Pages

Oktay Usta Patlicanli Pilav

Malzemeleri,
2 su b. pirinç,
3 patlıcan,
300 gr kuzu eti,
2 domates,
1 çorba k. salça,
1 kuru soğan,
1 çay b. badem,
tuz,karabiber,

Yapılışı
Kuzu etlerini tencereye alın ve kavurun.Patlıcanları uzunlamasınıa dilimleyip ızgara
veya teflon tavada pişirin.
Pilav için kabuklarından ayıklanmış bademleri zeytinyağında kavurun üzerine 2 su
bardağı pirinci ekleyin ve tekrar kavurun.Kavurduktan sonra üzerine sıcak suyunu
ilave ederek pişirin. Kuzu etlerin üzerine 2 adet küp kesilmiş domatesleri ekleyin ve pişirin.
Yuvarlak bir kalıbın kenarlarına patlıcanları uç kısımları dışarda kalacak şekilde dizin.
Pilavı kalıbın içine boşlatın ortasına kuzu etini alın ve patlıcanların dışta kalan kısımlarını
ile katın ve kalıptan çıkartın. Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...