Patlıcan Karnıyarık Kıymalı Tarifi

Malzemeler,
1 kg patlıcan (6 tane),
1 kahve fincanı ayçiçek yağı,
1 yemek kaşığı margarin,
250 gr kıyma,
3 orta boy soğan,
3 orta boy domates,
3-4 adet yeşil biber,
1/2 demet maydanoz,
Tuz-karabiber,

Tarif
Patlıcanların iki ucundan 3-4 cm uzunluğunda kabuk bırakarak orta kısmını soyun
Bıçakla ayırmadan uzunlamasına bir çizik yapın Tuzlu suda 15 dk bekletin
Patlıcanları sudan sıkarak çıkarıp kurulayın Sıvıyağla yağlayıp elektrik ocağı veya kızgın fırında çevirerek böttürün İnce doğranmış soğanı kalan sıvıyağda börttürün: kıymayı koyup suyunu çekene dek kavurun
Sonra da rendelenmiş bir domates, tuz ve karabiber katın Patlıcanları, bir tepsiye sıralayın
Kesik yerinden açarak içlerini kıymalı içle doldurup kıyılmış maydanoz serpin
Üstlerine birer dilim domates ve biber yerleştirin 1 kaşık yağ ve yeterince su katıp kısık ateşte veya fırında pişirin . Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X