Beşamel Soslu Patlican Musakka Tarifi

Malzemeler,
350 gr kıyma,
1,5 kg patlican,
5 adet domates,
8 adet sivribiber,
3 diş sarımsak,
3 adet kuru soğan,
2 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
2 tane yumurta,
1,5 çorba kaşığı un,
5 maydonoz,
1,5SUBARDAĞI SIVI YAĞ,

Tarif
Patlicanlar soyulur Uzunlamaya ince dilimler halinde dilimlenir,tuzlu suda bekletilir
Soğanlar küp küp doğranır 4 domates soyulup küp küp doğranır
Biberlerin çekirdekleri temizlenip ince ince doğranır
8 çorba kaşığı sıvı yağ ile soğanlar kavrulur Kıyma ilave edilir
Daha sonra doğradığımız 5adet sizri biberve domateslr ilave edilir
Damak zevkine göre tuz ve karabiber ile tatlandırılır
Hazırladığımız bu harç pişinceocaktan indirilir ve bekletilir
Önceden dilimlenmiş patlicanlardurulanıp kurulandıktan sonra kalan sıvı yağda az kızartılır
Isıya dayanıklı cam kaba bir sıra kızartılmış patlican dilimleri bir sıra hazırladığımız harçtan konulur
Patlicanlar ve harç bitene kadar böyle devem edilir
Derin 1 kapta süt yumurta su ve un çırpılır ve yemeğin üzerine dökülür
Ayırmış olduğumuz bir dometes ay şeklinde doğranır ve kalan(3)biber ile süslenir ve yemek fırına verilir
Üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X