Pages

Oktay Usta Beykoz Kebabi Ya Da Islim Kebabi

Malzemeleri,
4 patlıcan,
400 gr et,
1 soğan,
tuz,karabiber,
defne yaprağı,
üzeri için,
2 domates,
2 biber,
100 gr kaşar peyniri,
8 adet mantar,

Yapılışı,
Önce kuşbaşı eti biraz sıvıyağda soteleyip üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin.
üzerine küp doğranmış domatesi ve biberi de ilave edin. Tuz, defne yaprağı ve baharat ilave ettikten sonra biraz su ilave ederek pişmeye bırakın. Diğer tarafta alaca soyulmuş patlıcanları dilim dilim keserek çok az zeytinyağı ile kızartın. üç parça patlıcan dilimini artı şeklinde üst üste koyun. Ortasına suyunu süzdüğünüz etli karışımdan koyun. Uçlarını üst üste kapatıp ters çevirin. Tüm patlıcanları bitirdikten sonra hepsinin üzerine bir dilim domates bir dilim kaşar peyniri ve bir tane mantar koyup kürdanla tutturun. Kenara ayırdığınız et suyunu üzerine gezdirip 170 derecelik fırında mantarların rengi dönüp yumuşayana kadar tutun. Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...