Pages

Magnolia Puding Tarifi

Malzemeler
5 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yumurta sarısı
2,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı vanilya
1 paket Dr. Oetker pasta kreması tozu
1,5 su bardağı süt
1 küçük paket kakao
1 adet muz
Cici bebe (200 gr.’lık yeterli olacaktır)
Hero Baby ballı muzlu bebe bisküvisi (180 gr.’lık)
2 yemek kaşığı labne peyniri
Sıvı çikolata sosu

Tarif
Krem Patisserie Tarifi;
Un, nişasta ve şekeri bir kaba alın.
Üzerine yumurtaların sarılarını ilave edin ve mikser ile homojenize olana kadar çırpın.
2.5 su bardağı sütü bir kapta ısıtın ve karışımın üzerine yavaş yavaş ilave ederken mikser ile çırpmaya devam edin.
Bir tencereye alıp tahta bir kaşık ile karıştırarak orta ateşin kısığında pişirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alın.
Daha sonra üzerine toz vanilyayı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. kıvamını kaybetmemesi için ara ara sürekli karıştırın.
Pasta Kreması Tarifi;
1 Paket Dr. Oetker’in pasta kremasını 1,5 su bardağı süt ile önce düşük sonra yüksek ayarda çırpın. Sıvı halde krema koyulup katılaşana kadar devam edin.
Magnolia Puding;
Soğuyan krem patisserie'ye 2 çorba kaşığı labne ve 2 paketten hazırlanan pasta kremasını ekleyerek iyice çırpıyorsunuz.
Cici Bebeleri rondodan geçirin.
Ufak parçalara ayırın ancak un haline gelmeden tanelerin iri kalmasına dikkat edin.
Hazırlanan kremanın yarısını muzlu yarısını çikolatalı Magnolia Puding için kullanacağız. Muzlu için ayırdığınız kremayı puding iki kat olacak şekilde kullanacağız.
Kremanın yarısını genişçe bir kabın yüzeyini kaplayacak şekilde yayın.
Bir tane muzu ortadan ikiye kesin sonra da enine dilimleyin.
Üzerine toz haldeki ballı muzlu bebe bisküvisini krema görünmeyecek şekilde serpin ve dilimlediğiniz muzları dizin.
Muzlu puding için kalan kremayı üste sıvayın ve tekrar bebe bisküvisi ile örtün.
Çikolatalı puding için ayrılan kremayı puding üç kat olacak şekilde kullanacağız.
Kabınızın tabanını örtecek kadar krema alıp yayın, üzerine cici bebe bisküvisinden yüzeyi kaplayacak kadar serpin.
Kapta kalan kremanın yarısını başka bir kaba alarak üzerine yarım paket kakao ilave edip mikser ile çırpın.
Kakaolu kremayı orta kata yayın ve tekrar bebe bisküvisini bolca serpin.
En üst kata tekrar sade kremadan sıvayın ve bebe bisküvisi ile yüzeyi örtün.
Çikolatalı Magnolia Puding’i servis ederken üzerine sıvı çikolata sos dökmeyi unutmayın.
Servis öncesi birkaç saat buzdolabında bekletin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...