Kandil Simidi Tarifi

MALZEMELER,
4 su baradağı un,
yarım paket margarin,
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 yumurta,
1 tatlı kaşığı mahlep,
10 gr maya,
1 çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı tarçın,

HAZIRLANIŞI:
Geniş bir kaba bütün malzemeleri koyup iyice karıştırarak  ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur haline getirelim. 10 dk dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp rulo halinde açıp iki ucunu birleştirelim. bir kabın içerisine 1 yumurta akı çok az un ve 1 yemek kaşığı pekmez döküp iyice çırpalım daha sonra simitlerimizi bu suya batırıp daha sonra susama batırarak tepsimize dizelim önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirip servis edebiliriz.... Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X