Pages

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı kurabiye yapıyor ve ertesi güne kaldığında yumuşamasından şikayet ediyorsanız bu tarif tam size göre. Bir kaç gün kalsa bile yumuşamıyor aynı kıtırlığını koruyor.
Elmalı Kurabiye
Tarifi'nin Malzemeleri
250 g margarin (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre çoğaltılabilir)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak)
İçi için
4 adet elma
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz

Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle elmalar rendenin ince tarafı ile rendelenir. Üzerine şeker eklenir ve ocakta suyu iyice çekene kadar pişirilir. (suyunun çekmesi çok önemli yoksa hamurun yapısını bozar) piştikten sonra ceviz ve tarçın eklenir, 1 dk. kadar daha ateşte tutulur ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için; un ve kabartma tozu hariç malzemeler bir kapta iyice karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte elenir ve malzemeye yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan orta büyüklükte bezeler yapılır ve tezgahın üzerinde oklava ile çok ince olmayacak şekilde açılır. Geniş ağızlı bir çay bardağı ile yuvarlaklar çıkarılır üzerine bir çay kaşığı kadar harçtan konularak yarım ay şeklinde kapatılır. Hamur bitene kadar işleme devam edilir.  170 derecede üzerileri kızarana kadar pişirilir. (beyaz severseniz daha az pişirebilirsiniz ama unutmayın kurabiyeniz o zaman daha yumuşak olacaktır). Fırından çıktıktan sonra isteğe göre pudra şekeri serpebilirsiniz.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...