Oktay Usta Kati Yağsiz Nefiis Bir Kurabiye

DAMLA ÇİKOLATALI DİYET KURABİYE:
2 yumurta,
1 su b. tozşeker,
1 su b.1 parmak eksik sıvıyağ,
2 çorba k. kakao,
2 su b. tam buğday unu veya kepekli un,
1 p. kabartma tozu,
1 p. vanilya,
3 çorba k. damla çikolata,

Tarif
Karıştırma kasesine yumurtaları kırın.Üzerine toz şekeri ve sıvıyağı ilave edip çırpın.
Üzerine diğer malzemeleri ilave edip elinizle karıştırın. Elinizi yağlayarak hamurdan
parçalar koparıp yuvarlayın. 160 derecede içini çok kurutmadan pişirin. Çok lezzetli
ve kalorisi düşük bir kurabiye..
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Tavuklu Yufka Sarması

Malzemeler:
1 paket hazır yufka,
500 gr tavuk göğsü,
Sosu için;
5 kaşık yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
bir çay bardağı süt,

Yapılışı: 
Tavuk göğsünü ince ince kıyın ve baharat ekleyerek kavurun.Yufkanın içine her yerine hazırladığınız sostan sürün.İçine tavuk etinden ekleyin.Yufkanın bir ucundan katlayın,çıkmaması için kenarlarını kıvırın.Fırın tepsisine koyun ve üzerine sıvıyağ sürün.Hafif kızarınca almalısınız.İnce ince kıyıp isteğe göre üzerine salçalı sos yapıp servis yapabilirsiniz..
Afiyet Olsun.Kaynak.,

Elma Dilim Patates

Malzemeler:
(2 kişilik),
4 adet küçük boy patates,
zeytinyağı,
taze kekik,
biberiye,
kırmızı pul biber,
tuz, karabiber,

Hazırlanışı:
Patatesler iyice yıkanır .(Kabukları soyulmadan kullanılacağı için gerekirse fırça ile üzerlerini iyice fırçalayınız) Yıkanan patatesler iyice kurulanır ve elma dilim şeklinde doğranır.(Önce ortadan bölünür, sonra tekrar ortadan bölünür ve 6 ya da 8 dilim patates elde edene kadar bölme işlemi sürdürülür) Geniş bir kaba zeytinyağı, taze kekik, biberiye, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber (bunların miktarlarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) konulup, karıştırılır. Patates dilimleri bu sosun içine konulur ve iyice karıştırılıp, harmanlanır. Soslanmış patatesler hafifçe unlanmış fırın poşetine konulur ve poşetin ağzı bağlanır. Poşetin üzeri birkaç yerinden delinir ve daha önceden ısıtılmış fırında maksimum 200C'de 30 dak. pişirilir. Piştikten sonra daha fazla kızarması istenirse ağzı açık olarak 5 dak. daha pişirilir. Fırından çıkarılınca servis tabağına alınır ve sıcak sıcak servis yapılır. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında çok iyi bir garnitür olur.
Afiyet Olsun

Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler,
6-7 Adet Orta Boy Soğan,
2 Su Bardağı Pirinç,
1 Su Bardağı Zeytinyağ,
1 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü,
1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık,
2 Tatlı Kaşığı Şeker,
1 Tatlı Kaşığı Tuz,
1/2 Çay Kaşığı Tarçın,
1 Tatlı Kaşığı Dolma Baharı,
1 Çay Kaşığı Nane,
1/2 Çay Kaşığı Karabiber,
1 Demet Dereotu,

Yapılışı
Çok küçük doğradığınız soğanları, 1 çay bardağı su ile pişirin. (soğanları yağda öldürmek yerine suda pişirmek, soğanların daha sonra mideyi rahatsız etmemesini sağlıyor)
Yıkadığınız pirinci ve zeytinyağını ilave edip 1-2 dk. kavurun.
Kuş üzümü, fıstık, şeker, tuz ve 1 bardak su ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişirin. (Suyunu çekince pirinçler hala diri, tam pişmemiş olmalı.)
Karışımın altını kapattıktan sonra tüm baharatları ve dereotu'nu ilave edin.
Biberleri doldurduktan sonra, (pirinçlerin bir miktar daha pişeceğini unutmayın, biberleri biraz gevşek doldurun.) karnıyarık tenceresine tek sıra olacak şekilde dizin, 1,5 bardak su ekleyip, kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Mozaik Pasta Tarifi

Malzemeler:
1 paket petibör bisküvi
1 paket kakaolu puding
Hindistan cevizi
Yapılışı: Pudingi tarifine göre karıştırın fakat hazırlanışında yazan sütü 1 su bardağı eksik ekleyin ki koyu olması gerekiyor pudingin.Puding daha sıcakken bisküvileri koyacağınız tabağa dizmeye başlayın.Bisküviye aralarına pudingi koyup sıra sıra dizin.Arasında puding olduğu için bisküviler birbirine yapışıyor.Aralarını doldurduktan sonra pudingin kalanıyla üzerini ve yanlarını doldurun.Bu işlemler tamamlanınca daha hoş görünsün diye bir bıçak yardımıyla üzerini düzleyebilirsiniz.Dikdörtgen şeklindeki pastanızı köşesinden başlayarak çapraz kesmelisiniz.Afiyet olsun.Üzerini hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz,istee göre pudingin içine de atabilirsiniz.

Afiyet Olsun.Kaynak.nepisirsekde.blogspot.com,

Beşamel Soslu Patlican Musakka Tarifi

Malzemeler,
350 gr kıyma,
1,5 kg patlican,
5 adet domates,
8 adet sivribiber,
3 diş sarımsak,
3 adet kuru soğan,
2 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
2 tane yumurta,
1,5 çorba kaşığı un,
5 maydonoz,
1,5SUBARDAĞI SIVI YAĞ,

Tarif
Patlicanlar soyulur Uzunlamaya ince dilimler halinde dilimlenir,tuzlu suda bekletilir
Soğanlar küp küp doğranır 4 domates soyulup küp küp doğranır
Biberlerin çekirdekleri temizlenip ince ince doğranır
8 çorba kaşığı sıvı yağ ile soğanlar kavrulur Kıyma ilave edilir
Daha sonra doğradığımız 5adet sizri biberve domateslr ilave edilir
Damak zevkine göre tuz ve karabiber ile tatlandırılır
Hazırladığımız bu harç pişinceocaktan indirilir ve bekletilir
Önceden dilimlenmiş patlicanlardurulanıp kurulandıktan sonra kalan sıvı yağda az kızartılır
Isıya dayanıklı cam kaba bir sıra kızartılmış patlican dilimleri bir sıra hazırladığımız harçtan konulur
Patlicanlar ve harç bitene kadar böyle devem edilir
Derin 1 kapta süt yumurta su ve un çırpılır ve yemeğin üzerine dökülür
Ayırmış olduğumuz bir dometes ay şeklinde doğranır ve kalan(3)biber ile süslenir ve yemek fırına verilir
Üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler,
1/2 kg kuru fasulye,
50 gr pastırma,
2 yemek kaşığı salça,
1 çay bardağı sıvıyağ,
3 soğan,
4 su bardağı sıcak su,
Tuz,

Tarif,
1/2 kg kuru fasulye 20 dk haşlanır ve süzülür. Bu yemeğimizi düdüklü tencerede pişirelim.
Soğanlarımızı kavuralım ve diğer malzemeleri ekleyelim. Kısık ateşte 40-45 dk pişirin.
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Vanilyalı Cupcake Tarifi

Malzemeler,
100 gr. tereyağı ,oda sıcaklığında),
Yarım bardak şeker,
Yarım çay kaşığı vanilin,
2 yumurta,
1-1/3 un,
1 paket kabartma tozu,
1/3 bardak süt,
1 bardak pudra şekeri,
1 yemek kaşığı limon suyu,

Süsleme için;,
125 gr tereyağı,
250 gr pudra şekeri,
2 yemek kaşığı süt,

Tarif
Muffin kaalıplarına kağıt kaapsülleri yerleştirin.
Tereyağı, şeker ve vaanilini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyin; her eklemeden sonra çırpın.
Süt ve unu da iki ayrı parti haalinde ekleyin. Karışımı kalıplara paylaştırın.
180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin. İçine haazırladığınız kremayı krema torbası ile doldurun.
Alternatif olarak üzerine pudra şekeri eleyip, yaarım kiraz şekerleme ile de dekor yapabilirsiniz.
Süslemenin yapılışı: Tereyaağını mikser ile beyazlaşıp kabarana kadar çırpın.
İçine pudra şekeri ve sütü iki ayrı seferde ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kıvam aldığında krema torbası ile daairesel hareketler uygulayarak cupcake üzerine sürebilirsiniz.
Arzuya göre gıda boyası ile renklendirebilir; çeşitli şeker dekorlaar uygulayabilirsiniz.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Fissler Düdüklüde Pişirme Süreleri

Fissler düdüklü tencerede şimdiye kadar tecrübe ettiğim pişirme süreleri aşağıdaki gibidir. Kullandıkça listeyi geliştiririm inşallah.
1. kademe
iç bakla 3-4 dakika (4 dakika biraz fazla geldi)
erik, kayısı (şerbet için) 5 dakika
mantı (ev yapımı) 1 dakika
kırmızı mercimek 3 dakika (2 bardak mercimek + 4-5 bardak su)
küp patates 2 dakika, buharda
börülce 3-4 dakika
barbunya 3-4 dakika
2. kademe
köy tavuğu 22 dakika
hindi 25 dakika
tavuk 5-6 dakika
kuru fasulye 4-5 dakika (ıslatılmış)
nohut 6 dakika (ıslatılmış)
buğday 9 dakika (ıslatılmamış)
dana eti 10 dakika
kuzu eti 7 dakika
darı 15 dakika

Not: Yukarıdaki dakikalar, yemek piştikten sonra tencerenin buharı çıkana kadar kapağı açılmamak suretiyle alınmıştır. Kapağı hemen açacaksak süreyi biraz arttırmak gerekir ama kesin bir süre de veremiyorum.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Ev Yapımı Çikolata Tarifi

Malzemeleri,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 yemek kaşığı kakao,
80 gr çikolata,
1 çay kaşığı vanilya,
2 su bardağı kavrulmuş fındık,
3 yemek kaşığı fındık yağı,

Tarif,
Fındıığı rondoda maacun kıvaanına gelen kaadar çekin.
Üzerine pudra şekeri, vaanilya, kakao ve fındık yağını katıp tekrar karıştırın.
Çikolataayı parçalara ayırıp bir kaseye alın.
Sıcak su solu bir kabın içinde çikolatalaarı kaseyle birlikte koyarak eritin.
Erittiğiniz çikolatayı hızlı hareketlerle rondodaki karışımın içine ekleyin ve tekrar 2-3 dakika karıştırın.
Çikolatayı kavanoza koyup kapağıını kapatın ve dilediğiniz zaman çııkarıp servis edin.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X