Pages

Pazı Ve Lahana Sarması

Malzemeler,
8 adet lahana yaprağı ,haşlanmış,
8 adet pazı yaprağı ,haşlanmış,
50 gr pirinç,
100 gr kuzu döş kıyma,
1 adet havuç, pırasa,
1 adet dolmalık biber,
1 adet domates,
1 adet kuru soğan,
1 tatlı kaşığı nane,
1 çorba kaşığı tuz,
1 adet defne yaprağı,
5 adet tane karabiber,
yarım çorba kaşığı salça,
yarım çorba kaşığı un,
3 bardak su, 1 diş sarımsak,

Tarif
İçin hazırlanışı:
Soğanı çok ince ince doğrayın ve derin bir kaba alın. Soğanları tuzla birlikte karıştırdıktan sonra kıymayı, pirinci, baharatları, tuzu, salçayı ve bir miktar suyu ilave edip karıştırın.
Sosun hazırlanışı:
Başka bir kapta, sırasıyla soğan, tane karabiber, defne yaprağı, havuç, dolmalık biberleri soteleyin, salçayı ekleyerek bir miktar un ilave ettikten sonra suyunu koyun. Tuzu ve baharatlarını ilave ederek iyice kaynatın.
Önceden haşlamış olduğunuz lahana ve pazı yapraklarını sararak tencereye dizin. Hazırladığınız sosu dolmalarımızın üzerini örtecek şekilde süzdürüp dolmaların üzerine dökülür. 35-40 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...