Pages

Havuç Mücveri Tarifi

Malzemeler
¼ demet dereotu
1 yemek kaşığı un
3 adet taze soğan
3 adet orta boy havuç
tuz, karabiber, kızartma için sıvı yağ.

Tarif
Havuçları yıkayın
Kazıyın ve kabuklarını soyun
Rendeleyin
Taze soğanların dış kabuklarını soyun ve püskülünü atın
Ince halkalar şeklinde doğrayın
Maydanoz ve dereotunu yıkayın
Dallarını atın
Yapraklarını kıyın
Çukur bir kapta rende havuç, taze soğan, un, maydanoz, dereotu, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın
Çok yumuşak, az sulu hamur haline gelince tahta bir kaşıkla alıp kızgın yağa bırakın
Üzerini hafifçe bastırarak düzeltin
Iki tarafını pembeleşene kadar kızartın
Kağıt peçetede fazla yağını süzerek sıcak servis yapın
Yanında limon dilimi veya yoğurt ile ikram edebilirsiniz
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...