Pages

Kapali Pizza Tarifi

Malzemeler
su b. un
3 çorba k. zeytinyağı
yarım p.yaş maya
1 tatlı k.tuz
1 tatlı k.toz şeker
alabildiği kadar su
Sos Malzemeleri:
1 su bardağı domates püresi
1 çorba k. domates salçası
2 diş sarmısak
zeytinyağı
fesleğen
İç harç malzemeleri:
6 mantar
50 gr salam
50 gr sosis
50 gr sucuk
100 gr.kaşar peyniri
kekik

Tarif
Hamuru için un,yaşmaya,zeytinyağı,tuz ve alabildiği kadar su ile hamuru hazırlayın.
Doğrayıcının içine domates püresi, sarımsak, salça,zeytinyağı ve fesleğen püresini koyup
karıştırın. Hamurdan 4 beze kopartıp açın. Açtığınız hamurlar bir servis tabağı büyüklüğünde
olabilir.Hamurun alt ve üst yarısına sostan sürün. üzerine sırasıyla kaşar peyniri, salam,sucuk,
sosis ve tekrar kaşar peyniri rendesi koyun. Üzerine kekik serpip çiğbörek gibi kapatın.
Kenarlarını elinizle bastırıp yine çiğbörek gibi kıvırın. 200 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkar
çıkmaz fırça ile zeytinyağı sürün.İncecik içi bol malzemeli nefis bir pizza..
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...