Pages

Oktay Usta Dondurmali Pastaya Ne Dersiniz?

Malzemeler
pandispanyası için:
4 yumurta
1 su b.un
1 su b.toz şeker
2 çorba k.kakao
1 p.kabartma tozu
1 paket krem şanti
1 su b. süt
1 kase damla çikolatalı dondurma
pandispanyayı ıslatmak için:
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 çorba k. tozşeker
1 çay b. sıcak su

Tarif
Önce pandispanya için yumurtaları şekerle çırpın.Üzerine un ,kakao ve kabartma tozu ilave edip çırpın. Kelepçeli yuvarlak bir kalıpta pişirin. önce 170 derecede daha sonra 150 derecede. Pandispanya soğuduktan sonra enlemesine üçe kesin. Kremşantiyi sütle çırpıp yarısını ayırın. Yarısına bir kase çikolatalı dondurma ekleyip karıştırın. Pandispanyanın 1, parçasını yine yuvarlak bir kalıba koyun. Granül kahve ,tozşeker ve sıcak su ile ıslatın.Üzerine dondurmalı kremanın yarısını koyun. İkinci parça pandispanyayı üzerine koyup aynı işlemleri yapın.En son parçayı da üzerine koyup ayırdığımız kremşanti ile süsleyin.Üzerine damla çikolata serpiştirin. Derin dondurucu da sertleştikten sonra kalıptan ayırıp soğuk servis
yapın. Tiramisu gibi lezzetli ama çok daha hafif bir pasta...
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...