenir ve 1-2 dakika daha pişirilir
Köfteler piştikten sonra üzerlerine soğanlı karışımdan yerleştirilir ve 5 dakika kadar daha pişirilir
son olarak kaşar peyniri serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Böğürtlenli Dondurma Tarifi

Malzemeler,
1 Su bardağı böğürtlen,
4 Çorba kaşığı tozşeker,
2 Adet armut,
500 gr vanilyalı dondurma,
1 Su bardağı krem şanti,
Üzerini süslemek için : Krema,

Tarif
Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin
Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin,
Armutlardan birini ince ince dilimleyin,
Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin,
Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin,
Meyveleri soğumaları için bir kenara alın,
Dondurmayla krem şantiyi karıştırın,
Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın,
Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin,
Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün,
Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kaşarlı Tavuk Tava

Malzemeler,
500 gr tavuk gogsu,
1 kase rendelenmis kasar peynir,
bir kase mantar,
4 tane domates,
2 tane sivri tatli biber,
maydonoz,
1 yemek kasigi salca,
1 fincan zeytin yag,
1 yemek kasigi soya sosu,
2 dis sarimsak,
1 cay kasigi tuz,
1 cay kasisi karabiber,
1 cay kasigi kirmizi pul biber,

Tarif
once tavuk goguslerimizi kus basi dogruyoruz
dogradigimiz kusbasi tavuk goguslerimizi tavada kizdirdigimiz zeytin yaganda sarimsaklarla birlikde kizarincaya kadar pisiriyoruz
her iki tarafi kizarmis olan tavuk goguslerimizin icine soya sosumuzu ilave ediyoruz orta atesde 5 dakika agzi kapali sekilde pisirdikden sonra tavuklarimizin icine ince dogradimiz maydonoz sivri biber ve kesilmis mantarlarmizi kabuklarini soyup kus basi dogradigimiz domates ve salcamizi veriyoruz
kalan diger butun baharatlarimizida verdikden sonra orta atesde ustu kapali bir sekilde pisirmeye devam ediyoruz
yemegimizin suyu hafif cekmeye basladiginda yemegimizin kapagini acarak birazda oyle pisirdikden sonra pisen yemegimizi ocakdan alip borcam firin tepsisine koyup uzerlerini rendelenmis kasar peynirimizi serperek onceden isitilmis orta atesdeki firinimiza veriyoruz
kasar peynirleri pembelesinceye kadar firinda bekletiyoruz pembelsdikden sonra servise hazirdir. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Lahana Kıymalı Tarifi

Malzemeler,
1 orta boy lahana,
250 gr kıyma,
2 orta boy soğan,
2 yemek kaşığı margarin,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı dolma fıstığı,
kuşüzümü,
Tuz-karabiber,
1&2 demet maydanoz,

Tarif
Lahananın koçanını, sivri bir bıçak sokarak, piramit biçiminde kesip çıkartın
Yaprakları ayrılmadan bol kaynar tuzlu suya sokup 5 dk bırakın
Tepsiye çıkardıktan sonra yapraklarını ayırın: kalın damarlarını çıkartın
Bir tavada ince doğranmış soğanla yağı karıştırarak börttürün
Fıstık,üzüm ve kıyma koyup karıştırın
Tuz, kırmızıbiber, salça ve kıyılmış maydanoz katın ve biraz daha kavurun
Tepsiye bir kat lahana yaprağı döşeyin, üzerine iç serpin, tekrar yaprak döşeyip iç serpin, en üstünü yaprakla örtün
Baklava dilimleri gibi kesin
Biraz tuz serpin; et suyu veya su koyup üstü örtülü olarak fırında pişirip üzerini kızartın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Tam Tahıllı Krep

Malzemeler,
1/2 su bardağı tam buğday unu,
1/2 su bardağı tam çavdar unu,
1/4 su bardağı + 1 çorba kaşığı kepek,
eğer kullanmazsanız aynı oranda tam buğday unu,
1 çorba kaşığı keten tohumu,
1/2 su bardağı yağsız süt veya soya sütü,
1 su bardağı su,
1/2 çay kaşığı tuz,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,

Tarif
Tüm malzemeyi çırpma teliyle iyice karıştırın. Eğer koyu olursa su ekleyebilirsiniz.
Hamurun kek hamurundan daha akıcı kıvamda olması gerekiyor.
Dilerseniz geceden hazırladığınız hamuru üstü kapalı olarak buzdolabında bekletip sabah pişirebilirsiniz.
Yağsız krep tavasını iyice ısıtın.
Bir çorba kepçesiyle tavayı kaplayacak kadar hamur alıp dökün ve hamurun yayılmasını sağlayın.
Orta ateşte bir yüzünü pişirdikten sonra spatulayla çevirip diğer yüzünü de pişirin.
Pişen krepleri düz bir tabağa alarak az ısıtılmış fırında bekletin ki servise kadar soğumasınlar..
Sonra da içine dilediğiniz malzemeyi koyarak tadını çıkarın.... Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Çilekli Dondurma Tarifi

Malzemeler,
500 Gr çilek (dondurulmuş),
250 Gr toz şeker,
1 Tatlı kaşığı salep,
1 Limon suyu,
1 Su bardağı su,

Tarif
Çilekleri ezerek süzgeçten geçirin ve limon suyu ile karıştırın
Derin bir tencerede salep, şeker ve bir su bardağı suyu karıştırarak kaynatın
Çilek suyunu ekleyin, karıştırın
Buzlukta dondurun. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kabak Musakka Tarifi

Malzemeler,
Soğan 2 küçük boy 100 gram,
Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram,
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Yeşil kabak 6 orta boy 1 kg Maydanoz 3-4 dal 10 gram,
Dereotu 3-4 dal 10 gram,
Domates 2 orta boy 250 gram,
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram,
Kara biber 1/4 tatlı kaşığı 0,
5 gram Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram,

Tarif
Sebzeleri yıka , Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, Tencereye soğan, kıyma ve yağı koy, kapağı kapat,
kısık ateşte ara sıra karıştırarak, bıraktığı suyu çekene değin 8-10 dakika pişir, Kabağın saplarını kes, maydanoz ve dereotunu ayıkla, Domatesi yarım santimetreküp irilikte kuşbaşı, kabakları 1-1-5 santimetre kalınlıkta, daire şeklinde doğra, Domatesi, kıymalı karışıma ekle, tuz ve kara biberi koy, 5 dakika kadar pişir
Kabakları yayvan bir tencereye diz, üzerine kıymalı karışımı yay, Suyu tencerenin kenarından yavaş yavaş dök, yumuşayıncaya değin yaklaşık 1 saat pişir , Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp yemeğin üzerine serp. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Yeni kurabiye deneyemediğim için, bu sefer mevsim sebzesi yayınlıyoruz. Ama 4 mevsimin en sevdiğim sebzesi :) Bu sefer değişiklik yapıp içine nane de koymuştum ama tavsiye etmiyorum.

Malzemeler,
5 enginar,
1 büyükçe patates,
1/2 demet taze soğan,
1/2 demet dereotu,
1/2 tatlı kaşığı tuz,
1/2 tatlı kaşığı toz şeker,
1 çay bardağı zeytinyağı,
sıcak su,

Yapılışı
Önce yeşillikler doğranır, ardından patates küp doğranıp suda bekletilir. Enginarların da sapı kesilip kabuğu ince bel verene kadar soyulur. Bel verdiği yerden kesilir, çanağın alt kısmı (yeşil kısmı) bıçakla alınır. Ardından dörde bölünüp -varsa- orta kısmının tüyleri kesilir. Temizlenen parçalar, yarım limon sıkılmış suya atılır. (Bu arada, zaten çok faydalı ve çok lezzetli olduğu için kopardığımız kabukların gövdeye birleşen beyaz yerlerini çiğ çiğ yiyorum, tavsiye ederim; ama dudakları ve dişleri boyuyor, "demedi" demeyin. Misvakla çıkıyor)
Tencereye zeytinyağı, taze soğan ve patatesler alınır. En fazla 1 dakika sonra suyu süzülmüş enginarlar eklenir. Üstüne limon suyu gezdirilir. Tuzu ve şekeri gezdirilir. Kısık ateşte arada bir karıştırılarak suyunu salıp çekene kadar beklenir. Sonra dereotu üstüne yayılır, sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. Klasik düdüklüde 10 dakikada pişer. Karnıyarık tenceresinde kısık ateşte kapağı kapalı olarak 30 dakikada pişer. Karnıyarık tenceresi kullanacaksak, dereotunu 30 dakikanın ilk başında koymak zorunda değiliz, biraz diri kalması için daha sonra da koyabiliriz, ben öyle yaptım.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Cevizli Çikolatalı Kek Tarifi

Malzemeler :
4 Yumurta,
1,5 Su B. Toz Şeker,
1 Su B. Sıvıyağ,
1 Su B. Süt,
1 Paket Kabartma Tozu,
1 Paket Vanilya,
1 Su B. Ceviz,
2,5 Su B. Söke Un,

Üzeri İçin:
Beyaz Küvertür Çikolata,
Çikolata,
Islatmak İçin:
Portakal Suyu,

Hazırlanışı
Geniş bir kaseye yumurtaları kırın. Toz şekeri ilave edin ve mikserin en yüksek devirinde çırpın. Sütü ve sıvıyağı dökün. Cevizleri doğrayıcıdan geçirin. Ayrı bir kasede unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve cevizi karıştırın. Bu karışımı da sıvıların kasesine ekleyin. Kıvamı çok sert olmamalı.
Margarinlediğiniz kelepçeli kalıba karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişen kekin üzerine bir bardak portakal suyu dökün. İyice çekmesi için kürdan batırarak dökün. Kuvertür çikolatayı bir kaseye alın ve buharda ben mari usulü eritin. eriyen çikolatayı kekin üzerine dökün. Parça çikolatalar serperek süsleyin.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X