Kabak Musakka Tarifi

Malzemeler,
Soğan 2 küçük boy 100 gram,
Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram,
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Yeşil kabak 6 orta boy 1 kg Maydanoz 3-4 dal 10 gram,
Dereotu 3-4 dal 10 gram,
Domates 2 orta boy 250 gram,
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram,
Kara biber 1/4 tatlı kaşığı 0,
5 gram Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram,

Tarif
Sebzeleri yıka , Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, Tencereye soğan, kıyma ve yağı koy, kapağı kapat,
kısık ateşte ara sıra karıştırarak, bıraktığı suyu çekene değin 8-10 dakika pişir, Kabağın saplarını kes, maydanoz ve dereotunu ayıkla, Domatesi yarım santimetreküp irilikte kuşbaşı, kabakları 1-1-5 santimetre kalınlıkta, daire şeklinde doğra, Domatesi, kıymalı karışıma ekle, tuz ve kara biberi koy, 5 dakika kadar pişir
Kabakları yayvan bir tencereye diz, üzerine kıymalı karışımı yay, Suyu tencerenin kenarından yavaş yavaş dök, yumuşayıncaya değin yaklaşık 1 saat pişir , Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp yemeğin üzerine serp. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X