Böğürtlenli Dondurma Tarifi

Malzemeler,
1 Su bardağı böğürtlen,
4 Çorba kaşığı tozşeker,
2 Adet armut,
500 gr vanilyalı dondurma,
1 Su bardağı krem şanti,
Üzerini süslemek için : Krema,

Tarif
Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin
Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin,
Armutlardan birini ince ince dilimleyin,
Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin,
Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin,
Meyveleri soğumaları için bir kenara alın,
Dondurmayla krem şantiyi karıştırın,
Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın,
Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin,
Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün,
Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X