Pages

Etli Kuru Bamya Tarifi

Malzemeler
Kuru bamya - 125 gram
Su 5 su bardağı 1 kg
Kuşbaşı et - 250 gram
Soğan 2 büyük boy 220 gram
Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram
Kara biber ½ tatlı kaşığı 1 gram

Tarif
Bamyayı bir bezin içinde ovarak dikenlerini ayır,yıka
Tencereye 4 su bardağı su koy,
kaynamaya başalayınca bamyayı kat,
2-3 dakika haşla, ocağı kapat
Eti başka bir tencereye koy,
kısık ateşte bıraktığı suyu çekinceye değin pişir
Soğanı soy, yıka, 2-3 milimtre kalınlıkta yarım daire şeklinde doğra
Soğan, salça, yağ, tuz ve kalan suyu sıcak olarak ete kat, karıştır,
kısık ateşte 30 dakika pişir
Karışıma bamyayı ve suyunu ekle
Limon suyu ve kara biberi kat,
bamyalar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika daha pişir
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...