Kuzu Güveci Tarifi

Malzemeler,
1 kg kuzu eti , kol tarafı,
4 orta boy patates,
3 orta boy domates,
3-4 demet taze soğan, 15 adet,
1 demet dere otu,
1 adet büyücek soğan,
2 adet defne yaprağı,
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin,
1/ 2 bardak su,
Tuz-karabiber,

Tarif
Eti kuşbaşı doğrayıp yıkadıktan sonra bir güvece koyun
Kuru soğanı ince ince, taze soğanı ve patatesleri irice doğrayıpete katın
Üzerine yarım daire biçiminde doğradığınız domatesleri yerleştirin
Tuz, karabiber, defne yaprağı, ince kıyılmış dereotu, yağ ve suyu koyduktan sonra üzerini sıkıca kapatın
Orta ısılı fırında 2- 2,5 saat pişirin
Üzerini açıp fırında hafifçe kızartın
Güveci bir tabağa oturtup servis yapın
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X