Hamur Malzemesi,
6 Su Bardağı Un,
1 Su Bardağı Süt,
1 Yumurta Sarısı,
1 Çorba Kaşığı Kuru Maya,
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker,
1/2 Çay Kaşığı Tuz,
İç Malzemesi:
1 kg Soğan,
1.5 Çay Bardağı Sıvıyağ,
1/2 Su Bardağı Su,
300 gr.Beyaz Peynir,
1 Demet Dereotu,
1 Demet Maydanoz,
Karabiber , Tuz,
Tarif
Çukur bir kaba unu boşaltın
Kuru mayayı bir bardak ılık süt içinde,tozşekerle birlikte karıştırarak eritin
Mayalı sütü una ilave ederek yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ara ara su ilave edip yoğurmaya devam edin Hamurun üzerini örterek 20 dk dinlendirin Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın Bir tencerede yarım su bardağı su ile soğanlar suyunu çekene kadar pişirin
Sıvıyağı ilave ederek biraz kavurun Ocaktan indirip soğumaya bırakın Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın
Beyaz peyniri ufalayın Yeşillikleri ve peyniri kavrulmuş soğanla karıştırın Tuz,biber ekip harcı hazırlayın
Kabaran hamuru tekrar yoğurun Yarısını yağlanmış tepsiye yayın Üzerine hamurun diğer yarısını döşeyin
Harcın üzerini iyice örtüp sivri uçlu bir bıçakla dilimleyin Dilimlerin üzerine bıçak yardımıyla şekil verin
Pideyi tekrar 20 dk dinlendirin Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri