Malzemeler,
1-1/ 2 kg koyun eti , kol, kürek tarafı,
2 orta boy soğan,
1 büyük domates,
ya da 1 yemek kaşığı domates ezmesi,
1 yemek kaşığı yemeklik margarin,
Tuz-karabiber,,
yenibahar- tarçın,
Tarif
Eti, birer kişilik parçalara böldürün
Yıkadıktan sonra bir tencereyle ateşe koyun
İçine ince doğranmış soğanı, yağı, tuz ve baharatı katın
Ara sıra karıştırarak kendi bıraktığı suyu çekene dek pişirin
Et kavrulmaya dönerken içine suyla ezilmiş salça ya da küçük parçalara doğranmış domates katın
Beş dakika sonra da içine yetecek kadar sıcak su koyun ve kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin
İki kepçe suyu kalınca ateşten indirin
Yanında patates kızartmasıyla servis yapın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri