Pages

Kısır Tarifi

Malzemeler
2 Su Bardağı Köftelik (ince) Bulgur
2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
4-5 Yaprak Kıvırcık Salata
1 Küçük Kuru Soğan
5-6 Adet Taze Soğan
1 Adet Salatalık
3 Adet Sivribiber
1/2 Demet Maydanoz
4-5 Adet Kornişon Turşu
1 Limon Kabuğu Rendesi

Yapılışı
Öncelikle salçayı kaynar suda eritin. (2 Su Bardağı Bulgur, ortalama 3 su bardağı su kaldırıyor ama siz yinede göz kararı denen şaşmaz ölçü birimini kullanın.)
Salçalı kaynar suya bulguru, 1 yemek kaşığı limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip, karıştırın, ağzını kapatıp şişmeye bırakın.
Bu arada salatasını ve sosunu hazırlayın.
Bir kaba bütün yeşillikleri, salatalığı, soğanları ve turşuyu minicik doğrayın.
Başka bir kapta da, yine kendi damak tadınıza uyacak ölçülerde, zeytinyağ, limon, nar ekşisi, tuz, nane (taze ise yeşilliklerin yanına, kuru ise sos'a) pulbiber den oluşan bir sos hazırlayın.
Bulgurlar yumuşayınca tüm malzemeleri karıştırın.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...