Pages

Oktay Usta El Açmasi Hem De Köz Patlicanli

Tarif
PATLICANLI SİMİT BÖREK:
3 patlıcan
100 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
tuz
hamuru için:
3 su b. un
3 çorba k. yoğurt
1 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
yarım p. maya
1 tatlı k. tuz
1 fiske tozşeker
üzeri için:
1 yumurta
susam veya çörekotu

HAZIRLANIŞI:
Önce hamur için karıştırma kabına unu alın. Ortasına mayayı ,sıvıyağı,yumurtayı,yoğurdu
koyun.ununu üzerine tuzu ve şekeri serpin. Önce ortadaki mayayı eriterek yumuşak bir
hamur hazırlayın. Hamur dinlenirken közlenmiş patlıcanları doğrayıp içine peynir ve
maydanoz ekleyin. Hamuru oval bir şekilde merdane ile açın. Harcı içine serip rulo
yapın. Ruloyu simit gibi daire şekline getirin. Kenarlarından yarıya kadar bıçakla çıtlatın.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susum ve çörek otu serpin. Fırında nar gibi kızarana
kadar pişirip dilimleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...