Pages

Pastırmalı Tavuk Tarifi

Malzemeler
2 çorba kaşığı limon suyu
3 adet domates
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı kekik
8 dilim pastırma
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet tavuk but
biberiye ve adaçayı karışımı, tuz, karabiber
3 dal taze soğan
2-3 dal maydanoz
3 diş sarımsak

Tarif
Maydanozu yıkayıp kıyın, sarımsakları ezin
Geniş bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağı, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber, limon kabuğu rendesi ve baharatları karıştırın
Tavuk etlerini derin bir fırın kabına alıp, hazırladığınız karışımı üzerine dökün
Marine olması için yarım saat bekletin
Taze soğanları temizleyip, doğrayın
Domatesleri soyup küp küp doğrayın
Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında soğanları sote edin
Domatesleri ekleyip sos kıvamını alıncaya kadar pişirin
Sosu etlere ilave edip önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Pişince tepsiyi fırından çıkarın
Her bir etin ortasını ve kemikli kısmını pastırma dilimleri, ucunu ise alüminyum folyo ile sarın
Tekrar fırına verip, 5 dakika daha pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...