Pazı Ve Lahana Sarması

Malzemeler,
8 adet lahana yaprağı ,haşlanmış,
8 adet pazı yaprağı ,haşlanmış,
50 gr pirinç,
100 gr kuzu döş kıyma,
1 adet havuç, pırasa,
1 adet dolmalık biber,
1 adet domates,
1 adet kuru soğan,
1 tatlı kaşığı nane,
1 çorba kaşığı tuz,
1 adet defne yaprağı,
5 adet tane karabiber,
yarım çorba kaşığı salça,
yarım çorba kaşığı un,
3 bardak su, 1 diş sarımsak,

Tarif
İçin hazırlanışı:
Soğanı çok ince ince doğrayın ve derin bir kaba alın. Soğanları tuzla birlikte karıştırdıktan sonra kıymayı, pirinci, baharatları, tuzu, salçayı ve bir miktar suyu ilave edip karıştırın.
Sosun hazırlanışı:
Başka bir kapta, sırasıyla soğan, tane karabiber, defne yaprağı, havuç, dolmalık biberleri soteleyin, salçayı ekleyerek bir miktar un ilave ettikten sonra suyunu koyun. Tuzu ve baharatlarını ilave ederek iyice kaynatın.
Önceden haşlamış olduğunuz lahana ve pazı yapraklarını sararak tencereye dizin. Hazırladığınız sosu dolmalarımızın üzerini örtecek şekilde süzdürüp dolmaların üzerine dökülür. 35-40 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Etli Enginar Tarifi

Malzemeler,
1 küçük limonun suyu,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
Et ve soğanı kavurmak için 1 orta boy soğan,
Küçük küp doğranmış Tuz,
Karabiber,
250 g az yağlı dana kıyma,
2 su bardağı su,
8 adet ayıklanmış, soyulmuş enginar,
1 adet havuç,
2 yemek kaşığı konserve tane bezelye,
2 adet küçük taze patates,

Tarif
Geniş bir kap içine enginarları, suyu, limon suyunu koyun, 10 dakika pişirin.
Süzün, iki kaşık yağla kısık ateşte biraz kızartın, kenara alıp bekletin.
Bir kap içinde kalan yağı kızdırın, soğanı ekleyip hafif pembeleştirin, kıymayı ilave edin, karıştırarak kavurun, tuz ve karabiberi arzunuza göre ekleyin, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin.
Kıymayı ateşten alıp havuç, bezelye ve patatesle karıştırın.
Beklettiğiniz enginarları yayvan ve düz tabanlı bir tencereye yerleştirin, enginarların yarısına kadar su ekleyin, pişirdiğiniz kıymayı bir kaşıkla enginarların göbeklerine eşit şekilde dağıtın, ağzını kapatıp orta ateşte, enginarlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ateşten aldığınızda üzerine dilerseniz kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Kavunda Dondurma

Malzemeler,
1 kg ( küçük) kokulu kavun,
1 bardak tepeleme ,
1 yemek kaşığı toz şeker, 1,5 bardak su,
1 limon , 1 çay kaşığı tepeleme salep,

Malzemeler,
1 kg ( küçük) kokulu kavun,
1 bardak tepeleme + 1 yemek kaşığı toz şeker,
1,5 bardak su,
1 limon,
1 çay kaşığı tepeleme salep,

Yapılışı
1. Kavunu ayıklayıp bastırarak süzgeçten geçirin. ( 2 bardak kavun suyu), limon suyu ekleyin.
2. Salep, şeker ve suyu karıştırarak kaynatın. Sonra da kavun suyunu katın. Buzdolabında veya makinada dondurun.

Sütlü Peynirli Tombik Ekmekler Tarifi

MALZEMELER
1 su b. süt,
1 çay b. zeytinyağı,
yarım pk. yaş maya,
1 yumurta,
1 tatlı k. tuz,
1 tatlı k. toz şeker,
ustasından un ölçüsü,

İÇ HARCI İÇİN:
beyaz peynir,
1 kase siyah zeytin,
1 tutam maydanoz,
çörekotu,

HAZIRLANIŞI:
Sütü, zeytinyağını, yumurtanın akını karıştırma kabına koyuyoruz. Mayayı içine alıp eritiyoruz. Haşlanmış patatesi de rendeliyoruz. Tuzunu ve şekerini ilave edip karıştırıyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar (15-16 çorba k.) un ilave ediyoruz. Elde ettiğimiz hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz.

İç harcı için, peyniri karıştırma kabına rendeliyoruz. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğruyoruz. Maydanozu da doğrayarak ilave ediyoruz. Çörekotu ve susam atıp karıştırıyoruz. Bezeleri elimizle açıyoruz.

Ortalarına harçtan koyarak uçlarını kapatıp yuvarlıyoruz. Hazırladığımız ekmekleri yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam ve çörekotu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Hindi Etli Bezelye

Malzemeler,
500 gr. hindi eti (aslında ölçmedim),
1 büyük kutu konserve bezelye,
1-2 soğan,
1/2 tatlı kaşığı biber salçası,
1/2 tatlı kaşığı domates salçası,
tuz, karabiber, kekik, kimyon, pul biber, nane,
zeytinyağ,
su,

Yapılışı
Et, minimum suyla Fissler 2. kademede 25 dakika pişirilir (ya da başka bir tencerede gerektiği kadar süreyle). Varsa kemiği ayıklanıp küçük parçalara bölünüp göveçe alınır. Yağda yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Pembeleşince salça ilave edilip 1-2 dakika karıştırılır. Bezelyeler ve sıcak su eklenip kaynatılır. Baharatları eklenir ve etlerle birleştirilip 220 dereceli fırında 1 saat pişirilir. Pişip pişmediği bezelyenin kıvamından kontrol edilir.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Patlıcan Kebabı Tarifi

Malzemeler,
750 gr kuşbaşı kuzu eti,
3 adet patlıcan,
3 adet kabak,
5 adet çerliston ya da dolmalıkbiber,
5 diş sarımsak,
3 baş soğan,
3 adet domatesYarım paket tereyağı,
3 adet patatestuzkarabibernane,az miktardakekikkimyonetsuyu,1 tablet,
yarım fincan sıvı yağ,
1 yemek kaşığı salça,

Tarif
Patlıcanları şeritli olarak soytuktan sonra türlü için doğradığımız şekilde doğruyoruz
Kabaklarıda aynı şekilde doğradıktan sonra,patatesleri küpküp,sarımsak ve soğanları irice doğruyoruz
2adet domatesi rendeliyoruz Baharatlarla ayrı bir kapta doradığımız malzemeleri harmanlıyoruz sıvı yağı da ekliyoruz Düdüklü tenceremizin dibine rendelediğimiz domatesleri yayıyoruz,
üzerine etleri serpip dilimlenmiş tereyağından 3 parça koyuyoruz,
üzerine harmanladığımız karışımdan (salça ve etsuyunu erit)ekliyoruz,
aralara salçalı etsuyu döküp elimizdeki harç bitene kadar devamediyoruz
Düdüklü tıslamaya başladığında altını kısıp 12-13 dakika fazlası değil pişiriyoruz. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Bulgurlu Etli Kabak Dolması Tarifi

Malzemeler,
5 Adet orta boy kabak,
10 Silme Çorba K Pilavlık Bulgur,
150-200 gr Dana Kıyma,
1 Baş soğan,
Yarım çay bardağı su,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
1/4 Demet Maydonoz,
2 Çorba K Domates Salçası,
Tuz, Karabiber, Kimyon,
Nane ve arzuya göre acı pul biber,

Tarif
Kabaklar yıkanıp herbiri silindir şeklinde 3'ebölünecek ve oyulacak
İnce kıyılmış soğan, maydonoz,salça,bulgur,kıyma,yağ ve baharatlar karıştırılır
Kabakların içleri doldurularak teflon tencereye dizilmek suretiyle yarım çay bardağı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir dolmanız servise hazır. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Meyveli Diyet Kahvaltısı

Malzemeler,
1 adet orta boy elma ,çekirdek kısmı çıkarılmış, dilimlenmiş,
1 orta boy portakal,soyulmuş ve dilimlenmiş,
100 gram taze çilek,
100 ml doğal yoğurt,

Tarif
Dilimlenmiş elma, portakal ve çilekleri orta boy bir kase içinde karıştırın.
Onları kahvaltı tabağına geçirin, üzerine yoğurt dökün ve hemen servis yapın.
Porsiyon başına karbonhidrat oranı: 19 gram.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Malzemeler,
500gr donmuş patates,
3 çorba kaşığı yoğurt,
3 diş sarımsak,
Tuz,

Tarif
Tepsinin içine yağlı bir kağıt koyup içine patatesleri yerleştirip fırına koyun.
Sosu için küçük bir kasenin içine yoğurt,rendelenmiş sarımsak, ve tuz katıp karıştırın.
Patatesleri fırından çıkardıktan sonra üzerine yoğurdunu döküp servis edebilirsiniz.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kaşarpeynirli Krep Dürüm

Malzemeler,
4 dilim taze kaşarpeyniri,
5 yumurta,
1 kahve fincanı light süt,
1 çorba kaşığı mısır unu,
1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri,
2 soğan,
2 tatlı kaşığı sıvıyağ,
4-5 dal maydanoz,
Tuz, karabiber,
Süsleme için:
4-6 taze soğan sapı,
Birkaç nane dalı,

Tarif
Kaşarpeynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin.
Maydanozu kıyın. Soğanları soyup ince doğrayın.
1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın.
Yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşarpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın.
Soğanı ilave edip karıştırın. Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar ilave edin.
İki taraflı pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrar ederek krepleri hazırlayın.
Herbir krebin içine 3 dilim kaşarpeyniri yerleştirip sarın ve taze soğan sapıyla bağlayın. Nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Tahınlı Rulo Katmer Tarifi Video

Dantel Elişi Örgü Sevenler
Tahınlı Rulo Katmer Tarifi. Abdullah Usta ve Ayşegül Bayıcının Video

Peynirli Bazlama

Malzemeler,
4 su b. un,
yarım pk. yaş maya,
1 su b. sulu yoğurt,
su, tuz,

İÇ HARCI İÇİN,
dil peyniri,
kaşar peynir,

ÜZERİ İÇİN,
tereyağı,

HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını açıyoruz. Mayayı ortaya koyup tuzu kenarlara serpiyoruz. Yoğurdu mayanın üzerine döküyoruz ve ortadan
mayayı eriterek yoğurmaya başlıyoruz. Ilık su ilave ederek hamurumuzu yoğurduktan sonra bezeler koparıyoruz ve un serptiğimiz tepsiye bezeleri alıyoruz.
Üzerini streç filmle kapatıp mayalandırıyoruz. Peynirleri rendeliyoruz. Mayalanan bezeleri elimizle açıyoruz, içlerine rendelenmiş peynir koyup kapatıyoruz. Üzerine hafifçe bastırıyoruz. Yağsız tavada çevirerek pişiriyoruz.
Üzerlerine tereyağı sürerek servis ediyoruz..Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X