Pages

Oktay Usta Çok Kolay Bir Alman Pastasi

ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI:
2 yumurta,
1 çay b. yoğurt,
1 çay b. margarin(oda ısısında),
1 s.b. tozşeker,
1 t.k. kabartma tozu,
alabildiği kadar un,

kreması için:
2.5 s.b. süt,
3 ç.k. un,
1 yumurta sarısı,
1 çay b. tozşeker,
1 p. vanilya,,

üzeri için:
pudra şekeri,
süslemek için:,
çilek,

HAZIRLANIŞI:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak un ilave edin. Yumuşak bir
hamur elde edin.Diğer taraftan kremayı pişirin ve soğutun. Hamurun üçte ikisini bir yuvarlak
kalıba yerleştirin. Kenarlarını yükselterek kremayı koyun. Ayırdığınız parçayı açıp kremanın
üzerine kapatın. 170 dereceli fırında hafif renk alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra çilek
ve pudra şekeri ile süsleyin. İyice soğutup servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...