Oktay Usta Dalyan Köfte Tarifi

Malzemeleri,
2 bütün tavuk göğsü,
1 yumurta,
kurutulmuş ekmek,
tuz,karabiber,
iç harcı için:
1 kase bezelye,
havuç,
taze fasulye,
kırmızı biber,

Yapılışı
Tavuk göğüslerini parçalayıcıdan geşirip kıyma haline getirin ve karıştırma kabına alın.
Karıştırma kabına aldığınız tavuk kıymasının üzerine 1 yumurta kırın. üzerine yeterli miktarda
kurutulmuş ekmek ,tuz ve karabiber ilave ederek bir köfte kıvamı elde edin.
Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız köfte harcını tepsinin ortasına koyun. Elinizi suya
batırarak ortasında bir kanal açın. Bu kanalın içine uzunlamasına iki haşlanmış
havucu yerleştirin. Havucun kenarlarına yine haşlanmış ve uzunlamasına kesilmiş
kırmızı biberleri ve taze fasulyeyi yerleştirin.üzerine haşlanmış bezelyeyi de koyun.
Elinizi yine suya batırarak açtığınız kanalı kapatın. Elinizle iyice üzerini düzeltip köfteyi
ters çevirin. 1 tane bütün yumurtayı çırpıp yine elinizle üzerine sürün.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek
sıcak servis yapın. Yaz için yağsız, kalorisi çok düşük ve çok hafif bir köfte..
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri
X