Tatlı Kuru Pasta Tarifi

Malzemeler
1 su bardağından bir parmak kadar eksik tozşeker
2 yumurta
4 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı (yaklaşık 150 gr., oda sıcaklığında)
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Arasına sürmek için (çikolata sosu -Tarifi aldığım sitede, marmelat kullanılmıştı ama ben çikolatalı yapmak istedim.)
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
50 gr tereyağı
Süslemek için
Arzuya göre hindistan cevizi, fındık, ceviz ya da antep fıstığı tozu

Tarif
Öncelikle çikolata sosunu hazırlayın ki, kurabiyeleri hazırlarken hafif soğuyarak koyulaşsın. Bunun için tereyağını eritin ve yağ sıcak haldeyken minik parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı tereyağının içinde bulunduğu kaba ekleyin. Çikolatalar eriyene ve karışım yoğun bir sos kıvamı alana kadar kaşıkla ezerek karıştırın. (Bu sosu birçok tatlınızda kullanabilirsiniz. Miktarını her 80 gr. çikolata için 50 gr. erimiş tereyağı kullanarak arttırabilirsiniz. Soğudukça hafif katılaşan çok lezzetli bir sos oluyor.)
Hamur için toz şeker, küçük parçalara ayırdığınız oda sıcaklığındaki margarin ve 2 yumurtayı bir kaba alarak mikserle yoğun bir krema kıvamı alana kadar çırpın.
Başka bir kapta unu vanilya ile karıştırın.
Vanilyalı unu, yumurtalı karışıma ekleyerek çok yumuşak ve ele yapışan, cıvık (!) bir hamur elde edin.
Fırınınızı 160 dereceye ayarlayın.
Hazırladığınız hamurumsu maddeyi bir krema sıkma torbası ya da aparatı yardımıyla yağlanmış tepsiye belli aralıklarda ve dilediğiniz büyüklükte sıkarak yerleştirin. (Ben minik yapmayı tercih ettim, bir de yıldız şeklindeki ucu kullandım bu görünümü elde etmek için.)
Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar, kızarıp sertleşmeden üzeri beyaz kalacak şekilde kurabiyeleri pişirin. Çok pişirirseniz sert olur ve güzel olmaz.
Kurabiyeler soğuyunca, iç yüzeylerini hazırladığınız çikolata sosuna batırın ve hindistan cevizine bulayın. Başka bir kurabiye ile yapıştırarak sandviç görünümü verin. İşte bu kadar.
Dilerseniz arasına çikolata sosu yerine dilediğiniz bir çeşit marmelat ya da dolgu kreması sürerek de deneyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri
X