Pages

Karnıyarık Tarifi

Malzemeler
Patlıcan 6 orta boy 1 kg,
Sıvı yağ (kızartmak için) 1/4 su bardağı 50 gr,
Soğan 3 büyük boy 250 gr,
Kıyma 1/2 su bardağı 250 gr,
Domates 4 küçük boy 400 gr,
Yeşil Biber 3 orta boy 50 gr,
Sarımsak 5 diş 15 gr,
Maydanoz 2/3 demet 40 gr,
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gr,
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gr,
Sıcak su 1 su bardağı 200 gr,

Tarif
Sebzeleri yıka, patlıcanların sapını kes, aralıklı soy, teflon tavada yağı ısıt, patlıcanları koy, kapağı kapat
Ara sıra çevirerek kısık ateşte 15 dakika kadar yumuşat
Tepsiye diz, uçları ayrılmayacak şekilde ortadan boyuna kes, kaşığın tersiyle oyuk aç
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra
Patlıcanların yumuşatıldığı tavaya, kıymayla birlikte koy, karıştır, kapağı kapat,
kısık ateşte ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekene değin, 8-10 dakika kadar pişir
Domateslerden birini ve 2 biberi ayır, kalanları çok küçük doğra,
kıymalı karışıma kat, karıştır, 5 dakika daha pişir
Sarmısağı soy, maydonozu ayıkla
Maydonoz ve sarımsağı ince ince kıy, sıcak karışıma ekle,
tuzu ve karabiberi koy, karıştır,
Patlıcanların oyuklarını bu karışımla doldur
Ayrılan domatesi, daire şeklinde altıya dilimle,
biberleri boyuna üçer parçaya kes
Patlıcanların üzerine yerleştir
Tepsinin kenarından suyu yavaş yavaş dök
Orta sıcaklıktaki fırında 20 dakika üzeri kapalı,
10-15 dakikada açık olarak pişir

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...