Oktay Usta Babagannuş Ama Yoğurtlu Ve Tahinli..

Tarif
BABAGANNUŞ:
4 patlıcan,
4 diş sarımsak,
1 su b.süzme yoğurt,
1 limon suyu,
3 çorba k.tahin,

süslemek için:,
zeytinyağı,
pul biber,

HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları közleyip doğrayın. Diğer tarafta tahin,süzme yoğurt ve limon suyunu
karıştırın.Sarımsakları da doğrayıp ekleyin. Bu sosla patlıcanları karıştırın. Tuzunu
ve zeytinyağını da ekleyip servis tabağına alın. Tazen fesleğen, nane gibi yeşilliklerle
süsleyin. Yoğun bir tahin lezzeti olan bu salata yaz için güzel bir aperatif..
ekleyin.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Oktay Usta Şeftalili Pasta

Malzemeler,
Yarım adet pandispanya,
2 adet şeftali,

Merengi için:,
3 yumurta akı,
1 çay bardağı tozşeker,
1 fiske tuz,

Üzeri için:,
Çikolata sos,

Tarif
Pandispanyanın yarısını fırın tepsisine alın. Üzerini dilimlenmiş şeftali ile doldurun. Diğer tarafta yumurta aklarını tozşekerle çırpın. Kar haline gelen malzemeyi şeftalilerin üzerine kaşıkla yerleştirin. 160 derecede yumurta beyazları sertleşene kadar pişirin. Üstü kıtır kıtır olunca fırından çıkartın soğuduktan sonra eritilmiş çikolata ile servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Terbiyeli Kereviz Tarifi

Malzemeler,
1 kg Kereviz,
3 çorba kaşığı PINAR tereyağ250 gr,
PINAR parça kuzu eti,
1 adet soğan300 gr,
PINAR süt,
Yeterince et suyu,
tuzkarabiber,

Terbiye için:
2 adet yumurta sarısı,
1/2 su bardağı limon suyu,

Tarif
Tencerede yağı eritin Kuşbaşı etleri tencereye aktarıp etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun
Soğanları piyazlık doğrayıp tencereye ekleyin ve 3 dk kavurun Üzerine et suyu ile hazırlanmış suyu da katıp tuzunu ve biberini ekleyerek, ağır ateşte etler yumuşayana dek pişirin
Kerevizleri derince soyarak 4 parçaya bölün Yayvan bir tencereye dizin
Üzerine etli harcı, suyuyla birlikte dökün (Gerekirse yeniden su koyarak, yemeğin suyunu ayarlayın)
Tencereye girebilecek büyüklükte bir porselen tabağı ters çevirerek kerevizlerin üzerine kapatın
Tencerenin kapağınıda örterek pişmeye bırakın Bu arada yemeğin terbiyesini hazırlayın
2 yumurta sarısını çırpıp yarım su bardağı su ve limon suyunu karıştırın
Hazırladığımız limonlu suyu yavaş yavaş ve yemeğin suyuyla ısıtarak yemeğe yedirin
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kırmızı Biber Soslu Dana Uykuluk Tarifi Vol-Au-Vents

Malzemeler
Pembe Biber Sos:
1 lt Krema,
500 gr beşamel sos,
1 lt dana bulyon,
1 adet soğan,
4 diş sarmısak,
100 gr Tereyağı,
1 kg kırmızı şerit biber,
100 gr tatlı biber salçası,
75 cl beyaz şarap,
20 cl kanyak,
50 gr mısır nişastası,
Muskat cevizi,
Dana Uykuluk:1 kg Dana Uykuluk,
1 adet soğan,
4 diş sarmısak,
50 cl kanyak,
Tuz, karabiber,
100 gr Tereyağı,
1/2 demet dereotu,
50 cl beyaz sek şarap,
Vol-Au-Vents:
2 kg Milföy,
1 adet yumurta,
Minik taze sebze dilimleri,

Tarif
Milföy hamurlarını orta büyüklükte, yuvarlak formda kesin
Hazırladığınız yuvarlak milföylerin yarısını, altına çok hafif un serpilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin
Geriye kalan milföylerin ortasından daha küçük bir yuvarlak form kesip çıkartın
Yumurta beyazını tepesindeki milföylere sürüp, diğer kalıpları üzerine oturtun
Yumurtanın sarısını çok az sıvı yağ ile karıştırıp milföylerin üzerine sürün
Hazırlamış olduğunuz vol-au-ventlerin üzerine yağlı kağıt örtüp önceden 180 C’de ısıttığınız fırında pişirin
Yağlı kağıt vol au ventlere ağırlık verip eşit miktarda kabarmalarını sağlayacaktır
Pembe biber sos için bir kaserolde Tereyağı’nı eritin Soğan ve sarımsakları renk alıncaya kadar soteleyin
Tencereye tatlı biber salçasını ilave edip kokusunu ve rengini hafifçe kaybedinceye kadar soteleyin
Kırmızı şerit biberleri eğer donuk olarak kullanıyorsanız, suyunu sıkıp mümkün olduğunca kuru bir vaziyette ilave ederek bütün malzeme ile beraber suyunu çekinceye kadar soteleyin
kırmızı toz biberleri ekleyin Kanyağı ilave edip çektirdikten sonra beyaz şarabı ekleyin ve yarısını çektirip dana bulyonu ve beşamel sosu ekleyin Kısa bir süre kaynatıp kevgir yardımıyla içinden bir miktar kırmızı şerit biber ayırın Bir blender yardımıyla tenceredeki bütün malzemeyi ezerek içine kaynatılmış Krema’yı ilave edip sosu 2 dk kaynatın Tuz, taze çekilmiş karabiber, muskat cevizi rendesi ile lezzetlendirip ayırdığınız kırmızı şerit biberleri ilave edin Yine blender yardımıyla kısa bir süre ezerek, içinde minik parçalı kırmızı biberlerin gözükmesini sağlayın Son olarak mısır nişastasını çok az soğuk su ile eritip pembe renkli biber sosu ilave edip arzu ettiğiniz kıvama getirin Geniş bir flamble tavasında Tereyağını eritip bronise kıyılmış soğan ve sarmısağı soteleyip minik küpler halinde doğrayın Dana Uykuluğu hızlı ateşte soteleyin
Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile lezzetlendirip kanyakla alevlendirin Son olarak dereotu ekleyerek fazla yağını süzdürün Pembe renkli biber sostan ilave edip 1-2 dk kadar sosu beyaz şarap ile beraber çektirin
Vol-au-vent’i önceden ısıtılmış tabağa yerleştirip kırmızı biberli sosu vol-au-vent’in iç kısmından tabağın boşluğuna doğru akacak şekilde yerleştirip sek beyaz şarap ile servis yapın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Goulasch Tarifi

Malzemeler,
500 gram kiyma,
3 sogan,
1 patatez,
2 kucuk ayri renkli dolmalik biber,
yarim cay bardagi sivi yag,
2 domates,
3 yemek kasigi salca,
Tavuk ve cesitli baharatlar,
3 tatli kasigi,
3 cay bardagi su,
1 dis sarimsak,
1 tatli kasigi kekik veya 1 cay kasigi nane,

Tarif
Sogani ince kesin,
patateside rendeleyin domatesi
ve biberi kare kare kesin
Yag kizinca sogani ve biberi icine atin kiymayla kavurun
kiyma kavrulunca domtesi de icine atip salcayla karistirin
Suyu icine ekleyin baharatlarida atinca patetesi icine salin
Kendinize gore tuz ve biber katin ama fazla degil cunku baharat tuzlu
Kaynadiktan sonra sarimsakla 15 dakika kisik ateste bekletin
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kıymalı Gözleme Tarifi

Hamuru için:
3 su b.un,
yarım p.yaşmaya,

içi için:
150 gr.kıyma,
2 patlıcan,
5 sap taze soğan,
1 tutam maydonoz,

Üzeri için:
1 kase yoğurt,
1 çorba k.salça,
1 çorba k.tereyağı,

HAZIRLANIŞI:
un karıştırma kabına alınır. ortası havuz açılır.maya ve tuz eklenir.
alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur. bir süre dinlendilir.
İç harcı için; tavaya kıyma alınır.üzerine közlenmiş patlıcan
doğranarak alınır.tuzu, baharatı ayarlanır.taze soğan ve maydanoz
dogranarak ilave edilir, yoğrulur.kıvamı koyu olursa biraz su katılabilir.
dinlendirilen hamur 10 bezeye ayrılır.hamur olabildiğince ince açılır.
iç harç yarısına sıvanarak hamur kapatılır.yağlanmış tepsiye alınarak
fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.pişen gözlemeler
doğranarak servis tabağına alınır.üzerine çırpılmış yoğurt ve
tereyağında kavrulmuş salça dökülerek servis yapılır.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Tavuklu Püreli Kabak Tarifi

MALZEMELER:
4 kabak,
300 gr. tavuk but,
2 diş sarımsak,
1 çorba k. domates salçası,
1 su b. domates sos,
1 tutam fesleğen,
4 yeşil biber,
sıvıyağ, tuz, karabiber,

PÜRESİ İÇİN:
2 patates,
1 çorba k. tereyağı,
1 su b. süt, tuz,

HAZIRLANIŞI:
Kabakları soyuyoruz. 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz ve içlerini boşaltıyoruz. Kızgın sıvıyağda kızartıyoruz. Kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alıyoruz. Tavuk butu doğruyoruz ve tavaya sıvıyağ dökerek tavuğu kavuruyoruz. Biberleri doğruyoruz ve tavaya ekliyoruz.

Sarımsağı ve fesleğeni de doğrayarak tavaya alıyoruz. Domates salçasını ve sosunu da döküyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Püre için, patatesleri haşlıyoruz ve bir tencereye rendeliyoruz. Tereyağı, sütünü ve tuzunu ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.

Kabakların geniş kısımlarının zemini kalacak şekilde boşaltıyoruz. Altı kapalı olan kızarmış kabakları servis tabağına diziyoruz. Kabakların içine tavuklu harçtan dolduruyoruz. Püreyi krem şanti torbasına doldurup üzerlerine sıkıyoruz. İçi boş olan kabakları da üstüne yerleştiriyoruz. Onların da içlerine tavuklu harçtan dolduruyoruz.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Peynirli Ekmek

Malzemeler
1 yemek tabağı peynir rendesi (tulum kullandım)
3 yumurta
birkaç dal maydanoz, dereotu
karabiber, pul biber
8 dilim tost ekmeği

Yapılışı
Malzemeler karıştırılıp 1'er yemek kaşığı ekmek dilimlerinin üstüne yayılır. Yumurtalar çok büyükse 2 de yetebilir, karışımın püre kıvamında olması lazım. Fırında üstten ısıtmayla 170 derecede 8-10 dakikada hazır oluyor.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Cevizli Erişte Tarifi

Malzemeler :
* 1 kase ev eriştesi,
* keş,
* ceviz,
* tereyağı,
* tuz, su,

Hazırlanışı :
Erişteleri makarna haşlar gibi haşlayıp süzün. Tavaya tereyağını alıp eritin.İçine irice parçalanmış cevizleri ve rendelenmiş keşleri koyup kızartın. Servis tabağına eriştenin yarısını alın.Üzerine rendelenmiş bir tutam keş serpin.Üzerine kalan erişteyi koyun.En üstüne çıtır çıtır olmuş tereyağlı, cevizli keşi dökün. Tadına doyulmaz bir makarna.Eğer keşiniz yoksa sadece cevizle de yapabilirsiniz.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Yeni Yıl Kurabiyesi

Malzemeler:
280 gr toz şeker,
2 adet yumurta,
3 yk. pekmez,
4 tatlı k. tarçın,
2 tatlı k. zencefil,
1 çay k. karabiber,
120 gr tereyağı,
100 gr margarin,
500-550 gr un,
2 çay k. kabarma tozu,
1 çay k. kabartma tozu,
1 çay k. karanfil,
1 tutam tuz,

Yapılışı:
Kabın içine şeker ve yağlar koyularak krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Yumurta ve pekmez eklenerek çırpmaya devam edilir.
Kuru malzemeler eklenir ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamur streçe sarılıp dolapta 1-2 saat bekletilir.
Tezgaha hafif un serperek ½ cm kalınlığında açılır ve kurabiye kalıplarıyla kesilir.
Yağlı kağıt üzerine dizilir ve ısıtılmış 175 derecelik fırında renkleri dönene kadar 10-15 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra royal krema ile istenilen süslemeler yapılır.
Tarifin Özellikleri:
Kurabiye çeşididir.
Tarif 2 tepsi içindir.
Süslemeye açık bir kurabiye çeşididir.
Şeker hamuru, erimiş bitter çikolata ile süslenebilir.

Afiyet Olsun

Kumpir Tarifi

Malzemeler
patates,
ketçap,
mayonez,
kaşar peyniri,
turşu,
tereyağ,

Tarif
patatesi mikrodalga pisirdikten sonra icini acip yagi surun
daha sonra rendelenmis kasari ustune koyun
arzuya gore ketcap ve mayonez ilave edip yiyin
afiyet olsun
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kuzu Kapama Tarifi

Malzemeler,
1 kg kuzu( kol ve kürek kısmı),
1 orta baş kuru soğan,
3 demet taze ( 12 adet) soğan,
1 büyük baş yeşil salata,
1 demet dereotu-,
1/ 2 demet maydanoz,
Tuz-karabiber,

Tarif
Eti, birer kişilik parçalara doğratın
Yıkadıktan sonra ince doğranmış kuru soğanla birlikte ateşe koyun
Kısık ateşte, ara sıra karıştırıp 10 dakika kaynatın
Önce küçük parçalar halinde doğranmış soğanları, sonra da salataları katın
Tuz, karabiber ve yeterince sıcak su koyup etler yumuşayana dek pişirin
Üzerine maydanoz serpin ve ateşten indirin. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kabak Graten Kıymalı Tarifi

Malzemeler,
1 kg orta büyüklükte sakız kabağı,
kıyma içi:
150 gr yağsız kıyma,
1 irice soğan,
1 irice domates,
Tuz- karabiber,
1 yemek kaşığı margarin,
Beyaz sos:
1 tepeleme yemek kaşığı un,
1 tepeleme yemek kaşığı margarin,
1/2 su bardağı süt,
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeniri,

Tarif
İnce rendelenmiş soğanları 1 kaşık yağla 2-3 dakika kavurun
Kıymayı katın ve karıştırarak suyunu çektirin
Kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domates, tuz ve karabiber koyup biraz daha pişirin
Kabakların kabuklarını kazıyıp iki ucundan birer parça kesin
Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın
Sıcak tuzlu suya koyup hafifçe haşlayın
Kabakları fırın tepsisine çıkartın, içlerini kaşıkla oyarak çukurlaştırın
Küçük bir tencereye 1 tepeleme margarin ve un koyup tahta kaşıkla 2 dakika kavurun
Azar azar süt katın; koyuca bir kıvamda indirin
Kabakların ortalarına kıyma içinden koyun
Üzerinede beyaz sos döküp kaşarpeniri serpin
Fırında üzerini kızartın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Lahana Kıymalı Tarifi

Malzemeler,
1 orta boy lahana,
250 gr kıyma,
2 orta boy soğan,
2 yemek kaşığı margarin,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı dolma fıstığı,
kuşüzümü,
Tuz-karabiber,
1&2 demet maydanoz,

Tarif
Lahananın koçanını, sivri bir bıçak sokarak, piramit biçiminde kesip çıkartın
Yaprakları ayrılmadan bol kaynar tuzlu suya sokup 5 dk bırakın
Tepsiye çıkardıktan sonra yapraklarını ayırın: kalın damarlarını çıkartın
Bir tavada ince doğranmış soğanla yağı karıştırarak börttürün
Fıstık,üzüm ve kıyma koyup karıştırın
Tuz, kırmızıbiber, salça ve kıyılmış maydanoz katın ve biraz daha kavurun
Tepsiye bir kat lahana yaprağı döşeyin, üzerine iç serpin, tekrar yaprak döşeyip iç serpin, en üstünü yaprakla örtün
Baklava dilimleri gibi kesin
Biraz tuz serpin; et suyu veya su koyup üstü örtülü olarak fırında pişirip üzerini kızartın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Pirinçli Kış Türlüsü Tarifi

Malzemeler
1 su Amerikan Pirinci,
1 fincan soya yağı,
1,5 su bardağı kuru fasulye konservesi,
2 adet havuç,
100 gr sucuk,
4 çorba kaşığı domates rendesi,
1 yemek kaşığı salça,
Yarım demet dereotu veya maydonoz,
Yeterince tuz ve karabiber,

Tarif,
Önce pirinci bir tencerede haşlanmaya bırakın
Pirinç pişince fasulyeyi ilave edip karıştırın
Havuçları ve sucukları küp şeklinde dilimleyip tencereye ilave edin
Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı domates rendesi,salça, 1 çorba kaşığı soya yağı ve yeterince tuz-karabiber ilave edip ateşte biraz kavurun
Bu karışımı pirinçli karışıma ilave edip kaynamaya bırakın
Üzerini dereotu veya maydanoz ile süsleyerek sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Oktay Usta Nefis Kekik Kokulu Bir Kebap.

KAĞIT KEBABI:
400 gr et,
yarım demet taze soğan,
1 tutam dereotu,
1 tutam maydanoz,
1 tutam taze kekik,
zeytinyağı,

HAZIRLANIŞI:
Bir karıştırma kasesine eti alın. Üzerine tüm otları doğrayarak ilave edin. Zeytinyağı gezdirin.
Tuz,karabiber ve pul biber ilave edin. Yağlı kağıdın içine koyup iyice kenarlarını kapatın.
180 derecelik fırında 1 saat pişirin. Herşey çiğden konulduğu için son derece sağlıklı
ve besleyici. Kekiğin lezzeti ile yemek daha da bir nefis olmuş doğrusu..
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Oktay Usta Çok Kolay Bir Alman Pastasi

ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI:
2 yumurta,
1 çay b. yoğurt,
1 çay b. margarin(oda ısısında),
1 s.b. tozşeker,
1 t.k. kabartma tozu,
alabildiği kadar un,

kreması için:
2.5 s.b. süt,
3 ç.k. un,
1 yumurta sarısı,
1 çay b. tozşeker,
1 p. vanilya,,

üzeri için:
pudra şekeri,
süslemek için:,
çilek,

HAZIRLANIŞI:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak un ilave edin. Yumuşak bir
hamur elde edin.Diğer taraftan kremayı pişirin ve soğutun. Hamurun üçte ikisini bir yuvarlak
kalıba yerleştirin. Kenarlarını yükselterek kremayı koyun. Ayırdığınız parçayı açıp kremanın
üzerine kapatın. 170 dereceli fırında hafif renk alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra çilek
ve pudra şekeri ile süsleyin. İyice soğutup servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Püreli Rosto

MALZEMELER
1 kg et,
2 çorba k. domates salçası,
1 soğan,
2 havuç,
3 defne yaprağı,
1 tatlı k. tane karabiber,
tuz,
su

PÜRESİ İÇİN:
5 patates,
2 çorba k. tereyağı,
2,5 su b. süt,
tuz

ÜZERİ İÇİN:
çeri domates,
yeşil biber

HAZIRLANIŞI:
Rostoluk dana nuar etini tencereye alıyoruz. Suyunu ilave ediyoruz ve kapağını kapatıp pişirmeye başlıyoruz. 1 saat pişirdikten sonra içine soğan, tane karabiber ve defne yaprağı atıyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.

Toplam 2 buçuk saat pişen eti tenceresinden çıkarıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuttuğumuz rostoyu dilimliyoruz ve cam fırın kabına diziyoruz. Sosu için, küçük bir tencereye sıvıyağ döküp salçayı kavuruyoruz. Üzerine eti pişirdiğimiz suyu döküyoruz ve pişiriyoruz.

İsterseniz sosun içindeki soğanları süzebilir, isterseniz blendırdan geçirebilirsiniz. Hazırlanan sosu da rostonun üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Püre için patatesleri soyuyoruz ve iri iri doğruyoruz. Ayrı bir tencereye alıyoruz. Üzerine su koyarak haşlıyoruz. Haşlanan patatesin suyunu süzerek eziyoruz. İçine tereyağını ve sütü ilave ederek karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz püreyi servis tabağına döküyoruz. Üzerine dilimlenmiş rostoyu diziyoruz. Çeri domates ve yeşil biberleri tavada hafif çeviriyoruz. Rostonun üzerine koyarak servis ediyoruz.

Peynirli Ekmek

Malzemeler
1 yemek tabağı peynir rendesi (tulum kullandım)
3 yumurta
birkaç dal maydanoz, dereotu
karabiber, pul biber
8 dilim tost ekmeği

Yapılışı
Malzemeler karıştırılıp 1'er yemek kaşığı ekmek dilimlerinin üstüne yayılır. Yumurtalar çok büyükse 2 de yetebilir, karışımın püre kıvamında olması lazım. Fırında üstten ısıtmayla 170 derecede 8-10 dakikada hazır oluyor.

Makarna Salatası Tarifi

Malzemeler
1/2 Paket Makarna
4 Yemek Kaşığı Yoğurt
1,5 Yemek Kaşığı Mayonez
¾ Su Bardağı Haşlanmış Havuç (Tavla zarı gibi küçük doğranmış)
¾ Su Bardağı Kornişon Turşu (Tavla zarı gibi küçük doğranmış)
¾ Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
Tuz

Yapılışı
Yoğurt ve mayonezi çırpma teli ile karıştırarak pürüzsüz hale getirin.
Bezelye, havuç ve turşuları ekleyin ve karıştırın.
Haşlanmış ve süzülmüş makarnayı yoğurtlu karışıma ekleyin.
NOT 1: Bu salatayı hazırladıktan sonra, fazla bekletmeyin, makarnalar sosu emiyor ve güzel olmuyor, taze iken yemenizi öneririm.
NOT 2: Makarnaları biraz diri haşlayıp, haşlama suyuna da sıvı yağ,tuz ve bir tavuk bulyon atarsanız, daha lezzetli oluyor.

Salçalı Ekmek Tarifi

Malzemeler
Un ,göz kararı,
Bir paket toz maya,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
250 gr becel katı yağ,zeytinyağlı,
Tuz, Şeker, Su ya da süt,
2 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Orta boy kuru soğan,
Sumak, Pul biber, Susam,

Tarif
Un, maya, yağ, tuz ve şekeri karıştırınız.
Sıcak su ya da süt ekleyerek kapalı bir kapta hamuru mayalayınız.
Soğanları küp şeklinde doğrayıp, salça ve malzemelerde belirtilen baharatlar ile karıştırınız.
Bu karışımı, mayalanmış hamurdan elde edeceğiniz top şeklindeki parçaların üzerine fazla bastırmadan ekleyip, tepsiye diziniz.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişiriniz.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kuzu Güveci Tarifi

Malzemeler,
1 kg kuzu eti , kol tarafı,
4 orta boy patates,
3 orta boy domates,
3-4 demet taze soğan, 15 adet,
1 demet dere otu,
1 adet büyücek soğan,
2 adet defne yaprağı,
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin,
1/ 2 bardak su,
Tuz-karabiber,

Tarif
Eti kuşbaşı doğrayıp yıkadıktan sonra bir güvece koyun
Kuru soğanı ince ince, taze soğanı ve patatesleri irice doğrayıpete katın
Üzerine yarım daire biçiminde doğradığınız domatesleri yerleştirin
Tuz, karabiber, defne yaprağı, ince kıyılmış dereotu, yağ ve suyu koyduktan sonra üzerini sıkıca kapatın
Orta ısılı fırında 2- 2,5 saat pişirin
Üzerini açıp fırında hafifçe kızartın
Güveci bir tabağa oturtup servis yapın
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Püreli Rosto

MALZEMELER
1 kg et,
2 çorba k. domates salçası,
1 soğan,
2 havuç,
3 defne yaprağı,
1 tatlı k. tane karabiber,
tuz,
su

PÜRESİ İÇİN:
5 patates,
2 çorba k. tereyağı,
2,5 su b. süt,
tuz

ÜZERİ İÇİN:
çeri domates,
yeşil biber

HAZIRLANIŞI:
Rostoluk dana nuar etini tencereye alıyoruz. Suyunu ilave ediyoruz ve kapağını kapatıp pişirmeye başlıyoruz. 1 saat pişirdikten sonra içine soğan, tane karabiber ve defne yaprağı atıyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
Toplam 2 buçuk saat pişen eti tenceresinden çıkarıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuttuğumuz rostoyu dilimliyoruz ve cam fırın kabına diziyoruz. Sosu için, küçük bir tencereye sıvıyağ döküp salçayı kavuruyoruz. Üzerine eti pişirdiğimiz suyu döküyoruz ve pişiriyoruz.
İsterseniz sosun içindeki soğanları süzebilir, isterseniz blendırdan geçirebilirsiniz. Hazırlanan sosu da rostonun üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Püre için patatesleri soyuyoruz ve iri iri doğruyoruz. Ayrı bir tencereye alıyoruz. Üzerine su koyarak haşlıyoruz. Haşlanan patatesin suyunu süzerek eziyoruz. İçine tereyağını ve sütü ilave ederek karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz püreyi servis tabağına döküyoruz. Üzerine dilimlenmiş rostoyu diziyoruz. Çeri domates ve yeşil biberleri tavada hafif çeviriyoruz. Rostonun üzerine koyarak servis ediyoruz..Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kremali Milföy Tarifi

Malzemeler
4 adet milföy hamuru,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı toz şeker,
4 yemek kaşığı labne peynir,
1 adet elma,
1 adet muz,

Tarif
Milföy hamurunu dört eşit kareye bölün.
Fırın tepsisine yerleştirip üzerini kızarana kadar pişirin.
Kremasını hazırlamak için süt, şeker ve unu tencerede karıştırın.
Orta dereceli ateşte koyu bir kıvam alana dek karıştırın.
Kremayı ocaktan almadan önce peyniri ekleyip karıştırın.
Elma ve muzun kabuklarını soyup dilimleyin.
Pişen milföy hamurlarını servis tabağına alın.
Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurun.
Milföy hamurlarının üzerine kremayı sıkıp süsleyin.
Üzerine elma ve muz dilimlerini dizin.
Sıcak olarak servis yapın..Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Çökertme Kebabı Tarifi

Malzemeler,
Dilim et (bonfile, antrkot veya kontrfile 500 gr. 5 adet Patates, [kibrit çöpü şeklinde doğranır],
1 su bardağı Yoğurt,
2-3 diş Sarımsak,

Terbiye Malzemeleri,
1 kahve fincanı Zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı Karabiber,
1 tatlı kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Kimyon,
1 adet Soğan,
1/2 su bardağı Süt,
1 2 çorba kaşığı Zeytinyağı,
1 çorba kaşığı Kekik,
1 su bardağı Kızartma yağı,

Üzerinin Sosu,
2 çorba kaşığı Tereyağı,
Kırmızı pul biber,
1/2 demet Roka,
3 adet domates,

Yapılışı,
Dilimlenmiş etler parmak şeklinde doğranır. Çukur bir kaba konulur.
Üzerine listedeki terbiye malzemelerini katılıp karıştırılır. Buzdolabında en az 6 saat dinlendirmeye bırakılır.
Yoğurdu az tuz, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak dişleri ile çırpılır. Patatesleri ayıklayıp kibrit çöpü inceliğinde doğranır. Patatesleri bol kızgın yağda sararıncaya kadar parti, parti kızartılır.
Kızaranları yağını süzdürerek servis kabına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirilir.
Dinlenmiş şerit etleri ızgara ya da tavada pişirilir.
Servis tabağına yoğurdun üzerine döşenir.
Etlerin üzerine kırmızıbiberli kızgın tereyağı gezdirilir.
Roka, domates gibi malzemeleri süsleyip servis yapılır.

Püf Noktası: Türk mutfağında etlerin bir kullanım alanı vardır.Bu nedenle, hangi yöntemle pişirilirse pişirilsin etin lezzetli olması büyük önem taşır. Etin lezzetini arttırmak için yapılan işlemlerden biri de, marine (terbiye) etmektir. Marine etme, etin taze ot ve baharatlı bir sıvı (marinat) içinde bekletilerek yumuşatılması ve tatlandırılmasıdır.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Islak Kek Tarifi

Malzemeler,
4 yumurta,
2 su bardağı şeker,
1 su bardağı süt,
2 su bardağı un,
1 paket margarin,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
4 çorba kaşığı kakao,

Yapılışı, 
Şekerle yumurtayı çırpın.Erittiğiniz margarini ve sütü ekleyin.Kakaoyu ekleyip karıştırın karışımdan bir su bardağı alın.Un kabartma tozu vanilyayı ekleyip karıştırın.180 derecede pişirin.Kek sıcakken karışımı eşit miktarda üzerine ekleyin.Kekimiz hazır
. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Hardal Soslu Karnabahar

Malzemeler :
2 karnıbahar,
1 kase yoğurt,
2 çorba k.hardal,
2 çorba k.zeytinyağı,
tuz,karabiber,

Üzeri için:
 fesleğen,

Hazırlanışı :
Karnıbaharları bütün olarak haşayın.Karnıbahar haşlandıktan çiçeklerini ayırın ve servis tabağına alın. Hardallı sosu için yoğurt ve hardalı karıştırın.Servis tabağındaki karnıbaj-harın üzerine hardallı yoğurtlu sostan döküp servis edin.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
X