Kremalı Mantarlı Tavuk

Kremayı yemeğe sihirli bir dokunuş olarak tanımlarsak yanlış olmaz herhalde.

Malzemeler
500 gr. tavuk budu
400 gr. mantar
100 gr. krema
balsamik sirke
limon suyu
1/2 çay kaşığı hardal
1/2 çay kaşığı zerdeçal
tuz, karabiber
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un

Yapılışı
Kuşbaşı doğranmış tavuk, balsamik sirke, limon suyu, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlanıp buzdolabında 1 saat bekletilir. Ardından yayvan bir tencerede kısık ateşte pişirilir. Doğranmış mantarlar da ilave edilip pişmeye bırakılır. Suyunu çektiğinde un ve krema eklenir. Bir taşım kaynatılır, servise hazırdır.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X