Profterol Tarifi

MALZEMELER:,
1 su bardağı su,
1 su bardağı un,
yarım paket margarin,
3 adet yumurta,

KREMASI İÇİN:,
2,5 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un,
1,5 çay bardağı şeker,
1 adet yumurta,
1 paket vanilin,

ÜST SOSU İÇİN:
1 paket hazır çikolata sosu veya 100 gr benmari usulü eritilmiş çikolata


HAZIRLANIŞI:
Küçük bir tencere 1 su bardağı suyu ve margarini ocağımıza koyarak kaynatalım. kaynayan suya 1 su bardağı unu ekleyerek iyice tahta kaşık ile karıştıralım 2- 3dk .daha sonra ocağı kapayarak 15 dk hamurumuzun ılımasını bekleyelim. ılımış hamura 3adet yumurta tek tek kırarak yedirelim yapışkan hale gelinceye kadar yumurtayı tam yediğinde hamur güzel kabarır 5 dk dinlendirdikten sonra Yağlanmış tepsiye kaşık yardımı ile hamurumuzdan cevız büyüklüğünden biraz ufak olarak parçalar halinde tepsi içinde 2 cm boşluk bırakarak dökelim.
Daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişirelim. hamurlar pişdikden sonra kremayıda vanilin hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyup kaynayıncaya kadar cırpma teli ile  karısdırarak pişirelimocagın altını kapayınca  vanilinimizi ilave edip soğutalım pişen profiterolümüzü ortadan kesip soğuyan kremamızı varsa sıkma krema torbası ile içlerini krema ile doldurup tepsiye dizelim. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu gezdirin... afiyet olsun...

Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Kadınların altın günleri,toplanmaları,sohbetleri,beş çayları bitmez.Misafiri ve ağırlamayı çok severler. Bazen temizlik ve pasta börek hazırlamak ikisi bir arada zor cıkarlar işin içinden pastaları önce yapıp temizligi sonraya bırakabilirler.Tam da bu durumlar için imdatlarına yetişecek bir tarif: Bayatlamayan Poğaça


Gerekli malzemeler
1 su bardagı sıvı yağ,
1 su bardagı sıcak süt,
1 su bardağımaden suyu,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 yemek kaşığı tuz,
1 paket yaş maya,
üzeri için 1 yumurta sarısı,
alabildigince un,

Yapılışı
Yogurma kabına mayayı ve sıcak sutu al ve iyice karıştırın.Daha sonra şekeri ekle ve köpürene kadar karıştırmaya devam edin.Maden suyunu, sıvı yağını ve tuzunu ekleyin
kulak memesı kıvamına gelene kadar un ekleyin yumuşak bir hamur olması için.Daha sonra hamurun mayalanması için nemli bir bez koyun ılık bir ortamda mayalanmaya
bırakın.1 saat sonra mayalanmıs olan hamurumuzu ceviz büyüklügünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayınız.Yağlanmış fırın tepsisine diziniz.Fırın tepsisindede 10 dakika
kadar da bekletiniz ve ardından yumurta sarısını sürün.Önceden ısıtılmış fırına sürün.Şimdiden afiyet olsun

Katmer Poğaça Tarifi

Malzemeler,
1 Su Bardağı Süt,
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ,
1 Yumurta ,Akı içine, sarısı üstüne,
1 Yemek Kaşığı instant Maya,
2 Çay Kaşığı Tuz,
3 Çay Kaşığı Şeker,
3,5 Su Bardağı Un,

Yapılışı
Hamuru yoğurup, 8 parçaya ayırın, her birini tabak büyüklüğünde açıp, aralarına margarin yada tereyağ sürün, en üste yağ sürmeyin.
Üst üste dizilen hamurları fazla ezmeden, açabildiğiniz kadar açın.
8 parçaya bölüp, sigara böreği sarar gibi sarın.
Tepside dizip, 45 dk. mayalanmaya bırakın.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede yaklaşık 30 dk pişirin..Kaynak.nepisirsekde.blogspot.com,

Muzlu Tost Tarifi

Malzemeler

    4 Muz
    2 çorba kaşığı bal
    1 çorba kaşığı ceviz (çekilmiş)
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    4 dilim tost ekmeği (tereyağ sürülmüş ve sıcak)

Tarif

    Izgaranızı ısıtın.
    Küçük bir kasede muz,limon suyu ve balı pürtüksüz bir hal alana kadar iyice ezin.
    Karışımı tost dilimlerinin üzerine sürüp, ızgarada ballı karışım cızırdayıncaya kadar pişirin.
    Izgaradan çıkarıp üzerine cevizleri serperek servis yapın.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Patlıcan Sarma Tarifi

Malzemeler
iç:
yarım kilo kıyma,
1 adet kuru soğan,
1 adet domates,
karabiber,
tuz, nane,
4-5 adet patlıcankürdanyeşilbiber,

Tarif
kıymaya 1 kuru soğan ve domates ince ince doğranır içine baharatlar eklenir karabiber, nane,tuz, kırmızı biber eklenir ve yoğrulur baş parmak büyüklüğünde yuvarlanır hafif ateşte çoz az pişirilir
bi yapdan patlıcanlar uzun uzun kesilerek kızartılır hafif kızarmış köfteler patlıcanlara sarılarak kürdünlü tuturulur tepsiye dizilir
sosu için
bi tencerede domates salça kavrularak bi bardak su ilave edilir 3 dk bi taşım pirdikten sonra tepsiye dizili patlıcanlara dökülür tepsiyi süslemek için yeşil biberler iki bölünerek patlıcan aralarına konur
fırında yarım saat pişirilir. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kadyıflı Pasta Tarifi

Malzemeler,
Kadayıf, çok değil yarım kilonun yarısı diyelim,
Yarım kilo süt,
Yarım su bardağı un,
Yarım paket margarin,
Bir vanilin,
Bir su bağdağı toz şeker,
Biraz ceviz içi,
Bir paket sade krem şanti,
Bir su bardağı süt,
Tarçın,

Tarif
Dışardan kızarmamış kadayıflar satılır ya ondan biraz alınız alınız..Bir tavada içine biraz tarçın ekleyerek kızartınız..Sonra bir kaba alıp elinizle çok ufaltmadan parçalayın. Bir borcamın tabanına bu parçaladığını kadayıf tanelerini serpin hatta biraz çokça serpin..Bi tutamda tarçın gezdirin üstüne..
Tencereye yarım paket margarini ve bir su bağdağı unu alın asla kavurmadan şöyle bir çevirin ve içine yarım kilo süt ve bir su bardağı şekeri ilave edip pişirmeye başlayın.. Dediğim gibi un kavrulmayacak sadece şöyle bir çevrilecek yağda.. Koyulaşmaya başlayan kremayı indirmeden bir paket de vanilin ilave edip ocaktan alın,bir paket vanilini ekleyin ve soğumaya bırakın. Başka bir kapta bir su bardağı soğuk süt ile sade krem şantiyi çırpıp dolapta beklemeye alın.. Pişirdiğimiz krema soğuyunca kaşık yardımı ile krem şanti ve kremayı bi güzel karıştırın ve kadayıfları serptiğimiz borcama yayınız.. Sonra kremanın üstüne yine kadayıfı bir tabaka şeklinde serpiniz.. Bir tutam tarçını ve dövülmüş ceviz içinide serptiniz mi doğruca buzdolabına soğumaya bırakın..Soğuduktan sonra servis ediniz.
Not: Şayet kafayıfı hamur halinde almak işlem yapmak istemiyorsanız marketten hazır olanını alın aynı işlemi yapın değişen bişey yok:) Ama hamur halinde alıpkavurup kavonazlarda saklarsanız buzdolabındapasta yapacağınızda büyük kolaylık sağlıyor..Ben öyle yaptım..esim de ekleyeceğim en yakın zamanda herkese afiyet olsun... Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Yeşil Soğanlı Et Tarifi

Malzemeler,
Soğan 2 orta boy 150 gram,
Kuzu eti (kemikli) 6 parça 1 kg,
Salça 2 yemek kaşığı 20 gram,
Tuz 2 2/3 tatlı kaşığı 16 gram,
Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram,
Yeşil soğan 15-20 adet 400 gram,
Nane 1/3 demet 50 gram,

Tarif
Sebzeleri yıka
Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, etle birlikte tencereye koy
Salçayı 2 yemek kaşığı su ile sulandır, ete ekle, karıştır, kapağı kapat, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 1 saat pişir Tuz ve kalan suyu koy, 15-20 dakika daha pişir Naneyi ve yeşil soğanı ayıkla
Naneyi ince ince kıy Yeşil soğanın beyaz kısımlarını 1 santimetre, yeşil kısımlarını 1-5 santimetre kalınlıkta doğra Soğan ve naneyi yemeğe ekle 10 dakika daha pişir. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Elmalı Turta Tarifleri

Tart Hamuru,
125 gr. tereyağ ,oda sıcaklığında,
4 yemek kaşığı toz şeker,
2 yumurta,
9 yemek kaşığı tepeleme un ,2 su bardağından biraz fazla,
1/2 paket kabartma tozu,

Elmalı Harç,
4 elma ,tercihen yeşil,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tarçın,
3 yemek kaşığı kuş üzümü,

Yapılışı
Hamur malzemeleri sırasıyla karıştırılır. Son olarak un ve kabartma tozu karışımı eklenir. Çok sert olmayan bir hamur elde edilir, un miktarını tarifteki gibi yazdım ama kontrollü koymakta fayda var. Dörtte biri ayrılıp kalanı kalıba yayılır.
Elmalar rendelenip diğer harç malzemeleriyle karıştırılıp hamurun üstüne yayılır. Kalan hamur unlanmış tezgahta oval şekilde açılıp bıçakla uzunlamasına aralıklı çizikler atılır. Aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi (baktım anlatamıyorum, ArchiCAD'te hazırladım). Sonra bu hamuru tartın üstüne getirip elipsin kısa kenarından tutup çekince çizikler aralanıyor ve şerit şerit hamur hazırlamaktan daha kolayca halletmiş oluyoruz. Yapmak anlatmaktan daha kolaydı aslında :) Hattâ 9 aks yapmamışımdır muhtemelen, şemadakinden daha az yapmışımdır...
175 dereceli fırında üstü pembeleşene kadar pişirilir. 26 cm.lik bir kalıp için uygundur. Üstüne pudra şekeri de yakışır da fazla şeker yememek için dökmedim.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Patatesli Mısırlı Omlet

Malzemeler,
(3 kişilik)
4 adet yumurta,
10 adet siyah zeytin,
istenilen miktarda haşlanmış mısır,
yarım su bardağı süt,
3 adet orta boy patates,
2 adet kırmızı biber,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
tuz, karabiber,

Hazırlanışı:
Patatesler yıkanır ve bir kapta hafifçe haşlanır. Haşlanıp hafif soğuduktan sonra kabukları soyulur. Zeytinler ortadan bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Kırmızı biberler jülyen olarak doğranır. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Jülyen doğranmış biberler tavaya konulup, sotelenir. Üzerine iri iri doğranmış patatesler eklenir ve birlikte çevrilip, patatesler sotelenir. Tavaya zeytin ve mısırlar da konulur ve hepsi birlikte zedelenmeden çevrilerek sotelenir. (Bu karışıma istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz) Fırına girebilecek bir kabın içine bu harç yayılarak konulur. Üzerine tamanımı örtecek şekilde rendelenmiş kaşar peyniri dökülür. Ayrı bir kapta yumurtalar kırılır iyice çırpılır içine süt ilave edilir. Tuz ve karabiber de eklenerek hepsi iyice karıştırılır. Bu karışım patatesli harcın üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış fırın 200C'ye ayarlanır ve patatesli karışım fırına konulur. Üzeri kızarana kadar pişirilir.(20-25 dak) Üzeri kızarınca fırından alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Çilekli Tart Tarifi

Malzemeler ,
•3 su b.un,
•125 gr.tereyağı,
•2 yumurta,
•1 su b.pudra şekeri,
•1 çay k.kabartma tozu,

Kreması için,
•2.5 su b.süt,
•2 çorba k.un,
•1 çorba k.nişasta,
•1 tatlı k.vanilya,
•1 poşet toz şanti,
•1 su b.süt,

Üzeri için,
•çilek,

Hazırlanışı :
Tartın hamuru için karıştırma kabına un, kabartma tozu ve pudra şekerini alarak karıştırın. Ortasını açarak içine tereyağı ve yumurtayı alarak ortadan itibaren karıştırın.Eğer kıvamı koyu olursa soğuk su ile kıvamını ayarlayabilirsiniz. Hazırladığınız hamuru merdane ile açarak yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Çatalla deldikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin.
Kreması için tencereye süt, un, nişatsa ve vanilyayı alarak çırparak pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca çırpılmış krem şanti ekleyerek mikserle çırpın.
Pişip ilk sıcaklığı çıkan tartın üzerine kremayı yayın. Üzerini çilek ve toz yeşil fıstık ile süsleyerek soğutup servis edin.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kifle Tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı süt,
1 su bardağı su ,her ikisi de ılık olacak,
1çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı yoğurt,
2 yumurta ,sarıları üzeri için kullanılacak,
1 paket yaş maya,
2 tatlı kaşığı şeker,
2 yemek kaşığı tuz ,silme,
4 yemek kaşığı sirke,
1 paket margarin ya da tereyağı ,250 g,
Aldığı kadar un,

İçi İçin:
Peynir veya kavrulmuş kıyma,

Üzeri İçin:
İsteğe göre çörekotu, susam, haşhaş tohumu,

Hazırlanışı:
Maya, ılık su ve süt içinde eritilip şeker ilave edilir.
Bu karışım kabarana kadar (yaklaşık 10 dakika) mayalandırılır
Margarin hariç tüm malzemeler eklenip yoğrulur.
Hamur 3 parçaya ayrılır. Her parçadan cevizden biraz büyük 10 yumak yapılır.
Yumaklar minik, minik açılıp, aralarına nohut büyüklüğünde parçaşanmış margarinler eşit olarak dağıtılıp üst üste konulur. (en üst parçaya yağ sürülmez) Sonra merdane ile üst üste yerleştirilen hamurlar açılıp büyük bir yufka elde edilir. Açılan hamur üçgen olarak 16 eşit parçaya bölünür.
İçerisine hazırlanan iç peynir koyulup sigara böreği gibi sarılıp kenarlarından kıvrılarak ay şekli verilir.
Ayrılmış olan yumurta sarısı üzerlerine sürülüp, susam serpiştirilip 175 c de kızarana kadar pişirilir.
Püf Noktası: Fırın tepsisinde 30 dakika bekletilmelidir.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Sütlü İrmik Tatlısı

Malzemeler,
9 yemek kaşığı şeker,
9 yemek kaşığı irmik,
1 litre süt,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
1 paket vanilya,
¼ margarin,

Yapılışı:
Süt ve şekeri tencerede kaynatın. Kaynatınca irmik ekleyerek koyulaşıncaya kadar karıştırın. Tekrar kaynayınca ateşten alın. Margarin, hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip kıvam alana kadar karıştırın. Su ile ıslatılmış küçük kaselere boşaltın. Buzdolabında soğuduktan sonra ters çevirip üzerine meysime göre meyve veya reçelle süsleyebilirsiniz.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X