Pages

Oktay Usta Tenceresini De Pişirdik

MİLFÖY ÇANAĞINDA KÖFTE:
yarım p. mantı makarna,
1 su b. bezelye,
3 domates,
250 gr kıyma,
1 kuru soğan,
kurutulmuş ekmek,
köfte baharı,tuz,
milföy hamuru,
1 yumurta,

süslemek için:
fesleğen

HAZIRLANIŞI:
Makarnayı haşlayıp bir kenara alın. Diğer tarafta kıyma,1 soğan rendesi kurutulmuş ekmek ,yumurtanın akı ve baharatla misket büyüklüğünde köfteler yapın. Üzerine biraz un serpip tavada yarı kıvamda kızartın. Domatesi küp doğrayın. Sıvıyağda soteleyip bezelye ile karıştırın. Milföy çanağı için kelepçeli kalıbınızın büyüklüğüne göre (biz 10 tane kullandık)milföy yapraklarını kare şeklinde yan yana getirip merdane
yardımı ile büyütüp yuvarlak olarak kesin. Kalıbınızın içine yerleştirip kenarlarını kesin. Rengi sararana kadar pişirin. İçine makarna,domatesli sos karışımını doldurun.Üzerine kızarttığınız köfteleri yerleştirip 10 dakika daha fırında tutun. Kalan milföy parçalarını tekrar birleştirip yuvarlak bir parça kapak yapın. Kapağın üstünü yine hamurlarla süsleyip üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişirin.Fırından çıkan milföy çanağının üzerine
bu kapağı kapatarak sıcak servis yapın. Gerçekten de çok şık bir sunum. Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...