Pages

Oktay Usta Bahara Yakişan Bir Pilav

ENGİNARLI PİLAV:
3 enginar,
1 kase bakla,
1 çay b. bezelye,
1 kuru soğan,
1 kase pirinç,
1 çorba k. tereyağı,
sıvıyağ, tuz,

üzeri için:
2 sap yeşil soğan,
1 tutam dereotu,

HAZIRLANIŞI:
Tencerenize tereyağını ve biraz sıvıyağı alın. Üzerine doğradığınız enginarları ve kuru soğanı alıp soteleyin.Daha sonra iç baklayı ve bezelyeyi ilave edin.Sıcak su ilave ederek 10 dakika pişirin. Yıkadığınız pirinçleri ilave edin. Tuzunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin ve demlendirin. Servis yapmadan önce ince doğranmış soğanları ve dereotunu ilave edip karıştırın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...