Kıymalı Bezelye Tarifi

Malzemeler,
Taze bezelye 1 kg,
Soğan 2 orta boy 120 gram,
Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram,
Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram,
Salça 1 1/2 yemek kaşığı 15 gram,
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram,
Su 3 su bardağı 600 gram,
Şeker 1/3 tatlı kaşığı 2 gram,

Tarif
Bezelyelerin kabuğunu ayıkla, yıka,
soğanı soy, yıka, ince ince doğra
Tencereye soğan, kıyma ve yağı koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekene değin 8-10 dakika pişir Salça, tuz ve suyu ekle, karıştır,
kaynamaya başlayınca bezelye ve şekeri kat, yumuşayıncaya değin, 1 saat kadar pişir. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X