Pages

Etli Taze Bamya Tarifi

Malzemeler
500 gr taze bamya2
50 gr kuşbaşı et
2 çorba kaşığı margarin
1 adat kuru soğan
tuz
2 adet domates
2 çorba kaşığı
limon suyu

Tarif
Bir tencereye ince doğranmış soğanı,yağı ve kuşbaşı etleri alın
Etler suyunu çekinceye kadar kavurun
Soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri,limon suyunu ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakın
bamyaları özenle ayıklayın
limonlu suyun içinde yarım saat bekletin
sonra suyunu süzün
pişen etin üzerine bamyaları yerleştirin
suyu az ise ilave edinve hafif ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...