Pages

Oktay Usta Ay Çöreğini Bir De Limonlu Deneyin

Malzemeleri,
1 yumurta,
1 çay b. tozşeker,
yarım p. kabartma tozu,
yarım çay b. süt,
1 çorba k. sirke,
100 gr margarin,
50 gr tereyağı,
alabildiği kadar un,
Muhallebisi için:,
1 su b. süt,
2 çorba k. nişasta,
2 çorba k. tozşeker,
1limon
Üzeri için:
pudra şekeri,

Yapılışı,
Karıştırma kabına 100 gr.margarini ve 50 gr.tereyağını alın ve karıştırın üzerine
1 adet yumurta kırın ve üzerine az miktarda un ekleyin tekrar elinizle karıştırın.
Sırasıyla 1 çay bardağı toz şekeri,yarım çay bardağı sütü,yarım paket kabartma tozunu
1 çorba kaşığı sirkeyi ilave ederek ve üzerine aAbildiği kadar unu yavaş yavaş ekleyerek
kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru biraz dinlendirin.
Kreması için tencereye 1 su bardağı sütü alın üzerine, 2 çorba kaşığı nişasta ve 2 çorba kaşığı
toz şekeri ekleyin karıştırarak bir krema kıvamı elde edinIlındıktan sonra içine limon suyu ve kabuğunun rendesini ekleyin. Hamuru 3 parçay ayırın ve açın.Her parçayı 6 üçgen parça olacak şekilde kesin.içine kremadan paylaştırın ve yarım ay şeklinde rulo yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtlımış fırında pişirin. Pişen kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...