Pages

Oktay Usta Hem Pilav Hem De Tavuk

Malzemeleri,
1 kg tavuk baget,
2 patates,
3 yeşil biber,
2 soğan,
sosu için:
yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 tane domates,
3 diş sarımsak,
tuz, karabiber,
kırmızı pul biber, kekik,
domatesli pilav için:,
2 su b. pirinç,
4 domates,
1 soğan,
1 tutam taze fesleğen,
sıvıyağ,
1 çorba k. tereyağı,
1 parça kemikli et,

Tarifi
Tavuk bağetleri az sıvıyağ ile alt üst yarı kıvama gelene kadar kızartın. üzerine sırayla
soğanları, biberleri.,patatesleri,domates ve sarımsakları doğrayarak ilave edelim. Biraz su ilave ederek 10 dakika pişirelim.Daha sonra fırın kabına boşaltıp üzerine doğranmış taze fesleğen, kırılmış karabiber ilave edelim.Yaklaşık yarım saat sosunu çekene kadar pişirelim. Bu arada sıvıyağda pirinçleri kavuralım. Üzerine doğranmış domatesleri ilave edelim. Tuzunu ilave ettikten sonra kemik suyu ve su ile suyunu ayarlayalım. Daha sonra fırından çıkan sıcak tavukla birlikte ikram edelim.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...