Ispanyol Omleti Tarifi

Malzemeler,
    4 adet patates,
    4 çorba kaşığı zeytin yağı,
    2 adet orta boy kuru soğan(yarım ay şeklinde ,doğranmış)
    tuz,
    karabıber,
    4 adet yumurta,
    3 dal taze yeşil soganın sapları,

Tarif
    Patateslerı yıkayıp kurulayıp soyun.
    İnce halkalar halinde doğrayın tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin.
    Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin, zeytin yağını bir tavada kızdırın soğanları kavurup patatesleri ilave edin, patesler pembeleşinceye kadar orta ateste 5-6 dakika kavurmaya devam edin.
    Tuz ve karabiberi ekleyin ateşten alın, kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın.
    Karıştırma kabının içinde yumurtaları cırpın kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın.
    Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın, patateslerı ve yumurtaları tavaya dökün.
    Omletin bu yüzünü 2-3 dakika pişirin daha sonra diğer yüzünü 2-3 dakika pişirin.
    Ateşten alın, omlet ılıdıkdan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyin.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Mikrodalgada Kek Tarifi

Gerekli Malzemeler,
1 su bardağı süt,
1.5 su bardağı kadar şeker,
3 adet yumurta,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
5 yemek kaşığı kakao,
1 su bardağı sıvı yağ,
1.5 su bardağı un,

Hazırlanışı
Bir kaba şekeri ve yumurtayı iyice çırpınız.Daha sonra sütü, yağı, vanilyayı, kakaoyu ekleyin ve bu harçtan 2 su bardağı kadar ayırın.
Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyiniz. Yalnız unu ve kabartma tozunu eleyerek eklerseniz harca daha güzel sonuçlar alırsınız.Daha güzel kabaracaktır kekiniz.Bu karışımı
küçük boylu yağlanmış borcama dökünüz ve mikrodalgayı 650 volta ayarlayınız.Yedi dakikaya ayarlayınız.Kek pişer pişmez dilimleyip ayırdıgınız sosu üzerine dökünüz.
Çayınızla aynı anda servise hazır.Afiyet olsun..Kaynak.

Frambuazlı Keşkül

MALZEMELER:
1 lt süt,
1,5 su baradağı toz şeker,
1 yemek kaşığı hindistan cevizi,
1 yumurta sarısı,
3 çorbakaşığı nişasta,
1 kase donmuş frambuaz,
HAZIRLANIŞI:

1 litre süte şeker yumurta sarısı ve  hindistan cevizimizi koyup karıştırdıktan sonra ocağımıza alıp kaynatalım. Süt kaynarken nişastamıza 1 çay baradağı su ile eritelim. Kaynayan sütümüze ilave ederek çırpma teli ile karıştıralım hafif koyulaşınca donmuş frambuazlarımızı ilave edip altını kapayalım.(frambuazımızı en son süt koyulasınca ocakdan almadan önce ilave edelim. önceden ilave edersek sütümüz peynirleşir) Daha sonra keşkülümüzü alıp kaselerimize ilave edip soğutmaya bırakalım. Soğuduktan sonra arzumuza göre süsleyip servis edebiliriz...

Afiyet olsun...

Hamsili Krep Tarifi

Hazırlanışı,
200 gr hamsi,
2 yumurta,
1 demet taze soğan,
2 kabak,
1 patates,
1 büyük kuru soğan,
1 kg pazı,
1 demet maydanoz,
3 adet biber,
2 domates,
4 çorba kaşığı un,
Nane,
Kızartmak için sıvı yağ,

Yapılışı,
Pazıyı yıkadıktan sonra yapraklarını ince ince bir şekilde doğrayalım. Taze soğanları ve kuru soğanı ince olarak doğrayalım Kabak, patates ve domatesi rendeleyelim. Hamsinin kılçıklarını ayıklayıp hafif tuzlayalım. Biberleri ince ince doğrayalım. Bu malzemenin hepsini karıştıralım.
Un, çırpılmış yumurta, nane maydanoz, bir çorba kaşığı yağ, 1 çorba kaşığı suyu da karışıma ilave edin.
Hepsini sulu hamur gibi yapın. Tavada yağı kızdırıp hamurdan kepçeyle alın ve tavaya atın.
Tahta kaşıkla yassı hale getirin. Krepin her iki tarafını da kızartın. Servise hazır...

Afiyet Olsun

Türkiş Milkshake Tarifi

Malzemeler,
1 su bardağı tatlı yoğurt,
2 su bardağı soğuk süt,
1 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi (yani toz hindistan cevizi),
2 yemek kaşığı bal,
5-6 adet (küp) buz,
Üzerini Süslemek İçin;
2 yemek kaşığı çikolata rendesi,

Tarif
Sakın ona buna inanmayın çünkü yoğurt tamamen bizim Atalarımızın icadı
Yani özbe öz Türk malı Şimdi de size Türkiş bir milkshake önereyim istedim
Bir mutfak robotu veya blenderda; yoğurt, süt, hindistan cevizi ve balı 3-4 dakika, köpük köpük oluncaya kadar çekin (çırpın) Bir sürahinin içine buzları koyup, üzerine bu karışımı boşaltın
Buzdolabına koyun Servis yaparken bardaklara boşaltın ve üzerine çikolata rendesi serpiştirin. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Soğanlı Dana Boeuf Miriton Tarifi

Malzemeler
1,5 kg Kemiksiz Dana Eti (kol veya but),
2 çokba kaşğı un,
1 kg soğan,
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ,
1/2 su bardağı sirke,
1,5 su bardağı et suyu,
1/2 su bardağı beyaz şarap,
4-5 adet küçük salatalık turşusu,
Tuz, karabiber,

Tarif
Yağı tencerede kızdırın
İncecik kıydığınız soğanları pembeleştirmeden şeffaf bir hal alana dek çok kısık ateşte 30 dk pişirin
Üzerine unu serpip karıştırın 1 dk sonra sirke, şarap ve et suyunu ekleyip yaklaşık 15 dk ateşte bırakın
Haşlayıp dilim dilim doğradığınız eti tencereye ilave edip kapağı kapatın
Ateşin altını kısarak 10 dk daha pişirin Tuzunu ve karabiberini ekin
Salatalık turşularını halka halka doğrayıp içine karıştırın ve sıcak servis yapın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Oktay Usta Irmik Helvasini Bir De Dondurmali Deneyin

Dondurmalı İrmik Helvası,
1 s.b. irmik
1 ç.k. tereyağı
file fındık
1,5 s.b. tozşeker
1,5 s.b. su
sıvıyağ
içi için:
kakaolu ve sade dondurma
Üzeri için:
krokan

Yapılışı,
Tavaya tereyağını ve çok az da sıvıyağı alıp irmiği kavurun. Kavururken fıstık veya file fındık da ilave edebilirsiniz. Rengi kıvama gelince tozşekeri ve suyu ilave edip karıştırın. Daha sonra altını kapatarak demlenmeye bırakın. Demlenen helvanızın kapağını açıp ılıtın. Bir çukur kaseye ortası boş kalacak şekilde helvayı yerleştirin. Orta kısmına dondurma koyup üzerine biraz daha helva koyun. Kaseyi ters çevirin. üzerine krokan ve file fındık dökün. Dilimleyerek hemen servis yapın. çünkü helvanın ısısı ile dondurma hızla eriyecektir. Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Oktay Usta Krema Nedir?

Tarif
İki gün önce dondurma yapmıştık ve içinde 1 su bardağı krema kullanmıştık. Zaman zaman sevgili blogcu dostlarımız bu krema hakkında bilgi istiyor. Bu krema marketlerin süt ürünleri reyonlarında kutu içinde satılan hazır kremadır. Şekersizdir. Şeker eklerseniz kremşanti gibi tatlılarda ve pastalarda kullanabilirsiniz. Ya da şekersiz olarak soslarda ve yemeklerde lezzet vermek için kullanabilirsiniz. Tekrar pişirmenize gerek yoktur. Üzerindeki son kullanma tarihine kadar kutuyu açmadan buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Kutuyu açtıktan sonra hepsini tüketmeniz gerekir. özellikle çorbalarda ve makarna soslarında lezzet verir. Dondurmaya da koyarsanız saleple birlikte tam tadında bir dondurma elde edersiniz. Sütü iyice kaynatır ve verilen ölçülere dikkat ederseniz kristalleşme yapmaz. Böylece bu soruya da cevap vermiş olduk. Yeniden birlikte oluncaya kadar hoşçakalın.Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Tam Tahıllı Krep

Malzemeler,
1/2 su bardağı tam buğday unu,
1/2 su bardağı tam çavdar unu,
1/4 su bardağı + 1 çorba kaşığı kepek ,eğer kullanmazsanız aynı oranda tam buğday unu,
1 çorba kaşığı keten tohumu,
1/2 su bardağı yağsız süt veya soya sütü,
1 su bardağı su,
1/2 çay kaşığı tuz,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,

Tarif
Tüm malzemeyi çırpma teliyle iyice karıştırın. Eğer koyu olursa su ekleyebilirsiniz.
Hamurun kek hamurundan daha akıcı kıvamda olması gerekiyor.
Dilerseniz geceden hazırladığınız hamuru üstü kapalı olarak buzdolabında bekletip sabah pişirebilirsiniz.
Yağsız krep tavasını iyice ısıtın.
Bir çorba kepçesiyle tavayı kaplayacak kadar hamur alıp dökün ve hamurun yayılmasını sağlayın.
Orta ateşte bir yüzünü pişirdikten sonra spatulayla çevirip diğer yüzünü de pişirin.
Pişen krepleri düz bir tabağa alarak az ısıtılmış fırında bekletin ki servise kadar soğumasınlar..
Sonra da içine dilediğiniz malzemeyi koyarak tadını çıkarın...
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Kahveli Kurabiye

Evde Yapıp Misafirlerinize İkramda Bulunacanız Kahveli Kurabiye

Malzemeler,
200 gr. tereyağ,oda sıcaklığında,
150 gr. pudra şekeri,
1 yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
2 tatlı kaşığı granül kahve,
1 tatlı kaşığı kakao,
1/2 çay bardağı nişasta,
aldığı kadar un,çoğu tam buğdaydı,
1/2 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı vanilya,

Yapılışı
Tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve şeker yoğrulur. Sonra diğerleri eklenip yoğrulur. Kulak memesi kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde bezelenir, oval şekil verilip yassıltılarak tepsiye dizilir. Bıçakla üstleri çizilir ve 170 dereceli fırında 25 dakika pişirilir.

Bu ölçülerle 39 adet kurabiye çıktı.

Kalp Kurabiye Tarifi

Gerekli malzemeler,
Yarım paket margarin,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
1 adet vanilya,
1 paket kabartma tozu,
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
Alabildigince un ekleyin.Kulak memesi kıvamında yoğurunuz.,

Yapılışı,
Bir kaba bütün malzemeleri ekleyiniz.Daha sonra kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yogurunuz.Ellerinizle şekil veriniz.
Daha önceden yağlanmış tepsiye diziniz.Daha önceden ısıtılmış tepsiye sürünüz.Piştikten sonra pudra şekeri ve tarçına bulayınız.
Servise hazır.AFİYET OLSUN....Kaynak.nepisirsekde.blogspot.com,

Meyveli Kahvaltı Tarifi

Malzemeler,
4 Çorba kaşığı yulaf ezmesi,
1 Adet muz , doğranmış,
5 Adet çilek,dilimlenmiş,
1 Adet kivi,dilimlenmiş,
2 Çorba kaşığı kıyılmış fındık,
1 Kutu yoğurt,
2 Çorba kaşığı kahverengi şeker,
1 Kutu yoğurt,

Tarif
Derin bir kabın içerisinde yulaf ve meyveleri, kıyılmış fındığı karıştırın.
Üzerine istediğiniz kadar yoğurt ve şeker gezdirerek servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Ayvalı Turta

Malzemeler
32 cm.lik kalıp için;
250 gr. tereyağ (soğuk ve küp küp)
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
1/2 su bardağı toz şeker
aldığı kadar un (2 bardak beyaz + 2 bardak tam buğday)
1 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
3 ayva
2/3 su bardağı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
çok az karanfil
26 cm.lik kalıp için hamuru;
125 gr. tereyağ
1 yumurta
1 kaşık yoğurt
2/5 su bardağı toz şeker
2,5-3 su bardağı un (çoğu tam buğday)
1/3 paket kabartma tozu

Yapılışı
Küp doğranmış tereyağ ve diğer malzemelerle sert bir hamur yoğrulur. Çeyreği poşet içinde buzluğa alınır, kalanı yağlanmış kalıba yayılır. Kalıp buzdolabında bekletilirken meyveler rendelenip şeker ve baharat ilavesiyle çok az pişirilir. Kalıba dökülüp üstüne buzluktaki hamur rendelenir. 160 dereceli fırında pişirilir.
Not: Hava almayan bir kapta işyerine getirdiğim dilimler hemen yumuşadı ama evde tepside duran parçaların 3 gün sonra bile kıvamı iyiydi.

Meyveli Spesiyal Toplar

Malzemeler,
4 su bardağı hindistan cevizi,
1 su bardağı toz fındık,
2 su bardağı pudra şekeri,
100 ml sıvı şanti,
1 adet yumurta,
1 su bardağı vişne konservesi,

Hazırlanışı:
Hindistan cevizi, toz fındığı ve pudra şekerini iyice harmanlayıp havuz haline getirin. İçerisine sıvı şanti ve yumurtayı kırıp vişne konservesini ilave edin. Kulak memesi kıvamına getirin. Vişne konserve olduğundan gerekirse biraz toz fındık takviyesi yapabilirsiniz. Dondurma kaşığı ile top halinde altı yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk pişirin. Hafif pembeleşince çıkarıp soğumasını bekleyin. Üstüne siyah ve beyaz çikolatalardan benmari usulü ile eritip yağlı kağıdı külah haline getirin. Çıkan kurabiyelerin üzerini ince bir şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet

Patlıcan Silkme Tarif

Malzemeler,
1 kg patlıcan,
250 gr kuzu eti( kuşbaşı),
3 orta boy domates,
2 orta boy soğan,
100 gr arpacık soğan,
2 yeşil biber,
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı,
Tuz-karabiber,

Tarif,
Patlıcanların saplarını keserek bir parmak kabuk bir parmak boşluk bırakıp soyun ve uzunlamasına iki parçaya bölüp iki parmak eninde doğrayın Üzerine de bir miktar tuz serperek yarım saat bekletin
Etleri ince doğranmış soğan ve yağla ateşe koyup kısık ateşte suyunu çektirin
Kabukları çıkartılarak doğranmış bir domates, tuz ve karabiber katın
Domatesler suyunu çekince yıkanmış olan patlıcanları doğranmış domates, biber ve ayıklanmış arpacık soğanını ekleyin 1,5 bardak sıcak su ekleyin, tencereyi arada silkeleyerek 30 dk pişirin. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Buhara Pilavı Tarifi

Malzemeler,
3 bardak pirinç,
2 orta boy soğan,
3 orta boy havuç,
1 bardak iç badem,
500 gr kuşbaşı doğranmış koyun eti,
3 orta boy havuç,
5 yemek kaşığı tereyağ veya sade yağ,
100 gr tel şehriye,
100 gr kuru kayısı,
Tuz-biber-yenibahar,
1 adet yufka,
6 bardak sıcak su,

Tarif
Pirinci yıkadıktan sonra sıcak suda 30 dk bekletin Bademi sıcak suya koyun ve kabuklarını çıkartın
İnce doğranmış soğanı ve bademleri, 3 kaşık yağla birlikte açık pembe kavurun Rendelenmiş havuç, kuşbaşı doğranmış etleri de katın Tuz, karabiber, yenibahar ve 3 bardak su ekleyin Kısık ateşte 45 dk pişirin
Kalan yağın içinde şehriyeyi pembe renkte kavurun Suyu süzülmüş pirinci, küçük parçalar halinde doğranmış kayısıları ve şehriyeyi etli karışıma katın 3 bardak sıcak su ekleyin Kısık ateşte suyunu çektirin
Uygun bir tencereyi önce yağlayın, sonra yufkayı yerleştirin Pişen pilavı içine boşaltın Kenardaki yufkaları üzerine kapatın Yufka kızarıncaya dek fırında pişirin Bir tabağa ters çevirip servis yapın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Etli Patates Tarifi

Malzemeler,
750 gr sarı patates,
250 gr koyun eti(kuşbaşı),
1 büyük soğan,
1 büyük domates,
Tuz-karabiber,
2 yemek kaşığı yağ,

Tarif
Kuşbaşı doğranmış koyun eti ve soğanı, iki kaşık yağla bir tencereye koyun
Suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin
Çekirdekleri çıkartılarak rendelenmiş domates katın, biraz daha pişirin
Patateslerin kabuklarını soyup, yıkadıktan sonra, kuşbaşı doğrayıp ete katın
Arada karıştırarak buğulanmasını sağlayın
Üzerini örecek kadar sıcak su, tuz ve biber katıp kısık ateşte pişirin. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Köy Köftesi Tarifi

Malzemeler,
500 gr köftelik kıyma,
1 su bardak su,
1 çay bardak un,
5 diş dövülmüş sarımsak,
tuz karabiber,

Tarif,
kıyma, un su sarımsak, tuz karabiber yoğurulur
çok yumuşak kıvamdaki, malzeme avuç içeririsinde ceviz, büyüklüğünde toparlanarak una bulanır
firitözde kızartılır Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X