Pages

Oktay Usta Pehli Tarifi

MALZEMELERİ:
PEHLİ:(Kuzunun sağ kaburga bölümündeki et demektir.)
1 kg kemikli et
4 patlıcan
3 domates
3 sivri biber
tuz
zeytinyağı
sıvıyağ
etlerin terbiyesi için:
1 kase yoğurt
karabiber

HAZIRLANIŞI:
Önce kuzunun pirzola bölümünden hazırlanmış 5 parça eti yoğurt ve karabiber ile terbiye edip
alt üst kızartın. Daha sonra azaldıkça su ilave ederek iyice pişirin. Diğer tarata tuzlu suda
bekletilmiş patlıcan dilimlerini kızartın veya fırında zeytinyağı ilavesi ile pişirin. Tepsinin altına
patlıcanları dizin. Onun üzerine etleri alın. en üste domates ve biberleri ilave ederek tekrar
fırınlayın. Soğutmadan sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...