Oktay Usta Ananaslı Tart Tarifi

Malzemeler
80 gr süzme yoğurt
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
2 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
150 gr un
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
150 gr ananas (konserve)
100 gr meyveli jöle
Yağ

Tarif
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Kelepçeli bir kek kalıbını yağlayın.
Hamur için süzme yoğurt, yumurta sarısı, şekerin yarısı, bir tutam tuz, süt ve sıvıyağı karıştırın.
Un ve kabartma tozunu karıştırıp karışıma ilave edin.
Ananası konserveden çıkarıp suyunu süzün. Halkaları ikiye bölüp yağlanmış kelepçeli kalıba yerleştirin.
Hamuru ananasın üzerine yayın.
Tartı fırının orta bölmesine yerleştirip 20 dakika kadar pişirin.
Pişme süresinin sonunda tartı ters çevirerek kalıptan çıkarın.
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Tartın üzerine jöleyi dökün.
Özellikle ananasın boşluklarını jöle ile doldurun.
Ananaslı tartımızın hazırlamaya başlamadan önce fırınımızı 200 dereye getirerek ısıtıyoruz.
Fırınımız ısınırken kelepçeli kek kalıbımızı alıp, içini yağlıyoruz.
Kalıbımızı yağladıktan sonra hamur hazırlıklarına geçiyoruz. Hazırlayacağımız hamur için süzme yoğurt, yumurta sarısı, şekerin yarısı, bir tutam tuz, süt ve sıvıyağı bir kapın içine dökerek karıştırıyoruz.
Hazırladığımız hamur karışımına iyi kabarması ve tam hamur kıvamını alması için un ve kabartma tozumuzu karıştırıyoruz.
Hamuru hazırladıktan sonra sıra ananaslarımıza geliyor. Ananasları konserveden çıkartıyoruz. Çıkarttığımız ananasların suyunu iyice süzüyoruz, süzme işleminden sonra ananas halkalarını iyiye bölüyoruz. İkiye böldüğümüz ananasları yağlanmış kelepçeli kek kalbımızına yerleştiriyoruz.
Ananaslarımızı yerleştirdikten sonra hazırladığımız hamuru ananasların üzerine yayıyoruz.
Tartımızı hazırladıktan sonra, önceden ısıttığımız fırının içine veriyoruz ve 20 dakika boyunca pişiriyoruz.
Tartımız piştikten sonra kallıbın içinden ters çevirerek çıkartıyoruz. Çıkartıktan sonra jölemizi paketin üzerinde yazdığı şekilde hazırlayarak tartımızın üzerine döküyoruz.
Tartımız hazırdır.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Çerkez Tavuğu

Malzemeler:
(8 kişilik)
2 parça tavuk göğüs eti
2 diş sarımsak
6 dilim ekmek içi
1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 fincan zeytinyağı
4 su bardağı tavuksuyu
tuz
karabiber
kırmızı biber

Hazırlanışı:
Tavuk eti haşlanır ve didiklenir. İçine ekmek içi iyice ufalanarak eklenir. Dövülmüş sarımsak bu karışıma katılır. Baharatlar da ilave edilir ve hepsi karıştırılır. Tavuksuyu eklenir ve karıştırılır. Ardından zeytinyağı eklenirve püre kıvamından biraz daha dolgun bir hale getirilir. Servis tabağına alınır üzerine kırmızı biber, karabiber dökülüp, çok hafif zeytinyağı gezdirilir ve maydanozla süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun

Yoğurtlu Kırmızı Lahana Salatası

Malzemeler:                                                           5-6 yemek kaşığı yoğurt
2-3 diş sarımsak
Aldığı kadar kırmızı lahana
İsteğe göre az miktarda mayonez eklenebilir
Az miktarda tuz

Yapılışı:
Ezilmiş sarımsakları yoğurda ekleyin ve yoğurdu kıvama gelene kadar karıştırın. Rendelediğiniz kırmızı lahanayı ekleyin ve yoğurt gözükmeyecek şekilde karışım haline getirin.Tuzu ekleyip karıştırın.Biraz koyu olmasını isteyenler mayonez ekleyebilirler.Salatamız hazır.İsteğe göre sadece maydonozla süslemek kalıyor.
Afiyet Olsun

Çay Kurabiyesi

Malzemeler
1 Paket (250 gr.) Margarin veya Tereyağ
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Süt
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
3 Su Bardağı Un

Yapılışı
Öncelikle, yumuşamış margarin ve pudra şekerini yoğurun.
Sıvı yağ ve sütü ekleyip yoğurmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek, azar azar karışıma ilave edin ve yoğurmaya devam edin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edip, yarım cm. kalınlığında açın, kalıpla istediğiniz şekilleri verin.
180 derecede önceden ısınmış fırında, 15-20 dk. pişirin.
NOT: Siret yenge bu kurabiyenin en önemli püf noktasının unu azar azar yedirerek eklemek olduğunu söyledi, yoksa hamurun kıvamı istediğimiz gibi olmuyormuş, un miktarı ölçüden daha az yada daha fazlada olabiliyor, kulak memesi diye tabir edilen bir hamur elde ediyoruz.

Patatesli Patlıcan Yemeği

Malzemeler:
4 adet patlıcan
4 adet patates
250 gr kıyma
1 tane orta boy soğan
3-4 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça

Yapılışı:
Patlıcan ve patatesleri kızartma tenceresinde hafif pembeleşinceye kadar kızartın.Başka bir tavada soğan,biber ve kıymayı kıvamını bulana kadar kavurun.Kızaran patatesleri tencerenin altına döşeyin.Üzerine tek sıra halinde patlıcanları ekleyin.Başka bir tencerede soğan,biber ve kıymayı kıvamını alana kadar kavurun.Tencereye karışımı da ekleyin.Yemeği ocağa koymadan salçalı su ilave edin.Su yemeğin 2-3 cm üzerinde olsun.Suyunu hafif çekince ocaktan alabilirsiniz.Yemeğimiz hazır.Afiyet olsun.
Afiyet Olsun

Oktay Usta Hergün Ayni Pilavi Yemekten Sikilanlar Için!

Tarif
TAVUK CİĞERLİ 
ACILI BULGUR PİLAVI:
300 gr.tavuk ciğeri
2 su b. bulgur
1 soğan
2 kırmızı acı biber
1 çorba k.tereyağ
1 çorbak.salça

HAZIRLANIŞI:
Tencerenize sıvıyağı ve tereyağı koyun. üzerine yemeklik doğranmış soğanları
ekleyin.üzerine tavuk ciğerlerini koyun. Salçayı da ilave edip kavurun. Daha sonra bulguru
ekleyip karıştırın. Kurutulmuş kırmızı acı biberleri doğrayıp ekleyin. Tuzunu koyup sıcak su
ilave ederek pişirin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Limonlu Cheesecake Tarifi

Malzemeler
    1 paket yulaflı yada burçak bisküvi
    50 gram tereyağı
    Kreması için:
    1 paket labne peyniri
    1 su bardağı yoğurt
    2 tane yumurta
    2 yemek kaşığı un
    1 tane limon( kabuğu )
    1 çay kaşığı kadar vanilya
    1 su bardağı toz şeker
    limon sosu için :
    1 adet yumurta
    2 yemek kaşığı limon suyu
    1 çay kaşığı limon kabuğu( rendelenmiş şekilde)
    50 gram tereyağı yada margarin isteğe bağlı
    1 çay bardağı şeker

Tarif
    Bisküvileri kırarak yada rondodan geçirerek un haline getirin.Tereyağını eritip un haline getirdiğiniz bisküvilerin içine dökün. Düz yuvarlak kek kalıbını( tepsinin) içine düzgün bi şekilde dökün.Hazırladığınız bu tabanı dolapta yarım saaat kadar dinlendirmeye bırakın.
    Krema içn labne peynirinizi ve yoğurdunuzu iyice çırpın.Şekeri ilave edip düzgün bir kıvama gelene kadar çırpıp yumurtaları ekleyin. Sonra unu limon kabuklarını ve vanilyanızı ekleyip tekrar çırpın.kremanız artık hazır.
    Daha önce hazırlayıp dolaba koyduğunuz tabanınızı çıkartın ve kremanızı düzgün bir şekilde bisküvili tabana sürün.
    180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.Piştikten sonra dolapta soğumaya bırakın. Sıra geldi sosa sos malzemelerini bir kaba koyup benmari usulü pişirin.fakat yumurtayı iyice çırpmadan koymayın.yaptığınız sosu soğumaya bırakın. Sosunuzu dilerseniz soğuduktan sonra silerseniz servis esnasında dökebilirsiniz.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Hamsili Pilav Tarifi

Malzemeler:
1,5 kg. hamsi
1 su brd. pirinç
2 havuç
2 kuru soğan
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 su brd. sıvı yağ

Yapılışı:
Önce pirinç ısıtılıp bekletilir.
Hamsiler ayıklanıp kılçıkları ayıklanır, yıkanır. Tuz konularak mısır unuyla unlanır.
Pirinç sade pilav olarak pişirilir.
Başka bir tencereye 2 yemek kşğ. yağ konup, soğanlar yemeklik doğranarak sotelenir.
İçine 2 havuç irice rendelenip eklenerek sotelenir. Kavrulunca üzerine maydanoz katılır.
Pişmiş pilav ilave edilerek karabiber eklenir.
Teflon tavaya biraz yağ konup hamsiler üzerine dizilir.
Pişirilmiş iç hamsilerin üzerine dökülür.
Kenarları içeriye katlanır ve açık kalan yerlere hamsi dizilir.
Kızarıncaya kadar ocakta pişirilir.
Sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun

Hindi Dolma Kestaneli

Malzemeler:
1 orta boy hindi
İç Pilav İçin:
2 su brd. baldo pirinç
500 gr. kestane
2 orta boy ince doğranmış kuru soğan
1 tutam kıyılmış nane
1 tutam kıyılmış dereotu
100 gr. tereyağı
2 su b.su
Tuz, karabiber, şeker, limon suyu
Dikmek için iğne ve pamuklu ip

Üzeri İçin:
1 portakalın kabuğu
3 çorba k.yoğurt
2 çorba k.salça
Az sıvıyağ
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Kestaneler çizilir, kızgın sıvıyağda kabukları soyulması için kızartılır.Dış ve iç kabukları soyulur.
Pilav için tencerede yağ eritilir. Soğanlar ilave edilir, kavulur.
Pirinç ilave edilir. Limon suyu ve şekerle iyice kavrulur.
Su, tuz, karabiber ilave edilir. Kısık ateşte pişirilir. Kestane, nane, maydanoz, dereotu ilave edilir, karıştırılır, demlendirilir.

Afiyet Olsun

Patates Kroket Tarifi

Malzemeler
    500 gr. eski patates,
    1 adet yumurta,
    3 yemek kaşığı un,
    Galeta unu,
    Tuz, karabiber, pul biber.

Tarif
    Patatesleri haşlayın.Yumurta sarısıyla akını ayırın.Patatesleri sıcakken soyun.İçine yumurta sarısını,unu, pul biberi ve tuzu ekleyin.Tüm malzemeyi karıştırarak ezin.Elinizi unlayıp Patateslerden rulolar yapın.Yumurta akını çırpıp patateslere bulayın.Bol kızgın yağda kızartın.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Cevizli Semizotu Salatasi

Malzemeler
1 demet semizotu
2 domates
1 kase yoğurt
1 avuç ceviz
zeytinyağı
nar ekşisi

Tarif
Kaıştırma kabına semizotunu elinizle parçalayarak koyun.
Üzerine ceviz parçası ve nar ekşisi ilave edin.
Yoğurt ve zeytinyağı ile hazırladığınız sosu üzerine dökün.
Fileto yapılmış domatesleri üzerine serpiştirin.
Sulanmasına müsade etmeden hemen servis edin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Pirinç Unlu Helva Tarifi

Malzemeler
2 çorba k. margarin
2 çorbak. tereyagı
2 su b. pirinç unu
badem veya çam fıstığı
2 su b. süt
1,5 su b. tozseker

Tarif
Tavaya margarini ve tereyağını koyun. eriyince çam fıstıklarını ve pirinç ununu koyun. Fıstıkların rengi dönene kadar kavurun.
Bu arada tencereye süt ve şekeri koyup kaynatın.
Helva kıvama gelince üzerini sıcak sütü koyup karıştırın.
Kapağını kapatıp dinlendirin.
Bir kalıba alıp bütün olarak ya da kaşık kaşık servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Diyet Iskender Tarifi

Malzemeler
1 büyük dilim tam çavdar ekmeği
3 adet domates
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz
karabiber
kekik
kimyon
acı biber
100 gram hazır tavuk ya da dana döner

Tarif
Ekmekleri ufak kareler halinde doğrayın.
1 tatlı kaşığı sıvı yağ koyduğunuz tavada renkleri dönene kadar çevirin.
Domatesleri rendeleyin, içine tüm baharatları ekleyerek bir tavada iyice pişirin.
Piştikten sonra, sıcak sıcak ekmeklerin üzerine dökün.
Tavada dönerleri ısıtıp, sosun üzerine dizin.
Yanında 2 kaşık yağsız yoğurt ile ikram ederseniz, dışarıdakilerden bir farkı kalmayacaktır.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Hardal Soslu Bonfile Tarifi

Malzemeler
İstediğiniz ölçüde bonfile(dövülmemiş)
1 küçük kase yağsız yoğurt
1 kaşık hardal
1 kaşık light soya sosu

Tarif
Bonfileleri iyice kızdırılmış teflon tavada pişirelim.Ateş kısık konumda olmasın aksi taktirde et suyunu bırakır ve sertleşir.Etin bir tarafı pişmeden diğer tarafını çevirmeyin. İçinin pembe kalmasını arzu ediyorsanız her bir tarafı için 4dk yeterlidir.
Sosun malzemelerini çırparak karıştırın ve etle beraber servis edin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Cevizli Tart Lokmalık

Malzemeler:
Hamuru İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı labne peyniri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiğince un (1,5 su bardağı)

İç Harcı İçin;
1 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı esmer toz şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
Ceviz

Hazırlanışı:
Peynir, yoğurma kabına alınıp, üzerine tereyağı, kabarta tozu ve un eklenerek iyice karıştırılır.
Hazırlanan hamur, buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen hamur, yağlanmış minik tartolet kalıplarına yerleştirilir.
İçi için: ceviz toz haline getirilerek karıştırma kabına alınır.
Üzerine yumurta, esmer toz şeker, tereyağı ve vanilya eklenerek çırpılır.
En son üstüne birer bütün ceviz koyularak, 170 C derece ısınmış fırında pişirilir.
Afiyet Olsun

Çikolatalı Kapkek Tarifi

Kek Malzemeleri
113 gr. oda sıcaklığında tereyağ
200 gr. toz şeker
2 yumurta
200 ml. süt
1 yemek kaşığı yoğurt
200 gr. un
50 gr. kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Ganaj Malzemeleri
200 ml. krema
160 gr. bitter çikolata

Yapılışı
Önce krema için benmaride eritilen çikolatayla soğuk krema karıştırılıp buzdolabında soğumaya bırakılır.
Bu arada kek için tereyağ, şeker ve yumurtalar çırpılır. Süt ve yoğurt eklenip karıştırılır. Kalan malzemeler (un, kakao, kabartma tozu, vanilya) harmanlanıp eklenir, kalıplara paylaştırılıp 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Buzdolabındaki krema soğuduğunda (fakat iyice sertleşmemeli) alınıp çırpılır. Pasta kreması gibi bir kıvam alınca  çırpmaya son verilip krema sıkma torbasına alınır ve kekler soğuduğunda süslenir. Soğumaya kadar geçen sürede krema, gevşememesi için yine buzdolabında bekletilir, kontrol edilir; çok sertse bir süre önceden çıkarılabilir, çalışırken zor olmaması açısından.

13 adet kapkek çıkıyor yukarıdaki ölçülerle.

Afiyet Olsun

Meyveli Tiramisu Tarifi

Malzemeler
125 gr light labne peyniri
125 gr light yoğurt
1 çorba kaşığı bal
150 gr frambuaz
1 şeftali
Yarım su bardağı
maden suyu
4 kedidili bisküvi

Tarif
Frambuazları yıkayıp blendere alın.
Yarım su bardağı maden suyunu ekleyip püre halinde ezin.
Şeftaliyi ince ince dilimleyin ve teflon tavada 1 kaşık su ile hafif pişirin.
Peynir, bal ve yoğurdu frambuazlı karışıma ilave edip çırpın.
Bisküvileri iri iri ufalayıp 2 servis kâsesine paylaştırın.
Üzerine hazırladığınız frambuazlı karışımı ilave edin.
Nane yaprakları ve şeftali dilimleriyle süsleyip buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin.
Servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Falafel Nohut Köftesi Tarifi

Malzemeler
2 su bardağı nohut(sadece akşamdan ıslatılacak,haşlanmayacak.)
2 kuru soğan
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
6 sivri yeşil biber
Kimyon, tuz, sumak,
alabildiği kadar un
kırmızı pul biber, karabiber
garnitür olarak:
tahina(tahin-limon-sarmısak)
pide
yeşil soğan
taze nane
kıvırcık yaprağı
turşu

Tarif
Bir gece önceden nohutları tuzlu ılık suda bekletin. Ertesi gün nohutların suyunu süzün.
Parçalayıcınıza boşaltın. Üzerine doğranmış maydanozu, soğanı,sarımsağı ve biberi ekleyerek
parçalayın. Bir karıştırma kasesine alıp üzerine baharatları, tuzu ve alabildiği kadar un ekleyin.
Mücver kıvamına gelince sıvıyağda kızartın. Bu arada pidelerinizin arasını kesin. Tahin, limon
ve sarımsakla hazırladığınız sosu sürün. Sosun üzerine köftelerinizi yerleştirin. Üzerine
yeşillikleri ve turşuyu koyup sandviç gibi ısırarak yiyin. Mutlaka denenmesi gereken değişik bir
lezzet. Et yemeyenler için ideal bir köfte..
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Kapali Pizza Tarifi

Malzemeler
su b. un
3 çorba k. zeytinyağı
yarım p.yaş maya
1 tatlı k.tuz
1 tatlı k.toz şeker
alabildiği kadar su
Sos Malzemeleri:
1 su bardağı domates püresi
1 çorba k. domates salçası
2 diş sarmısak
zeytinyağı
fesleğen
İç harç malzemeleri:
6 mantar
50 gr salam
50 gr sosis
50 gr sucuk
100 gr.kaşar peyniri
kekik

Tarif
Hamuru için un,yaşmaya,zeytinyağı,tuz ve alabildiği kadar su ile hamuru hazırlayın.
Doğrayıcının içine domates püresi, sarımsak, salça,zeytinyağı ve fesleğen püresini koyup
karıştırın. Hamurdan 4 beze kopartıp açın. Açtığınız hamurlar bir servis tabağı büyüklüğünde
olabilir.Hamurun alt ve üst yarısına sostan sürün. üzerine sırasıyla kaşar peyniri, salam,sucuk,
sosis ve tekrar kaşar peyniri rendesi koyun. Üzerine kekik serpip çiğbörek gibi kapatın.
Kenarlarını elinizle bastırıp yine çiğbörek gibi kıvırın. 200 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkar
çıkmaz fırça ile zeytinyağı sürün.İncecik içi bol malzemeli nefis bir pizza..
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Üzümlü Kurabiye

kurabiyeler çocukluğumuzun ve çocuklarımızın nesillerdir çok severek yedikleri bir kurabiyedir.

Gerekli malzemeler
1.5 çay bardağı pudra şekeri
110 gram oda sıcaklıgında yumuşamış margarin
1 adet yumurta
yarım su bardagı yoğurt
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı

Bir kapta bu karışımı iyice karıştırınız.Daha sonra ceviz büyüklügünde parçalar alıp elinizle çekiller veriniz. Daha önceden yağlanmış tepsiye belli aralıklarla dizmeye başlayınız.Bu işlemi hamurunuz bitene kadar devam ettiriniz.Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20-25 dakika kadar pişmeye bırakınız.Afiyet olsun..Kaynak.,

Patatesli Levrek Tarifi

Malzemeler
5 tane patates
1 levrek
3 tane biber
3/4 dometes
5 diş sarımsak
1 tane soğan
tuz
yağ
pulbiber
tereyağ
maydonoz
dere otu
Tarif
ilk baş patateslerin hepsi soyulur yumarlak şekilde kesilir ve yıkanır
sora soganlarda aynı şekilde kesilir biberler hinjen şekilde kesilir sarımsaklar soyulur rendeden geçilirdomateslerde yuvarlak sekilde kesilr.
levrek in karnı yarılır sonra kılçığı ayıklanır.
levreğin arasına 3 dilim damates 3 dilim biber sarımsak 3 dilim sogan tereyağda içine konulur ve
tabak yağlanır içine levrek konulur.
levreğin üstüne patates biber domatesler kenarına dizilir üzerine tuz pulbiber yağ gezdirilir ve önceden ısıtılmış olan 240 derecelik fırına konulur 35 dk işirilir ve alınır ve üzerine sere otu maydonoz la kük süslemeler yapılır sonra sıcak servis yapılır
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Galeta Unlu Kaşarlı Poğaça

Malzemeler
250 Gr. (1 Paket) Margarin
2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Çay Bardağı Yoğurt
2 Adet Kabartma Tozu
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Yumurta Sarısı
Un (yaklaşık 3 su bardağı)

Yapılışı
Tüm malzemeleri (unu azar azar ekleyin) karıştırın ve yumuşak kıvamda bir hamur yapın. Hamuru oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, içine bir tutam rendelenmiş kaşar koyun, kapatıp yuvarlayın.
Üzerlerine yumurta akı sürüp, galeta ununa batırın. Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.

Fırında Sote Tarifi

Malzemeler
etimek
mantar
kaşar
domates ve biber salçası
fırınlık minik soğanlar
fırınlık minik domatesler
7 diş sarmısak
maydanoz
yeşil biber
isteğe bağlı eğer et kullanmak isteyen olursa önce haşlanıp öyle yemeğe konur tavuksa aynı şey geçerli değil direk konabilir tavuksa tercihiniz köri kullanılacak ette geçerli değil
toprak tava
Tarif
toprak tavanın dibine etimekleri yerleştiriyorsunuz
mantarları yıkamadan tüm tüm atıyorsunuz
fırınlık minik soğanların kabuklarını soyup içine atıyorsunuz
domatesleride ilave edelim fakat minik domatesleri kabuğuyla.
sarmısak dişlerini soyup 2 parçaya keserek ilave edelim
maydanozları parçalamadan atıyoruz
yeşil biberlerin içini çıkarıyorsunuz yıkayıp ilave ediyoruz
et veya tavuk parçalarını da ilave ettikten sonra sıra sosunda bir kaba domates salçası 1 yemek kaşığı ,1 yemek kaşığı da biber salçası
sıvıyağ ve tereyağ 1 yemek kaşığı karabiber tuz (tavuksa köri)az bişey kaynar su erit üstünde gezdir kaşarı rendele en üstüne hamurla toprak tavanın üstünü kapat yanında enginar salatası bulgur pilavı.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Saç Kavurma Tarifi

Malzemeler
750 gr et
3 soğan
3 domates
3 sivri biber
3 diş sarımsak
1 kase mantar
tuz,kırmızı biber
karabiber,toz kırmızı biber
kepekli lavaş için:
2 su b. beyaz un
1 su b. kepekli un
yarım p. yaşmaya
tuz,su

Tarif
Önce lavaşın hamurunu yoğurup mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan bezeler koparıp açın.
Etleri minik minik doğrayın.
Özellikle kuzu eti olmalı.
Saç tavasına veya vog tavasına etleri alın.
Üzerine küp doğranmış kuru soğanları ilave edin.
Sırası ile mantarını, yeşil biberi, sarımsağı ilave edin.
Etler suyunu çekip sebzeler yumuşayınca baharatını ve tuzunu ilave edin.
Et piştikten sonra bezelere ayırdığınız hamurdan yemek tabağı büyüklüğünde açın ve teflon tavada pişirin. Sıcak lavaşın içine etinizi koyup sarın.
Ayranla veya sıcak bir çayla ikram edin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Karamelli Ekler Tarifler

Malzemeler
1,5 su b. su
1,5 su b. un
100 gr margarin
1 tatlı k. tozşeker
1 fiske tuz
4 yumurta

kreması için:
3,5 su b. süt
1 su b. tozşeker
3 çorba k. un
1 çorba k.tepeleme mısır nişastası
1 p. vanilya
1 çorba k. margarin

üzeri için:
karameli:
1 su b.toz şeker
yarım su b.krema

Tarif
Önce hamuru için tencereye su,margarin, şeker ve unu koyup pişirin.
Soğuyunca üzerine yumurtaları tek tek kırıp özleştirin.
Krema torbası ile minik ekler şeklinde yağlanmış tepsiye sıkın.
160 derecede iyice kuruyana kadar pişirin.
Diğer tarafta kreması için gerekli olan malzemelerin hepsini tencereye alılp karıştırarak pişirin.
Krema soğurken karamel sosu hazırlayın.
Bir tavayı küçük ocağa alıp tozşekeri eriyene kadar karıştırın.
Karamel rengi alınca yarım su bardağından bir parmak eksik kremayı ilave edip karıştırın. Sos ılık kalmalı.
Aksi takdirde donup sürülmez hale gelir.
Hamurlar fırından çıkınca soğutun.
İçlerine krema sıkın.
Krema ile dolan hamurları karamel sosa batırıp bir ızgaraya dizin.
Tabağa dizerseniz karamel akıp tabağa yapışacaktır.
Son derece lezzetli zahmetine değer bir tatlı..
NOT:Ekler hamurlarınızı iyi kurutmazsanız fırından çıkınca söner ve içini dolduramazsınız. Aman dikkat..
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Evde Çemen Tarifi

Malzemeler
1 çorba k. biber salçası
1 çorba k.domates salçası
1 çorba k. galeta unu
2 çorba k. zeytinyağı
2 çorba k. beyaz peynir
1 tatlı k. kekik
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay k. kimyon
2 diş sarımsak
2 çorba k. ceviz

Tarif
Sarımsakları ince kıyın ve bir hazırlama kabının içine sırasıyla sarımsakları,beyaz peyniri,salçayı,galeta ununu,cevizi, zeytinyağını ve tüm baharatlaı ilave edip hepsini karıştırın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri
X