Pages

Oktay Usta Havuçlu Revani

Tarif
Havuçlu revani de ne güzel olmuş...
HAVUÇLU REVANİ:
3 yumurta
3 çay b.toz şeker
3 çay b. yoğurt
3 çay b. irmik
3 çay b.un
1 havuç
1 çay b. sıvıyağ
1 p.kabartmatozu
1 p.vanilya
şerbeti için:
3 su b.toz şeker
3 su b.su
1 dilim limon

HAZIRLANIŞI:
İlk olarak tencereye 3 su b.tozşeker ve 3 su b.suyu kaynatıp soğutun.
Karıştırma kabına yumurtaları kırın üzerine toz şekeri de ekleyip mikserle çırpın.Üzerine
sıvıyağ ekleyin ve çırpma teliyle devam edin çırpmaya.Havucu rendenin ince tarafıyla
rendeleyin ve karıştırma kabına alın üzerine irmiği,unu,kabartma tozunu,vanilyayı ve
yoğurdu ilave edip tekrar karıştırın.
Fırın kabınızı yağlayın ve elde ettiğiniz karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik
fırında pişirin.
Tatlınızı pişirdikten sonra üzerine soğumuş olan şerbetini dökün ve şerbetini çekene kadar
bekletin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...