Pages

Oktay Usta Bazlama Börek

Medine'den 
AYNUR İNAN IN TARİFİ
1 yumurta,
1p. kurumaya,
1çay b.süt,
yarım çay b.sıvıyağ,
1 su b. ılık su,
1 çorba k. tuz,
1tatlı k.şeker,
aldığı kadar un,
iç malzemesi :
200 gr.kıyma,,
2 adet ince kıyılmış sivri biber,
1 domates,
1 soğan,
sıvıyağ,
karabiber,pul biber,kekik,

HAZIRLANIŞI:
Kıymayı soğanla birlikte kavurup daha sonra üzerine doğranmış domates ve biberi ilave edin.
Tuz ve baharatları ilave edip pişirin. Soğumaya bırakın. Hamur için gerekli tüm malzemelerle
kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlayın. 5 ya da 6 parçaya bölüp beze yaparak
mayalanmaya bırakın. Hamur yarım saat sonra ılık ortamda mayalanır. Her parçayı elinizle
pasta tabağı büyüklüğünde açıp teflon tavada kısık ateşte pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra
aralarına kıymalı harcı paylaştırın. Üstünü ve altını tereyağı ile yağlayıp dilimleyerek servis yapın.
Soğutmadan hemen afiyetle yiyin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...