Domatesli Kıtır Ekmek Tarifi

Malzemeler,
5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1,5 tatlı kaşığı instant(kuru) maya,
3 yemek kaşığı zeytinyağı içine,
3 yemek kaşığı üzerine,
300 ml su,

Yapılışı,
Bütün malzemeleri karıştırın.Yumuşak hamur yapana kadar yoğurun.Hamuru bir saat mayalanmaya bırakın.Mayalanmış hamuru yağlanmış tepsiye yayın.Hamurun üzerini fırçayla yağlayın.Üzerine bastırarak domates ve zeytin yerleştirin.Fırında 15-20 dakika pişirin.. Afiyet Olsun

Yulaflı Kurabiye Tarifi

Malzemeler,
125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında),
1/2 su bardağı toz şeker,
1 yumurta,
1 yemek kaşığı yoğurt,
1,5 su bardağı yulaf,
1 su bardağı tam buğday unu,
1  tatlı kaşığı kabartma tozu,
1/2 çay kaşığı zencefil,
1/2 çay kaşığı tarçın,
1/2 paket vanilya,
1/2 su bardağı kuru üzüm,

Yapılışı,
Önce tereyağ, şeker ve yumurta mikserle çırpılır, üzüm dışındaki diğer malzemeler eklenip karıştırılır. Son olarak üzüm eklenir ve yağlı kağıt serilmiş tepsilere dondurma kaşığıyla toplar halinde koyulup elle biraz yassıltılır. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üstü biraz pembeleşene kadar pişirilir, yaklaşık 10-15 dakika kadar. Fırından çıkarılıp sıcak tepsiden kağıdıyla birlikte alınıp soğumaya bırakılır.
Bu ölçülerle 24 tane çıktı. Yine mini fırın tepsilerinde pişirdim, bir tepsiye 12'den fazla koymamak lazım.
Tam buğday ununu açık almıştık, pazardan. Neredeyse arpa unu gibi, pakettekilere bakışa daha iri kepekliydi.

Afiyet Olsun

Makarnalı Ispanaklı Börek

Malzemeler: 
3 yufka,
1,5 su b.süt,
1 yumurta,
1 çay b. sıvıyağ,

İç harcı için:
Yarım paket makarna,
1 soğan,
yarım demet ıspanak,
1 çorba k. tereyağı,
1 kase karışık peynir,
1 kase kaşar peyniri rendesi,
tuz, karabiber,

Üzeri için:
Susam,çörekotu,
haşhaş tohumu,

Hazırlanışı: 
Yarım paket makarnayı haşlayın.Soğanı yemeklik kesin.Tavaya tereyağını alın.Üzerine soğanı ilave edip soteleyin.Soğanın üzerine haşlanmış olan makarnayı ilave edip bir soteleyip acaktan alıp malzemeleri karıştırma kabına aktarın.Üzerineyarım demet ıspanak ilave edin.Üzerine kaşar peynir rendesi,1 kase karışık peynirler,tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.Böreğin sosu için bir kapta süt,yumurtave sıvıyağını karıştırıp bir sos hazırlayın.Fırın tepsisini yağlayın.Üzerine 1 adet yufkayı serin.Üzerine sostan dökün.Üzerine iç harçtan koyun.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Hindi Etli Bezelye

Malzemeler
500 gr. hindi eti (aslında ölçmedim)
1 büyük kutu konserve bezelye
1-2 soğan
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, kekik, kimyon, pul biber, nane
zeytinyağ
su

Yapılışı
Et, minimum suyla Fissler 2. kademede 25 dakika pişirilir (ya da başka bir tencerede gerektiği kadar süreyle). Varsa kemiği ayıklanıp küçük parçalara bölünüp göveçe alınır. Yağda yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Pembeleşince salça ilave edilip 1-2 dakika karıştırılır. Bezelyeler ve sıcak su eklenip kaynatılır. Baharatları eklenir ve etlerle birleştirilip 220 dereceli fırında 1 saat pişirilir. Pişip pişmediği bezelyenin kıvamından kontrol edilir.

Yufkadan Pizza Tarifi

Malzemeler
1 adet yufka
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet domates
1 adet biber
100 g beyaz peynir

Tarif
Yufkanızı 8 üçgen parçaya kesin.
Her parçayı sigara böreği sarar gibi yarıya kadar sarın.
uçlarını içe doğru kıvırın.
Sarmadığınız uç kısmını da içine sokarak çanak şekli verin.
Sıvıyağla yağlayın.
Peynirin içine yumurta akını kırın.
Tüm çanakların içine peyniri paylaştırın.
Üzerine birer dilim domates ve biber koyun.
Kenarlarına da yumurta sarısı sürerek 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Etli Kuru Fasulye

Malzemeler,
Kuru fasulye 1 ¾ su bardağı 300 gram,
Su 5 su bardağı 1 kg,
Soğan1 büyük boy 100 gram,
Parça et (kemikli) 300 gram,
Margarin 4 yemek kaşığı 40 gram,
Salça 2 yemek kaşığı 20 gram,
Tuz 1 2/3 tatlı kaşığı 10 gram,
Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı 2 gram,

Tarif
Fasulyeyi yıka,
3 su bardağı su ile akşamdan ıslat,
basınçlı tencereye aktar Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, et, yağ, salça, tuz ve kırmızı biberle birlikte fasulyeye ekle, kalan suyu kat, karıştır, yaklaşık 30 dakika pişir.
Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Sebzeli Kremalı Biftek

Malzemeler,
1 adet patates,
1 adet havuç,
4 çorba kaşığı bezelye,
Yarım kilo biftek,
2 su bardağı Sıvı Krem Şanti,
Süt kreması,

Tarif,
Patates ve havucu küp küp doğrayın
Doğranmış sebzeleri ve bezelyeleri bir tencerede 10-15 dakika haşlayın
Fırın tepsisini yağlayın ve biftekleri dizin Bifteklerin üzerine haşlanmış sebzeleri pay edin
Sebzelerin üzerine 1 su bardağı Sıvı Krem Şanti- Süt Kreması’nı yayın ve tepsiyi fırına sürün
250 derecede fırında 35 dakika pişirin Biftekleri fırından çıkarır çıkarmaz üzerine kalan 1 su bardağı Sıvı Krem Şanti-Süt Kreması’nı pay edin Sıcak servis yapın . Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Çilekli Pasta Tarifi

Malzemeler:
Pandispanya için:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu

Kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı margarin
1 paket krem şanti

Üzeri için:
500 gr çilek
2 adet kivi
1 paket çilekli krem şanti

Yapılışı:
Öncelikle pandispanyadan başlıyoruz.yumurtalarımızı şekerle beraber mikserle iyice çırpıyoruz.daha sonra içerisine unu ve suyu ekleyip 180 derecelik fırında 30 dk pişiriyouz.Krema yapımı:sütün içine  krem şanti hariç diğer malzemelerimizi ekleyip kremamızı yapıyoruz.soğuduktan sonra içine krem şantimizi ekleyip çırpıyoruz.Pandispanyamızı ortadan ikiye kesip arasına kremamızı sürüyoruz.üzerinide yine krema ile kaplayıp,çilekli krem şanti ve meyvelerimizle süslüyoruz. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Patlıcanlı Kayıkta Makarna Tarifi

Malzemeler: 
3 bostan patlıcan
yarım p. makarna
200 gr kıyma
1 kuru soğan
2 sivri biber
1 tatlı k. salça
1 domates
1 tutam maydanoz
1 çorba k. tereyağı
zeytinyağı
tuz,karabiber

Üzeri için:
100 gr kaşar peyniri rendesi
1 tutam fesleğen

Hazırlanışı: 
Bostan patlıcanları ortadan ikiye kesilerek iç kısmı kullanılmak üzere çıkarılır.Daha sonra üzerine yağ sürülerek fırına verilip yarı kıvamda pişirilir. Bu arada makarna tuzu ayarlanmış suda haşlanır. Diğer tarafta iç harcı hazırlanır. Bunun için kuru soğanve biber yemeklik soğranarak yağda kavrulur. Üzerine salça, doğranmış patlıcan içi, kıyma ve maydanoz konularak kavrulur. Tuzu ve baharatı ayarlanır. En son pişirilmiş ve suyu süzülmüş makarnalar da eklenerek iç harç hazırlanmış olur.

Fırında yarı kıvamda pişirilen patlıcanlar alınarak hazırlanan harç ile doldurulur. En son üzerine kaşar peyniri rendesi ve bir dilim domates konularak 180 derecelik fırında pişrilir. Servis yaparken üzerine doğranmış fesleğen yaprağı serpilir.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Lahmacun Tarifi

Malzemeler
3 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Yaş Maya
Tuz
Su
İç Harcı İçin:
350 Gr. Kıyma
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Bardağı Su
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Tutam Maydanoz

Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı ortasına koyuyoruz. Biraz su döküp elimizle mayayı çözüyoruz. Unun üzerine tuz serpip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
Mayalanması için dinlendiriyoruz. İç harcı için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz.
Domates salçası, biber salçası, zeytinyağı, 1 çay bardağı su ve ince doğranmış maydanozu katıp karıştırıyoruz. Mayalanan hamuru 6 bezeye bölüyoruz.
Merdane ile büyük bir şekilde açıyoruz. Üzerine kıymalı harcımızdan koyup yayıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişirip servis ediyoruz.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Sebzeli Kremalı Biftek Tarifi

Malzemeler,
1 adet patates,
1 adet havuç,
4 çorba kaşığı bezelye,
Yarım kilo biftek,
2 su bardağı Sıvı Krem Şanti,
Süt kreması,

Tarif,
Patates ve havucu küp küp doğrayın Doğranmış sebzeleri ve bezelyeleri bir tencerede 10-15 dakika haşlayın Fırın tepsisini yağlayın ve biftekleri dizin Bifteklerin üzerine haşlanmış sebzeleri pay edin
Sebzelerin üzerine 1 su bardağı Sıvı Krem Şanti- Süt Kreması’nı yayın ve tepsiyi fırına sürün
250 derecede fırında 35 dakika pişirin Biftekleri fırından çıkarır çıkarmaz üzerine kalan 1 su bardağı Sıvı Krem Şanti-Süt Kreması’nı pay edin Sıcak servis yapın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Pırasa Köftesi Tarifi

Malzemeler,
1,5 kg pırasa,
250 gr kıyma,
1 yumurta,
Tuz-karabiber,

Kızartmak için,
1 bardak ayçiçekyağı,
2 yumurta,
1/2 bardak un,

Tarif,
Pırasaları yıkayıp ayıklayın İnce doğrayıp tuzlu sıcak suya atarak haşlayın
Süzgece çıkartın ve iyice sıkın Haşlanmış pırasaları kıyma; tuz, biber ve 1 yumurtaya bulayarak karıştırıp köfte yapın; önce una,sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağa atıp kızartın Maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Peynir Soslu Musakka Tarifi

Malzemeler,
2 adet orta boy patlican,
3 adet domates,
2 dis sarimsak,
500 gr kiyma,
1 tutam tuz,
2 adet et bulyon,
1 cay kasigi cicek yag,
1 adet ufak boy sogan,

Peynir sos icin:
50 gr margarin
2 yemek kasigi un
400 lt sut
parmak buyuklugunde 4 adet kasar peyniri

Tarif,
yuvarlak sekilde dogradiginiz patlicanlari bir tava icinde kizartarak bir kabin icine koyun
bir tencerenin icine kiymayi koyup suyunu cekinceye kadar kizartip sonra ince sekilde kiydiginiz sogani ekleyin biraz soganlar yumusayinca kup sekilde dogranmis domatesleri ekleyin 5 dk kadar kisik atese alin ve peynir sosu yapmaya baslayinpeynir sos:ufak ve genis bir tava icinde margarini eritin sonra unu ekleyin ve karistirin ve sutu ekleyin fakat bu karisimi devamli karistirin ve peynirleri ekleyip bulamac hale gelinceye kadar karistirin bu arada tenceredeki kiymamizin bir kismini borcama koyun ve uzerlerine patlicanlarimizin bir bolumunu doseyin kiymamizin bir bolumunu patlicanlarin uzerine koyup diger patlicanlari ayni sekilde doseyin
ve kiymanin hepsini kaba bosaltin ve peynir sosunu uzerine iyice yayin karisimin uzerini iyice peynir sos ile kapatip 200 derecelik firinda 30 dk pisirin. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Oktay Usta Havucu Bir De Böyle Kizartin

SOSLU HAVUÇ KIZARTMASI:
Malzemeler:
4 adet haşlanmış havuç,
yarım kase mısır unu,
2 yumurta sarısı,
tuz,
Sosu için:
1 kase yoğurt,
2 diş sarmısak,
ceviz
HAZIRLANIŞI:
Haşlanmış havuçları verev halka şeklinde kesin. Önce yumurtaya daha sonra mısır ununa
bulayarak kızartın. Havuçları ceviz ve sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Kolay ve nefis bir
yaz yemeği. Aynı zamanda aperatif.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Oktay Usta Malatya Usulü Kebap Böyle Oluyormuş.

MALATYA KEBABI:
350 gr ince bulgur,
350 gr kıyma,
tuz,karabiber,
kızartmak için:
2 yumurta,
sıvıyağ,

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun.Yoğururken azar azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz.Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın.Köfteleri kaynamış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün.Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köfteleriönce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın. Bir peçetenin üzerinde yağınıaldıktan sonrayeşilliklerle servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Oktay Usta Kabakli Nohut Salatasi

KABAKLI NOHUT SALATASI:
1 su b. nohut(haşlanmış)
1 kabak
2 kırmızı biber(közlenmiş)
1 soğan
1 tutam dereotu
zeytinyağı
limon suyu,tuz

HAZIRLANIŞI:
Kabakları küp şeklinde doğrayın ve çok az miktarda soteleyin.Karıştırma kabına
kabakları,haşlanmış nohutu,ince kıyılmış dereotunu,ince kıyılmış soğanı,közlenmiş
kırmızı biberi ekleyip tüm malzemeleri karıştırın zeytinyağını,limon suyunu ve tuzunu
ilave ederek servis edin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Erikli Kurabiye Tarifi

Malzemeler,
250 gr. Margarin,
1 Çorba Kaşığı Yoğurt,
1 Paket Kabartma Tozu,
1 Adet Limon Rendesi,
1 Kahve Fincanı Şeker,
3 Su Bardağı Un,
1 Çay Kaşığı Vanilya,
İçi İçin: 15 Adet Kırmızı Ve Olgun Erik,
Üzerine: Pudra Şekeri,

Tarif,
3 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu düz bir zemine eleyerek alın Ortasını havuz şeklinde açın
İçine 250 gr oda sıcaklığında bırakılmış ve küp küp kesilmiş margarin,1 çorba kaşığı yoğurt,1 adet limonun rendesi,1 kahve fincanı şeker ve 1 çay kaşığı vanilyayı koyun Malzemeleri birbiriyle iyice karıştırın
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Hamurdan erik büyüklüğünde parçalar koparıp,avucunuzun içinde açın 15 adet eriğin çekirdeklerini çıkarın Elinizde şekillendirdiğiniz hamurla eriklerin üzerini iyice kaplayın Tüm kurabiyeleri bir tepsiye yerleştirerek 150 derecelik fırında 25 dk pişirin
Fırından çıkardıktan sonra (dilerseniz) üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Barbunya Pilaki Tarifi

Malzemeler,
500 gr. kabukları ayıklanmış taze barbunya,
125 ml. (Yarım su bardağı) sızma zeytinyağı,
1 adet iri kuru soğan,
Deniz tuzu,
2 tatlı kaşığı (tsp) toz şeker,
1 adet iri domates, rendelenmiş
 (Domatesi ortadan ikiye kesin ve içini rendeleyin. Kabuğunu kullanmayın.)
1 adet havuç, 1 cm.lik küpler halinde doğranmış,
1 adet orta boy patates, 1 cm.lik küpler kalinde doğranmış,
3 diş sarmısak, minik minik doğranmış,
1 adet limon,
Süslemek için maydanoz,

Tarif
Taze barbunyaları, tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.(Eğer kuru barbunya kullanacaksanız: 250 gr. kuru barbunyayı bir gece suda bekletin ve aynı işlemi yapın.) süzdürün ve bekletin. Barbunyaların çok pişip, dağılmamasına dikkat edin. Orta boy bir tencereye zeytinyağını, ince ince doğradığınız soğanları koyun, üzerlerine bir miktar tuzu ve 2 tatlı kaşığı şekeri serpiştirip, kapağını katın. Soğanlar hafifçe yumuşasın, şeffaflaşsın ve minik minik oynamaya başlasın. Soğanların üzerine, domatesi koyun ve hafifçe suyunu çekip, koyu sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tencereye, havucu, patatesi ve sarmısağı ekleyin. Bütün malzemeyi biraz kavurun ve 1 su bardağı kaynar su döküp karıştırın.Bir miktar yumuşayana kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak, ortayla kısık arası bir ateşte pişirin. Barbunyaları ekleyin. Barbunyaların üstünü iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip, yemek, suyunu çekip, yağına kalıncaya kadar, kısık ateşte pişirin.
Yemeği dinlendirip servis tabağına aktarın ve maydanozla süsleyin.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Fırında Pastırmalı Kuru Fasülye

Malzemeler,
İki su bardağı kuru fasulye,
Üç adet soğan,,
Bir çay bardağı mısır özü yağ,
Bir çorba kaşığı domates salçası,
Bir tatlı kaşığı biber salçası,
Bir tatlı kaşığı nane,
İki tane yeşil biber,
100 Gr pastırma,
Bir çorba kaşığı tereyağı,
Tuz, Karabiber,
Tarif,

Fasulyeleri akşamdan ıslatın,sabahleyin haşlayın süzün.
Soğanları yemeklik doğrayın,sıvı yağı tencerede kızdırın soğanlarını içine atın kavurun.
Üzerine domates salçası,biber salçası,küçük doğranmış yeşil biberleri ilave edin,bir iki kere çevirin,süzülmüş haşlanmış fasulyeleri ilave edin.
Üzerini örtecek kadar su koyun,fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Ocaktan aldığınız tencereyi bir fırın kabına boşaltın,pastırmayı küçük küçük doğrayın,tere yağını eritin pastırmaları içine atıp kavurun,fasulyelerin üzerine döküp tuzunu serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin,nane ve karabiber ekleyip servis yapın.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Kiremitte Mantarlı Ispanaklı Somon

Malzeme Listesi
1 Yerli Somon
1 Kase Mantar
1 Demet Ispanak Yaprağı
Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Üzeri İçin:
2,5 Su B. Un
1 Yumurta
Tuz
Su

Salata İçin:
Kıvırcık
Roka
Semizotu
Soya Filizi
Domates

Hazırlanışı:
Hamuru İçin:Karıştırma kabımızın içerisine unu ve tuzu koyuyoruz.Ortasını havuz şeklinde açıp yumurtayı kırıyoruz.Ortasından yoğurmaya başlıyoruz.Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamın da hamur yapıyoruz.
İç Harcı İçin:Tenceremize zeytinyağını döküyoruz.Üzerine ince doğranmış mantar,sarımsak ve soğanları ilave edip kavuruyoruz.Doğranan ıspanaklar yapraklarını,tuzu ve karabiberi de döküp kavurmaya devam ediyoruz.
Salatası İçin:Kıvırcık,roka,semiz otu,soya filizi ve domatesleri doğruyoruz.İçerisine zeytinyağı ve tuzu da ilave ederek karıştırıyoruz.
Yerli somonumuzu ortadan 2'ye kesip kılçıklarını ve derisini ayıklıyoruz. Ayıklanan somonları küçük kareler şeklinde doğruyoruz. Balıklarımızı kiremitlerin içerisine paylaştırıyoruz.
Zeytinyağını,tuzunu ve karabiberini döküyoruz. Hazırladığımız iç harcı balıkların üzerine döküyoruz. Harcın üzerine de rendelenmiş kaşar ilave ediyoruz. Hamurumuzu da kiremitlerin büyüklüğünde açıyoruz.
Açtığımız hamurları da ıslatıp kiremitlerin üzerine örtüyoruz. Üzerilerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. Balıklarımızı fırından çıkardıktan sonra salatayla birlikte servis ediyoruz.. Afiyet Şeker Olsun.Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Ebegümecili Bulgur Pilavı

Malzemeler:
(5 kişilik)
2 su bardağı pilavlık bulgur,
1 bağ ebegümeci,
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
zeytintağı,
tuz,
karabiber,
3 su bardağı sıcak su,

Hazırlanışı:
Ebegümeciler ayıklanıp, iyice yıkanır. Kaynar suda çok hafif haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür ve doğranırlar. Bir tencerede zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan ilave edilip, soğanlar kavrulur. Üzerine hafif haşlanmış ve doğranmış olan ebegümeciler eklenir. Ebegümeciler soğanla birlikte çevrilerek kavrulur. Üzerine salça konulur ve bir iki çevrilir. Bulgur, tuz ve karabiber de bu karışıma eklenir ve bir iki dakika birlikte kavrulur. Tencereye 3 su bardağı sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pişince altı kapatılır ve bir süre demlendirilir. Demlenen pilav servis tabağına alınır ve yanında yoğurt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN

Garnitürlü Pilav Tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç,
2 su bardağı su,
1 su bardağı bezelye,
2 adet patates,
tuz,

Yapılışı: 
Yemeği yapmaya başlamadan önce patatesleri ve bezelyeyi haşlayın.Yumuşak hale gelince patatesler pirincinizi yıkayabilirsiniz.Tencerede şehriyeleri kavurun ve pirinci ekleyin.Bir kaç kez karıştırarark kavurmaya devam edin.Bu esnada patatesleri kare şeklinde minik minik doğrayın ve bezelye ile birlikte ekleyin.Hemen suyu da ilave edin ve kaynamaya bırakın.Tabi tuzu atmayı unutmamak gerek.Pilavın tadını verenlerden biri de tuzdur.Sonradan eklenirse bir işe yaramaz.Suyunu çekince ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın..
Afiyet Olsun
X