Pages

Tam Tahıllı Krep

Malzemeler,
1/2 su bardağı tam buğday unu,
1/2 su bardağı tam çavdar unu,
1/4 su bardağı + 1 çorba kaşığı kepek ,eğer kullanmazsanız aynı oranda tam buğday unu,
1 çorba kaşığı keten tohumu,
1/2 su bardağı yağsız süt veya soya sütü,
1 su bardağı su,
1/2 çay kaşığı tuz,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,

Tarif
Tüm malzemeyi çırpma teliyle iyice karıştırın. Eğer koyu olursa su ekleyebilirsiniz.
Hamurun kek hamurundan daha akıcı kıvamda olması gerekiyor.
Dilerseniz geceden hazırladığınız hamuru üstü kapalı olarak buzdolabında bekletip sabah pişirebilirsiniz.
Yağsız krep tavasını iyice ısıtın.
Bir çorba kepçesiyle tavayı kaplayacak kadar hamur alıp dökün ve hamurun yayılmasını sağlayın.
Orta ateşte bir yüzünü pişirdikten sonra spatulayla çevirip diğer yüzünü de pişirin.
Pişen krepleri düz bir tabağa alarak az ısıtılmış fırında bekletin ki servise kadar soğumasınlar..
Sonra da içine dilediğiniz malzemeyi koyarak tadını çıkarın...
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...