Nohutlu Paça Yahnisi Tarifi

Malzemeler,
1 bardak nohut,
10 adet koyun paçası,
2 yemek kaşığı margarin,
3 orta boy soğan,
2 diş sarmısak,
Tuz-karabiber-kırmızıbiber,
1/2 demet maydanoz,
1 yemek kaşığı salça,

Tarif
Koyun paçalarını ılık suya koyun
Bir bıçakla kazıyarak tüylerini temizleyin
Tırnak arasını kesip yağ torbasını çıkartın
Satırla vurarak ortalarından kırın ( pişerken iliklerin suya çıkması için)
İyice yıkayıp bol suyla ateşe koyun Kaynamaya başlayınca köpüklerini alın
İçine soyulmuş bir baş soğan, soyulmuş limon kabuğu koyup kısık ateşte pişirin
Soğanları incecik doğrayın 2 kaşık yağla börttürün
Domates salçası, ezilmiş sarmısak, kırmızıbiber ve paçanın haşlama suyundan katın
Akşamdan suda ıslatılıp biraz haşlanmış olan nohutu ve kemikleri ayrılarak doğranmış paça etlerini koyun
Yavaş yavaş kaynatarak pişirin Tuz ve karabiber katın
3-4 kepçe suyu varken ateşten indirin, üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X