Pages

Oktay Usta Irmik Helvasini Bir De Dondurmali Deneyin

Dondurmalı İrmik Helvası,
1 s.b. irmik
1 ç.k. tereyağı
file fındık
1,5 s.b. tozşeker
1,5 s.b. su
sıvıyağ
içi için:
kakaolu ve sade dondurma
Üzeri için:
krokan

Yapılışı,
Tavaya tereyağını ve çok az da sıvıyağı alıp irmiği kavurun. Kavururken fıstık veya file fındık da ilave edebilirsiniz. Rengi kıvama gelince tozşekeri ve suyu ilave edip karıştırın. Daha sonra altını kapatarak demlenmeye bırakın. Demlenen helvanızın kapağını açıp ılıtın. Bir çukur kaseye ortası boş kalacak şekilde helvayı yerleştirin. Orta kısmına dondurma koyup üzerine biraz daha helva koyun. Kaseyi ters çevirin. üzerine krokan ve file fındık dökün. Dilimleyerek hemen servis yapın. çünkü helvanın ısısı ile dondurma hızla eriyecektir. Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...