Oktay Usta Malatya Usulü Kebap Böyle Oluyormuş.

MALATYA KEBABI:
350 gr ince bulgur,
350 gr kıyma,
tuz,karabiber,
kızartmak için:
2 yumurta,
sıvıyağ,

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve yaklaşık yarım saat yoğurun.Yoğururken azar azar su ilave ederek yumuşatabilirsiniz.Yoğurduktan sonra yine elinizi suya batırarak yuvarlak yassı köfteler hazırlayın.Köfteleri kaynamış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın ve süzün.Köftelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra köfteleriönce çırpılmış yumurtaya daha sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın. Bir peçetenin üzerinde yağınıaldıktan sonrayeşilliklerle servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri
X