Malzemeler
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez

Tarif
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün hızlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin.
Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin.
Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Banyolu Börek Tarifi

Malzemeler
1/2 Kalıp Tuzsuz Beyaz Peynir
Kırmızıbiber, Karabiber, Kimyon
Maydanoz
3 Adet Yufka
1/2 Paket Margarin
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu

Tarif
Ön hazırlık olarak böreğin harcını hazırlayın. Bunun için tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın. Dilerseniz içine ince ince kıyılmış maydanozu doğrayın. Kırmızıbiber, karabiber, kimyonu ekleyin.
Margarini eritip, soğutun. İlk yufkayı serin ve üzerine yağı gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı serin. Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayın. Keskin bir bıçakla, sigara böreği yufkası formunda 16 üçgen parça kesin. Her parçanın geniş kenarına peynirli harçtan koyarak, genişçe sarın.
Geniş bir tencereye soğuk su koyun. Bütün börekleri içine atın. Suyun içinde yarım saat bekletin. Bu sürenin sonunda börekleri tencereden çıkarın. İki elinizin arasında sıkın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörekotu ve susam serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında altın sarısı renk alana dek pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Ispanaklı Makarna Tarifi

Malzemeler:
(5 kişilik)
1 paket makarna (ben helezon makarna kullandım)
250 gr haşlanmış ıspanak
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı teryağı
125 gr labne peyniri
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
tuz

Hazırlanışı:
Makarna kaynar tuzlu suda paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlanır. Ayrı bir kapta ıspanak haşlanır. Labne peynir, dövülmüş sarımsak(ben kullanmadım), haşlanmış ıspanak, tereyağı, rendelenmiş muskat robota konulur ve karıştırılarak püre haline getirilir. Haşlanan ve süzülen makarna (soğuk sudan geçirilmeden) tencereye alınır ve sos üzerine dökülür. 1, 2 dak. karıştırılır ve ocaktan alınır. Servis tabağına alınarak sıcak olarak servis edilir.
Afiyet Olsun

Etli Nohut Tarifi

Malzemeler:
(4 kişilik)
2 su bardağı nohut
250 gr.kuşbaşı et
1 büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
kırmızı biber

Hazırlanışı:
Nohutlar bir gece önceden ıslatılır ve ertesi gün haşlanırlar.(Ben hazır haşlanmış olarak satılan nohut kullandım) Etler bir tencerede haşlanırlar.(Etin suyunu yapacağınız pilav için kullanmanızı öneririm.) Bir tencereye haşlanmış nohut, haşlanmış et, doğranmış soğan ve salça konulur üzerine ılık su eklenir ve orta ateşte pişirilir. Ateşten alınmasına yakın tuzu eklenir, karıştırılır. Altı kapatılınca üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirilir ve bir süre dinlendirilir. Salata ve pilav ile servis edilir.
Afiyet Olsun .Kaynak.nepisirsekde.blogspot.com

Tarator Sos

Özellikle deniz ürünlerinin vazgeçilmezi olan taratorun mutfaklarımızda yeri başkadır. Günümüzdeki yeni yeni farklı tatlardaki soslar daha ortalarda dolaşmayıp, adları bile duyulmamışken bizim sevgili taratorumuz mutfağımızda hazır bulunuyordu. Bu güzel sos olmadan midye ve kalamarın tadı eksik kalır.

Malzemeler:
1 su bardağı bayat ekmek içi
yarım su bardağı ceviz içi
2 diş sarmsak
yarım limonun suyu
yarım su bardağı su

Hazırlanışı:
Bayat ekmek içi, ayıklanmış ceviz içi, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve su robota konulur ve yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırılır.(Fazla sulu olursa ekmek içi, fazla yoğun ve katı olursa su ilave ederek yoğurt kıvamına getirebilirsiniz) Yoğurt kıvamına gelen tarator sos sosluğa alınır ve midye ya da kalamar yanında servis edilir.
Afiyet Olsun.Kaynak.

Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır Öğrenelim

Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır Öğrenelim

Tepsi Böreği Tarifi

Malzemeler
4 yufka
2/3 su bardağı süt
1 parmak zeytinyağı (sütün üstüne eklenmiş)

350 gr. tulum loru, peyniri karışımı (ya da ne varsa)
maydanoz, dereotu

200 ml. maden suyu
2 yumurta
2 kaşık yoğurt

Yapılışı
Tepsi yağlanıp yufkalar buruşuk serilirken aralarına fırçayla süt+yağ karışımı sürülür. 2. yufkanın üstüne peynir serpilir. Son yufka kapak olacak şekilde düzgün serilip dilimlenir. Kalan süte maden suyu, yumurta ve yoğurt eklenip üstüne gezdirilir. 200 dereceli fırında yufkalı börek ayarında (hem alt ısıtıcılar çalışıyor, hem fan) 1. kademede pişirilir. Yanlış hatırlamıyorsam 30 dakika sürmüştü pişmesi. Bir de not; önce ikinci kata koymuştum, baktım altı beyaz, üstü kızarmaya başlamış, 15 dakikadan sonra bir kat aşağıya aldık. Malum, borcamın ısınması biraz zaman alıyor.

Fransız Usulü Tavuklu Omlet Tarifi

Malzemeler
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı küçük doğranmış tavuk eti
2 çorba kaşığı krema

Tarif
Küçük bir kapta tereyağı ile tavuk etini bir dakika kadar kavurun.
Bir kişilik yumurta güvecine koyun.
Üzerine kremayı koyup yumurtayı kırın.
Küçük bir kabın içine sıcak su koyup güveci oturtun.
Orta ateşli fırında 3 dakika pişirip, çıkarın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Çılbır Tarif

Malzemeler
Kişi başına 1 yumurta
Bir orta boy yoğurt
Bir kaşık margarin
Az tuz
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 bardak su

Tarif
Geniş yayvan bir kapta bir bardak su kaynatılır.
Kaynayan suya kişi başına 1 adet gelecek şekilde yumurtalar kırılır (yumurtaların şekli bozulmamalıdır).
Diğer tarafta yuvarlak bir tepsinin içine (payreks olabilir) hafifçe ılıtılmış yoğurt konulur ve tepsiye yayılır.
Pişen yumurtalar delikli bir kepçe ile şekilleri bozulmadan alınıp yoğurdun üzerine dikkatlice yerleştirilir (yumurtaların sarısı kayısı kıvamında olmalıdır).
Üzerine tereyağında hafifçe çevirdiğimiz kızdırılmış biber gezdirilir.
Bu yemek sofraya oturulmadan az önce hazırlanmalıdır.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Ispanaklı Krep Tarifi

Malzemeler
krep için:
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt ya da su
1 çay kaşığı tuz
içi için:
Yarım kg ıspanak
1 yemek kaşığı margarin
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça

Tarif
Ispanakları yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayın.
Bir tavada margarini eritin. Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz.
Daha sonra salçayı ekleyin.
Haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve baharatları ilave ederek karıştırın.
2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.
Diğer taraftan geniş ve derin bir kasede unu hiç topak kalmayacak bir şekilde süt ile ezin.
Yumurta ve tuzu ekleyerek çırpın.
Bu karışımın kıvamı kek hamurundan daha akışkan olmalı. Aksi halde krepleriniz kalın olur.
Teflon tavaya bir çay kaşığı kadar margarin koyup kızdırın.
1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayın.
Hamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alın.
Kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirin.
Krepler hazır olduğunda, şekildeki gibi iç malzemesini her birinin üzerine koyarak sarın ve tepsiye dizin.
Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Sizin Mutfaginiz 1.Parça.4.Bolum Video


Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri .Sizin Mutfaginiz 1.Parça.4.Bolum Video .http://www.hilaltv.org

Sizin Mutfaginiz 2.Parça.4.Bolum Video


Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri .Sizin Mutfaginiz 2.Parça.4.Bolum Video.www.hilaltv.org

Pişi Tarifi

Malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım paket kuru maya
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Malzemelerin hepsini yoğurun.Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.1 saat kadar dinlenmeye bırakın bu esnada mayalanacaktır.Hamuru küçük pazılar şeklinde elinize alın ve ortasını delerek kızgın yağda kızartın.Afiyet olsun.
Kahvaltıda da yenilebilir diye düşünüyorum.Ya da bayanlar 5 çayının yanına yapabilir.Gayet güzel  bir tadı var..Afiyet Olsun

Rulo Pasta


Rulo pasta için gerekli malzemeler
4 yumurta
1 su bardagı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 çay kaşıgı karbonat

Yapılışı
Bir kaba malzemeleri ekleyip iyice çırpınız.Margarinle yağlanmış tepsine dökünüz.Fırına sürüp pişmeye bırakınız.Piştikten
sonra arzunuza göre kreme yapıp rulo haline getirip arasına ve üzerine kremayı sürünüz.Arzuya göre fındık ceviz ya da muz,çilek
ekleyebilirsinizz.Şimdiden Afiyet olsun.

Düğün Eti Tarifi

Malzemeler
1 kg koyun eti
2 yemek kaşığı yemeklik margarin
3 küçük soğan
3 orta boy domates
veya 1 yemek kaşığı salça
1 kahve kaşığı kırmızı biber
Tuz
4 bardak su

Tarif
Bir tencerede yağı kızdırın
Birer kişilik parçalara bölünmüş etleri içine atarak 4-5 dakika kızartıp bir kaba çıkartın
Etleri kızarttığınız yağa ince doğranmış soğanları katıp hafifçe kavurun
Domates veya salça koyup 5 dakika daha kavurun
Sonra da ölçülü su, tuz, kırmızıbiber koyup 15 dakika kaynatın
Yukarıdaki sosu etlerin içine süzerek boşaltın
Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Havuç Mücveri Tarifi

Malzemeler
¼ demet dereotu
1 yemek kaşığı un
3 adet taze soğan
3 adet orta boy havuç
tuz, karabiber, kızartma için sıvı yağ.

Tarif
Havuçları yıkayın
Kazıyın ve kabuklarını soyun
Rendeleyin
Taze soğanların dış kabuklarını soyun ve püskülünü atın
Ince halkalar şeklinde doğrayın
Maydanoz ve dereotunu yıkayın
Dallarını atın
Yapraklarını kıyın
Çukur bir kapta rende havuç, taze soğan, un, maydanoz, dereotu, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın
Çok yumuşak, az sulu hamur haline gelince tahta bir kaşıkla alıp kızgın yağa bırakın
Üzerini hafifçe bastırarak düzeltin
Iki tarafını pembeleşene kadar kızartın
Kağıt peçetede fazla yağını süzerek sıcak servis yapın
Yanında limon dilimi veya yoğurt ile ikram edebilirsiniz
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Etli Kuru Bamya Tarifi

Malzemeler
Kuru bamya - 125 gram
Su 5 su bardağı 1 kg
Kuşbaşı et - 250 gram
Soğan 2 büyük boy 220 gram
Salça 1 yemek kaşığı 10 gram
Margarin 3 yemek kaşığı 30 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram
Kara biber ½ tatlı kaşığı 1 gram

Tarif
Bamyayı bir bezin içinde ovarak dikenlerini ayır,yıka
Tencereye 4 su bardağı su koy,
kaynamaya başalayınca bamyayı kat,
2-3 dakika haşla, ocağı kapat
Eti başka bir tencereye koy,
kısık ateşte bıraktığı suyu çekinceye değin pişir
Soğanı soy, yıka, 2-3 milimtre kalınlıkta yarım daire şeklinde doğra
Soğan, salça, yağ, tuz ve kalan suyu sıcak olarak ete kat, karıştır,
kısık ateşte 30 dakika pişir
Karışıma bamyayı ve suyunu ekle
Limon suyu ve kara biberi kat,
bamyalar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika daha pişir
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Fırında Makarna

Malzemeler:
1 paket spagetti
3 yemek kaşığı margarin
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
tuz,karabiber

Yapılışı:
Makarnayı sıcak suda 10 dakika kadar haşlayın.Bu esnada sosunu hazırlayabilirsiniz.Tencerede margarinin 2 kaşığını eritin.Unu sararana kadar yağda kavurun.Karıştırmayı bırakmadan sütünü,tuzu ve karabiberi ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.Ateşten aldıktan sonra parmak yakmayacak şekilde ılımasını bekleyin.Kalan bir kaşık yağ ile fırına vereceğiniz tepsiyi yağlayın.Karışımın yarısını tepsiye eşit miktarda dağıtın.Üzerine haşlanmış soğuk suya tutulmuş makarnayı ekleyin,elinizle veya bir kaşık yardımıyla makarnayı bastırın.Sosun kalan miktarını makarnanın üzerine yayın.Isınmış fırına koyun ve üzeri pembeleşinceye kadar pişirin..
Şunu belirtmek isterim sosu normal olmuştu fakat yoğun soslu yemek yemeye alışkın olanlar sosun miktarını artırabilirler.Afiyet Olsun

Güveçte Omlet Tarifi

Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
100 gr kaşar peyniri
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
1 yumurta
tuz

Tarif
Güveç kabının altına tereyağını ortaya rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir karışımını alalım.
Üzerine de 1 yumurtayı kıralım ve biraz tuz serpelim.
Sıcak fırında üzeri kızarana kadar ve yumurta pişene kadar pişirelim.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Enginar Çanağı

Hafif, leziz, yapımı basit.

Malzemeler
5-6 enginar
garnitür (350 gr.lık kavanoz)
1 küçük soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağ (ölçmedim aslında)
1/2 demet dereotu
1/2 tatlı kaşığı un
1 limon
tuz, şeker, su

Yapılışı
Enginarlar yarım limon sıkılmış suda bekletilir. (Dondurucudaydı, hattâ şoklamadan doğrudan atmıştım; hiç sorun olmadı).

Zeytinyağda soğan çok az kavrulur, pembeleşmeden garnitür ilave edilir. Su, yarım limon suyu, tuz ve 1 çay kaşığı toz şeker eklenir. Kaynamaya başlayınca enginar çanaklarının içine doldurulur, artanı da suyuyla beraber çelik sahana eklenir. Kısık ateşte 40 dakika pişirilir. Suyunu göz kararı koydum, önce 1 kaseden az koymuştum ama pişerken yanmaması için ilave etmek gerekiyor.

Son alarak üstüne dereotu serpilir, kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.

İncirli Kek Tarifi

İnciri sizde benim gibi çok sevenlerdenseniz bu keke bayılacaksınız.Tadı, kokusu ve damakta bıraktıgı o tada hayran kalacaksınız.

İncirli kek için gerekli malzemeler
8 tane incir (su dolu bir bardagın içine küçük parçalar halinde doğrayınız)
1 su bardagı sıvı yağ
3 yumurta
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı şeker
1 adet kabartma tozu
fındık ya da ceviz 1 çay bardağı dolusu
Kreması için gerekli malzemeler
yarım kilo süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
2 kaşık un muhallebi gibi pişir kekin üzerine sürünüz.

Yapılışı
Bir kaba sıvı yağ, yumurta, şeker, tarçınn kabartma tozu, ceviz ve inciri ekleyip iyicek karıştırınız.Daha sonra yağlanmış bir tepsiye dökünüz fırına sürünüz.
Daha sonra pişmiş olan kekin üzerine kremayı orta ateşli bir tencerede pişirdikten sonra kekin üzerine sürünüz.Şuanda kokular burnuma gelir gibi oluyor.
Şimdiden Afiyetler Olsun.

Kremalı Patates Fırında

Malzemeler:
5 ad. patates
3 yumurta
½ sb. krema
½ sb. sıvıyağ
1,5 sb. un
1 pk. kabartma tozu
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Patatesler soyulup halka halinde doğranır. Kare bir tepsiye patatesler düzgünce dizilir.
Bir kapta yumurtalar çırpılır. Krema, sıvıyağ, un, kabartma tozu, tuz ve karabiber eklenerek çırpmaya devam edilir.
Patatesin üzerine hamur düzgünce yayılır. Isıtılmış 190 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir.
Dilimlenerek sıcak servis yapılır.
Tarifin Özellikleri:
Bir çeşit sebze yemeğidir.
Patates dilimleri 3 mm kalınlığında olmalıdır.
Ortalama maliyeti 7.20 tl'dir.
Ortalama 8-10 kişiliktir.

Afiyet Olsun

Karbonatlı Poğaça

Malzemeler
1 su bardağı tereyağ - fındık yağı karışımı
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta (1'inin sarısı ayrılmış)
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
5,5 su bardağı tam buğday unu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
350 gr. peynir
1/2 demet maydanoz

Yapılışı
Tereyağını oda sıcaklığında kullandım, hamuru yoğurup 30 dakika kadar dinlendirdim. Ve 30 bezeye ayırıp 175 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirdim.

Çökertme Kebabı Tarifi

Malzemeler:
Dilim et (bonfile, antrkot veya kontrfile) 500 gr. 5 adet Patates [kibrit çöpü şeklinde doğranır]
1 su bardağı Yoğurt
2-3 diş Sarımsak
Terbiye Malzemeleri:
1 kahve fincanı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Kimyon
1 adet Soğan
1/2 su bardağı Süt
1 2 çorba kaşığı Zeytinyağı
1 çorba kaşığı Kekik
1 su bardağı Kızartma yağı

Üzerinin Sosu:
2 çorba kaşığı Tereyağı
Kırmızı pul biber
1/2 demet Roka
3 adet domates

Yapılışı:
Dilimlenmiş etler parmak şeklinde doğranır. Çukur bir kaba konulur.
Üzerine listedeki terbiye malzemelerini katılıp karıştırılır. Buzdolabında en az 6 saat dinlendirmeye bırakılır.
Yoğurdu az tuz, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak dişleri ile çırpılır. Patatesleri ayıklayıp kibrit çöpü inceliğinde doğranır. Patatesleri bol kızgın yağda sararıncaya kadar parti, parti kızartılır.
Kızaranları yağını süzdürerek servis kabına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirilir.
Dinlenmiş şerit etleri ızgara ya da tavada pişirilir.
Servis tabağına yoğurdun üzerine döşenir.
Etlerin üzerine kırmızıbiberli kızgın tereyağı gezdirilir.
Roka, domates gibi malzemeleri süsleyip servis yapılır.

Püf Noktası: Türk mutfağında etlerin bir kullanım alanı vardır.Bu nedenle, hangi yöntemle pişirilirse pişirilsin etin lezzetli olması büyük önem taşır. Etin lezzetini arttırmak için yapılan işlemlerden biri de, marine (terbiye) etmektir. Marine etme, etin taze ot ve baharatlı bir sıvı (marinat) içinde bekletilerek yumuşatılması ve tatlandırılmasıdır.

Afiyet Olsun

Bademli Çıtır Helva

Malzemeler:
3 su b. irmik
2 çorba k. tereyağı
1 su bardağı badem
1 çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker

Üzeri için:
4 çorba k. esmer toz şeker

Hazırlanışı:
2 çorba kaşığı tereyağını tencereye alarak eritin.Üzerine irmiği ve bademi ekleyerek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Diğer tarafta şerbeti için süt, su ve toz şeker ekleyerek pişmeye alın.İrmik kavrulunca üzerine şerbeti verilerek kısık ateşte karıştırılır. Yoğunlaşınca altını kapatın. İlk sıcaklığı çıkınca esmer şekeri de karıştırarak servis yapın..Kaynak.www.nepisirsekde.blogspot.com,

Korili Devekuşu Tarifi

80 gr. küp küp kesilmiş devekuşu bifteği ,
1/2 bardak yağ , 1 çay kaşığı tuz ,
1/2 çay kaşığı zencefil, un
100 gr domates salçası (veya ince doğranmış domates) ,
1 tane doğranmış soğan, 2 çay kaşığı köri ,
1 çay kaşığı kırmızı biber , 200 gr domates sosu

Malzemeler
80 gr. küp küp kesilmiş devekuşu bifteği
1/2 bardak yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı zencefil
un
100 gr domates salçası (veya ince doğranmış domates)
1 tane doğranmış soğan
2 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kırmızı biber
200 gr domates sosu

Yapılışı
Soğanı yağda kızartın. Etleri koyup her tarafı da kızaracak şekilde kızartın Köriyi ekleyip karıştırın, tuz, kırmızı biber ve zencefil ekleyin. İyice karıştırın. Etin üstünü kaplayacak miktarda kaynamış suyu ekleyin. Domates salçasını ve sosunu ekleyip , düşük ateeşte 2 saat boyunca pişirin (su azalınca kaynar su eklemeyi ihmal etmeyin) Karışıma un ve su ekleyin, ateşi yükseltin ve sıvı koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Yumurta dilimleri, soğan, fındık, ceviz ile birlikte süsleyebilirsiniz.

Yuvacıklı Börek Tarifi

MALZEMELER
6 su b. un
yarım pk. yaş maya
1 su b. yoğurt suyu
1 çorba k. tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ
tuz
su

İÇ HARCI İÇİN:
300 gr. kıyma
1 soğan
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıyoruz ve ortaya mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yoğurt suyunu ve sıvıyağı döküyoruz. Tereyağını ilave ediyoruz. Unun üzerine de tuz serpiyoruz ve ortasından mayayı eriterek yoğurmaya başlıyoruz.

Ilık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Bir kaseye sıvıyağ koyuyoruz. Yuvarladığımız hamur bezelerini sıvıyağa daldırıp çıkararak yuvarlak fırın tepsisine diziyoruz. İç harcı için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz.

Soğanı ve maydanozu doğrayarak içine ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz ve yoğuruyoruz. Hazırladığımız harçtan hamur bezelerinin sayısı kadar parça koparıp yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız kıymalı harcı hamurların içine batırıyoruz. Yumurta sarısını çırpıyoruz ve böreğin hamur kısımlarına sürüyoruz. 15 dakika kadar tepside mayalandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz..Kaynak.www.nepisirsekde.blogspot.com,

İmam Bayıldı

MALZEMELER
4 patlıcan
3 soğan
4 domates
7 yeşil biber
3 diş sarımsak
1 çorba k. domates salçası
sıvıyağ
tuz
karabiber
su

HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları yarı kıvamda közlüyoruz. Kabuklarını soyuyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Sarımsakları da doğruyoruz.Tencereye sıvıyağ dökerek soğan ve sarımsakları kavuruyoruz. 1 domatesi üzeri için ayırıyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve küçük küp şeklinde doğruyoruz.

Biberlerin ikisini ince ince doğruyoruz. Soğanların peşinden biberleri de ilave ediyoruz. Biraz çevirdikten sonra salçasını ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Domatesini de tencereye koyarak karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz patlıcanları cam fırın kabına diziyoruz. Üzerlerine tuz ve toz şeker serpiyoruz.

Patlıcanların ortasını bıçakla çiziyoruz. İçlerini açıyoruz ve hazırladığımız domatesli harcı dolduruyoruz. Ayırdığımız domatesi iri iri dilimleyerek patlıcanların üzerlerine birer tane yerleştiriyoruz.Biberleri de birer tane üstlerine yerleştiriyoruz. Domates harcı tenceresinde kalan sosu suyla hafif açıyoruz. Patlıcanların üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz..Kaynak.www.nepisirsekde.blogspot.com,

Sucuklu Peynirli Börek

Malzemeler :
4 yufka
200 gr.sucuk
2 soğan
2 domates
tuz,karabiber
kekik
mısırözü yağı

Sosu için:
2 su b.süt
1 çay b.sıvıyağ
2 yumurta

Üzeri için:
Kaşar peyniri

Hazırlanışı :
Soğanları sıvıyağda kavurun. Bir süre sonra üzerine doğranmış sucukları da ekleyin. Bİraz kavrulunca domates ve maydanozu da ekleyin. Sucuğun tuzunu da hesap ederek tuzunıu ve baharatını ayarlayın.

Sosu için karıştırma kabına yumurta, süt ve sıvıyağını alarak çrpın.

Tepsiyi yağladıktan sonra bir yufkayı tepsinin tabanına yayın. Üzerine 2 yufkayı parçalayarak yayın. Üzerine iç harcı yayın. Kalan bir yufkayı da üzerine yayın. Daha sonra sosun içine akabilmesi için böreği dilimleyin.Böreğin üstüne kaşar peyniri rendesi koyarak 5 dakika kadar dinlendirin. 180 derecede pişirin.

Greyfurt Reçeli Tarifi

Malzemeler
1 adet greyfurt
3 kg toz şeker
2 adet limon
3 adet portakal

Tarif
Greyfurt, limon ve portakalın kabuklarını soyup beyaz kalan kısımlarını iyice temizleyin.
Temizlediğiniz meyveleri küçük parçalar halinde doğrayın.
Üzerine su ekleyip 24 saat bekletin.
Bekleme süresinden sonra su ile birlikte tencereye alın.
Üzerine toz şekeri ilave edip kaynamaya bırakın.
Hafif koyu kıvama ulaştıktan sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
Ilınan reçeli kavanozlara doldurup kavanozların kaparklarını sıkıca kapatın.
2 gün dinlendirdikten sonra istediğiniz zaman kavanozlardan çıkarıp servis edin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Pırasa Dolması Kıymalı Tarifi

Malzemeler
5 adet kalın dolmalık pırasa
2 orta boy soğan
250 gr kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
3 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı pirinç
Terbiyesi;
1 yumurta
1/2 limon suyu
1/2 bardak su

Tarif
Pırasaların köklerini ve yeşil kısımlarını kesin
Beyaz olan gövdeyi 6 cm boyunda doğrayın ve uzunlamasına biraz kesin
ortadaki göbek kısmını çıkartın
Kalın beyaz yaprakları kaynar tuzlu suya atarak bir iki dk haşlayıp süzgece alın
İnce doğranmış soğanları, 1 kaşık yağla hafifçe börttürün
Yıkanmış pirinç, tuz ve 1/2 bardak su katıp suyunu çektirin
Ilık duruma gelince kıyma, salça, kıyılmış dereotu, maydanoz, karabiber ve bir yumurta akı katıp karıştırın
Pırasa yapraklarına birer tatlı kaşığı içten koyup uçlarını kapatın ve düz bir tencereye dizin
1 kaşık yağ ve 2 bardak su koyup kısık ateşte pişirin
Yumurta sarısı, limon suyu ve suyla hazırladığınız terbiyeyi üzerine döküp indirin
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Kadayıflı Kahvaltı Keki Tarifi

Malzemeler
Yarım kg yaş tel kadayıf
Yarım kangal sucuk
2 adet sosis
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı rende kaşar
1 çay bardağı ayçiçek yağı

Tarif
Tel kadayıf iyice didiklenir derin bir kaba aktarılır.
Sucuk ve sosis ince dilimlenir kadayıfa eklenir karıştırılır.
Süt yumurta yağ ve rende kaşarın yarısı çırpılır kadayıflı karışıma eklenir.
Bütün malzeme bütünleşene kadar karştırılır.
Uygun büyüklükte kek kalıbı yağlanır kadayıflı harç kalıba yerleştirilir.
Üzerine kalan rende kaşar serpilir.
Kek önceden ısıtılmış 195 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Dilimlenir sıcak olarak sofraya getirilir.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Fırın Poşetinde Tavuk

Malzemeler:
 (2 kişilik)
4 adet baget
yarım limonun suyu
zeytinyağı
taze kekik
biberiye
kırmızı pul biber
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Tavuk bagetler yıkanır, kurulanır ve tütsülenir. Limon suyuyla iyice ovalanır. Bir kapta zeytinyağı, taze kekik, biberiye, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber(miktarları isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) iyice karıştırılıp, harmanlanır. Bagetlerin her tarafına bu karışımdan sürülür ve bir süre bagetler dinlendirilir. Fırın poşetinin içi bir miktar un ile unlanır. Sosun içindeki bagetler poşete konulur. Poşetin ağzı bağlanır ve poşetin üzerinde birkaç yerden delik açılır. Önceden ısıtılmış fırında bagetler en fazla 200C'de 30-35 dak. pişirilir. (Eğer bagetlerin üzeri iyice kızarsın isterseniz bu süre sonunda poşetin ağzını açıp bir 10 dak. daha bu şekilde pişerebilirsiniz.) Fırından çıkan bagetlerin yanına elma patates dilimleri konulup sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun

Yaş Meyveli Kek


Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3-4 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 adet büyük boy elma
1 adet erik
1 adet mandalina

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpın.Meyveler hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.Rendelediğiniz meyveleri de ekleyip tekrar karıştırın.Yağlanmış kek kalıbına döküp ve fırına koyabilirsiniz.İçinin tam anlamıyla pişip pişmediğine emin olmak için metal bir bıçak yardımıyla üstü kızardıktan sonra kontrol edebilirsiniz.Bıçak eğer temiz çıkıyorsa kekiniz çok güzel kıvamında pişmiş demektir.Afiyetler olsun efenim..
Afiyet Olsun.Kaynak.,

Beyaz Lahana Sarması

Malzemeler:
1 adet küçük boy beyaz lahana
3 kuru soğan
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı kuru nane
yarım yemek kaşığı yeni bahar
2 yemek kaşığı toz şeker
tuz
karabiber
zeytinyağı

Hazırlanışı:
Lahananın koçan kısmı ayıklanır ve çıkarılır.(Lahana alırken ortasına bastırın ve ortası hafifçe yumuşak olanı seçin) Yapraklar tek tek ayıklanır. İyice yıkanan yapraklar kaynar suda 10 dak. haşlanır. Haşlanan yapraklar süzülür ve soğumaya bırakılır. Diğer tarafta soğanlar (ne kadar çok soğan kullanırsanız sarmanın tadı o kadar güzel olur) küçük küçük doğranır ve tencerede ısıtılmış zeytinyağında pembeleştirilir. Ardından fıstıklar ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir ve hepsi birlikte çevrilerek pirinçler kavrulur. Pirinç kavrulunca tüm baharatlar, kuş üzümü ve toz şeker eklenir ve bir iki defa hafifçe çevrilir. Bir su bardağı sıcak su eklenir ve suyunu çekene kadar altı kısık olarak pişirilir. Pişince altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Diğer tarafta haşlanmış ve soğumuş lahana yapraklarının sert damar kısımları çıkarılır. (Bu kısımları tencerenin altına koyup, sarmaları bunların üzerine dizebilirsiniz.) Yapraklardan avuç içi kadar büyüklükte parçalar alınır , uç kısmına hazırlanan iç harcından konulur ve sarılır. Tüm lahanalar için aynı işlem yapılır. Sarılanlar tencerenin içine düzgün bir şekilde dizilir ve yerleştirilir.

Afiyet Olsun

Fıstıklı Mantarlı Roka Salatası

Malzemeler: 
(Miktarlar size kalmış )
roka
mantar
cherry domates
dolmalık fıstık
nar ekşisi
zeytinyağı
tuz
nar

Hazırlanışı:
Teflon tavada dolmalık fıstıklar renkleri hafif dönene kadar çevrilirler. Fıstıklar tavadan bir tabağa alınır ve tavaya doğranmış mantarlar konulur. Mantarlar tavada sotelenirler. Diğer tarafta rokalar ayıklanıp, yıkanırlar. Süzüldükten sonra iri iri doğranırlar. Üzerine doğranmış cherry domatesler eklenir. Bir kapta iyice karıştırılıp harmanlanan nar ekşisi, tuz ve zeytinyağı roka ve domateslerin üzerine dökülür ve iyice karıştırılır. Sotelenen mantarlar ve fıstıklar da bu karışıma eklenir ve karıştırılır. Servis tabağına alınan salataya en son olarak ayıklanmış nar taneleri serpilir ve servis yapılır.

Afiyet Olsun

Ramazan Pidesi Tarifi

MALZEMELER
5 Su Bardağı Un
2-3 Çorba Kaşığı Kepekli Un
2 Çay Bardağı Ilık Süt
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Paket  Kuru Maya

Üzerine Sürmek için:
Yarım Çay Bardağı Süt
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Çörek Otu ve Susam

HAZIRLANIŞI
Bir kaba unu, mayayı, tere yağını, tuzu ve şekeri alıp karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Ilık sütü ortaya döküp yoğurun. Kulak memesi kıvamına getirin. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle örterek, ılık bir yerde yarım saat kadar dinlendirin. Fırın tepsisini biraz yağlayın ve bolca kepek ya da un serpin. Dinlenen hamuru yuvarlak bir şekilde tepsiye fazla bastırmadan yayın. Önceden hazırladığınız sıvı yağlı ve ılık sütlü karışıma ellerinizi batırın. Pide hamurunu elinizle sağa sola doğru hafifçe bastırarak genişletin. Elinizle baklava şekli verip, kare şeklini almasını sağlayın. Daha sonra süt, yumurta ve sıvı yağı karıştırarak üzerine bol bol sürün. Bu şekilde 20 dk. kadar bekletin. Üzerine çörek otu, susam serperek 200 derece fırında 25 dakika pişirin..Kaynak.,

Fırında Sütlaç Tarifi

Fırında Sütlaç

MALZEMELER:
1 lt. süt
1 su baradağı şeker
2 çorba kaşığı pirinç
3,5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI:
İlk önce pirincimizi küçük bir tencerede pirincin üstünü 2 parmak geçecek kadar su doldurup kaynatalım ve yumuşasın daha sonra 1 lt sütü ve şekeri karıştırp tenceremizde orta ateşli ocağımıza bırakalım daha sonra haşlanmış pirincimizi ilave edelim. süt kaynarken 1 çay bardağı suya nişastamızı ve vanilini bir kabın içinde eritelim. süt kaynamaya başlayınca su ile erittiğimiz nişastayı kaynayan süte yavaşça dökerek karıştıralım. 1dk kaynadıkdan sonra ocağın altını kapayıp kaselere boşaltalım. Daha sonra kâselerı bir baklava tepsısıne dizip tepsinin içine de bir parmak kalınlığında su dökelim önceden ıstılmış 200 derece fırında  ortalama 10 dk pişirelim üstünün kızarıklığı tamamen arzunuza kalmış hafif pembeleşince de çıkarabiliriz. soğuyunca arzuya göre üzerine öğütülmüş ceviz veya yeşil nanede koyup servis edebiliriz..Kaynak.,

Diyet Makarna Tarifi

Malzemeler
Yarım paket kepekli makarna
200 gr brokoli
2 sap taze soğan
Yarım bardak bezelye
100 gr havuç
1 diş sarımsak

Tarif
Makarnayı haşlayın. Havucu dilimleyin.
Brokolinin iri parçalarını bölün. Bezelyelerle birlikte tamamını buharda pişirin.
Taze soğanı ince kıyın, sarımsağı kıyın. Haşlanan sebzelerle birlikte hepsini makarnaya katın.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Kıymalı Pırasa Böreği Tarifi

Malzemeler
1 Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 kg Pırasa
Tuz,Karabiber
2 Havuç
250 gr Kıyma
2 Kahve Fincanı Margarin
1 Demet Maydanoz
Hamur için gerekli malzemeler:
1 Kahve Fincanı Yoğurt
1 Yumurta
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1/2 Çay Bardağı Su Tuz
1 Yemek Kaşığı Sirke
2 Su Bardağı Un

Tarif
1 – Böreğin hamurunu hazırlamak için; bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.Üzerini nemli bir bezle kapatarak en az 30 dakika dinlendirin.
2 - Havuç ve prasayı temizleyip ince ince doğrayın. Bir kaşık yağı tavada kızdırıp sebzeleri 3- 4 dk. kadar kavurun.Sonra kıymayı ekleyerek 3-4 dakika karıştırın ve fazla yumuşamadan ateşten alın.Tuz,biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
3 – Hamurdan beş beze hazırlayıp fırın kabından 5-6 cm.daha geniş çapta bir yufka açın.Bu yufkayı yağlanmış kalıbın dibine uçları dışarı gelecek şekilde yayın.
4 - Yumurta, süt ve kalan yağı çırpın.Kalıptaki hamurun üzerine gezdirin.Kalan bezelerden kalıp büyüklüğünde yufkalar açın.Bir yufkayı kalıptaki hamurun üzerine yerleştirip hazırladığınız karışımdan gezdirin ve bir yufka ile üzerini kapatın.Üzerine pırasalı harç yerleştirip diğer iki yufkayı aynı şekilde arasına karışım sürerek kalıba yerleştirin. Uçları sarkan yufkayı üzerine toplayın ve hamur şeritlerle tutturun.Uzerine çırpılmış yumurta sürüp önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin.Daha sonra sevise sunabilirsiniz.
Önemli Not: Fırına böreği koymadan önce dilimlerseniz içi daha iyi pişecektir.Bu böreği hazır yufka ile de yapabilirsiniz.5 adet hazır yufkayı aynı şekilde kalıba yerleştirmeniz yeterli olacaktır.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Renkli Salata Tarifi

Malzemeler:
600 gr. pancar turşusu
7-8 adet havuç
2 adet kuru soğan, tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri İçin:
600 gr. süzme yoğurt
2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağ
4-5 dal maydanoz
2 adet havuç (haşlanmış)

Yapılışı:
Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlanır ve kabukları soyulup ezilir.
Ayrı bir yerde 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda sotelenir. Ezilmiş patates katılıp 2 dk kavrulur. Ocaktan alınıp baharatları katılır.
Ayrı bir tavada 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvıyağda sotelenir. Rendelenmiş havuç katılıp 2-3 dk. kavrulur. Ocaktan alınıp baharatları katılır.
Pancar turşuları rendelenip suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletilir.
Kelepçeli kalıbın tabanına streç film serilir. Önce pataresli karışımın yarısı tabana sıkıca yayılır. Daha sonra pancar, havuç ve en üste kalan patatesli karışım yayılır.
30 dk bekletilip servis tabağına ters çevrilir.
Üzeri yoğurt, sarımsak ve zeytinyağ karışımı ile kaplanır.
Üzerini süslemek için; haşlanan havuç ince bir şekilde rendelenip temiz bir tülbent yardımıyla suyu sıkılır.
Elde edilen havuç püresinden küçük havuçlar yapılıp baş kısmına maydanoz yaprağı yerleştilir. Dilimlenerek servis edilir.
Püf Noktası: Patatesler kabuklarıyla haşlanmalı ki; vitamin değeri kaybolmasın.

Tarifin Özellikleri:
3 aşamada hazırlanan pasta görünümünde bir salata çeşididir.
Aynı teknikle tek kişilik sunumlar da yapılabilir.
Porsiyon sayısı: 15- 18 kişilik.
Ortalama maliyeti: 10-12 tl.

Afiyet Olsun

Kıymalı Ev Böreği

Malzemeleri:
½ kg süt ( 2,5 su bardağı süt )
1 su bardağından 1 parmak kadar eksik ayçiçek yağı
1 paket yaş mayanın yada Dr. Outker install mayanın yarısı
Tuz
Alabildiği kadar un

İçi İçin:
Katı yağ
Sıvı yağ
Soğan
Kıyma
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Süt, sıvı yağ, çok az ılık suda ısıtılmış maya, un ve tuz ile yoğrulur. Hazırlanan hamur hiç dinlenmeden ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp açılır. Mümkün olduğu kadar büyük açılır. Bir kenarda yarım paketten fazla margarin eritilir, içine aynı miktarda sıvı yağ karıştırılır. Açılan hamurun içine bu karışım sürülür. Dört tarafı içeri doğru katlanır. Kare şekil oluşur. Katlanan kısımlara da tekrar yağ sürülür. Kare 2' ye bölünür. İçine kıymalı malzeme koyulur, rulo yapılır. Tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı üzerine 1-2 damla su konularak karışım böreğin üzerine sürülür. Tepside mayalandırılır.

Afiyet Olsun

Kıymalı Gözleme Tarifi

hamuru için:
3 su b.un
yarım p.yaşmaya
içi için:
150 gr.kıyma
2 patlıcan
5 sap taze soğan
1 tutam maydonoz

üzeri için:
1 kase yoğurt
1 çorba k.salça
1 çorba k.tereyağı

HAZIRLANIŞI:
un karıştırma kabına alınır. ortası havuz açılır.maya ve tuz eklenir.
alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğrulur. bir süre dinlendilir.
İç harcı için; tavaya kıyma alınır.üzerine közlenmiş patlıcan
doğranarak alınır.tuzu, baharatı ayarlanır.taze soğan ve maydanoz
dogranarak ilave edilir, yoğrulur.kıvamı koyu olursa biraz su katılabilir.
dinlendirilen hamur 10 bezeye ayrılır.hamur olabildiğince ince açılır.
iç harç yarısına sıvanarak hamur kapatılır.yağlanmış tepsiye alınarak
fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.pişen gözlemeler
doğranarak servis tabağına alınır.üzerine çırpılmış yoğurt ve
tereyağında kavrulmuş salça dökülerek servis yapılır.

Afiyet Olsun

Kuskuslu Ve Ispanaklı Somon Tarifi

Malzemeler
4 parça somon
2 yemek kaşığı soya sosu
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Kuskus pilavı için
1.5 su bardağı kuskus
1 soğan
1 kırmızıbiber
Yarım demet ıspanak
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz, karabiber

Tarif
Soğanı temizleyip zardan ince doğrayın.
Ispanakları yıkayıp doğrayın.
Kırmızıbiberi temizleyip küp şeklinde doğrayın.
Ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın.
Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Kırmızıbiberi ilave edip birkaç sefer karıştırın.
Kuskusu ekleyip 4-5 dakika kavurun.
Ispanakları ve 3 bardak sıcak suyu, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Pilavı bir kez karıştırıp demlenmesi için kenarda bekletin.
Ayçiçeği yağını bir tavaya alıp ısıtın.
Yıkanmış ve suyu süzülmüş somonları ilave edip 3-4 dakika çevirerek kızartın.
En son soya sosunu ilave edip (soya sosu tuzlu olduğu için tuz ilave etmeyin) birkaç dakika daha pişirin.
Servis tabağına alıp kuskusla birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Hamburger Tarifi

Malzemeler
Hamburger ekmeği için:
* 5 su bardağı un
* 1 paket yaşmaya
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay bardağı süt
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* Ilık su
Köftesi için:
* 400 gram kıyma
* 1 adet soğan
* 1 adet yumurta
* 1 tutam maydonoz
* Tuz
* Karabiber
Garnitürü için:
* 5 adet patates
* Domates
* Kıvırcık
* Mayonoz
* Ketçap

Tarif
Hamburger ekmeği için; karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın. Üzerine maya tozşeker, tuz, süt, sıvıyağ ekleyin ve alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Hazırlanan hamuru 7 bezeye bölün ve 30 dakika kadar tepsi mayası gelinceye kadar dinlendirin.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı ve susam serperek pişirin. Diğer taraftan köftesi için; kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtanın akını, maydanoz, tuz ve baharatı bir kaba alıp yoğurun. Köfteler hazır olunca yağda kızartın.
Bu arada orta boy patatesleri güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan yuvarlak dilimleyerek önce buharda yarı
kıvamda pişirin. Daha sonra da yağda kızartın.
Hamburger ekmeği, köfte ve patetesler hazırlanınca ekmekleri ikiye ayırın, içine köfte kıvırcık, domtes koyun üzerine ketçap ve mayonez sıkarak ekmeğin diğer yarısını üzerine kapatın. Yanında önce haşlanmış sonra kızartılmış patateslerle servis yapın.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı kurabiye yapıyor ve ertesi güne kaldığında yumuşamasından şikayet ediyorsanız bu tarif tam size göre. Bir kaç gün kalsa bile yumuşamıyor aynı kıtırlığını koruyor.
Elmalı Kurabiye
Tarifi'nin Malzemeleri
250 g margarin (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre çoğaltılabilir)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak)
İçi için
4 adet elma
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz

Elmalı Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle elmalar rendenin ince tarafı ile rendelenir. Üzerine şeker eklenir ve ocakta suyu iyice çekene kadar pişirilir. (suyunun çekmesi çok önemli yoksa hamurun yapısını bozar) piştikten sonra ceviz ve tarçın eklenir, 1 dk. kadar daha ateşte tutulur ve soğumaya bırakılır.
Hamuru için; un ve kabartma tozu hariç malzemeler bir kapta iyice karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte elenir ve malzemeye yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan orta büyüklükte bezeler yapılır ve tezgahın üzerinde oklava ile çok ince olmayacak şekilde açılır. Geniş ağızlı bir çay bardağı ile yuvarlaklar çıkarılır üzerine bir çay kaşığı kadar harçtan konularak yarım ay şeklinde kapatılır. Hamur bitene kadar işleme devam edilir.  170 derecede üzerileri kızarana kadar pişirilir. (beyaz severseniz daha az pişirebilirsiniz ama unutmayın kurabiyeniz o zaman daha yumuşak olacaktır). Fırından çıktıktan sonra isteğe göre pudra şekeri serpebilirsiniz.

Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık

Malzemeler:
4 adet küçük boy patlıcan
250 gr kıyma
1 adet soğan
3-4 adet biber
salça
Yapılışı: Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.Bir tavada kıymalı içi hazırlayabilrsiniz.Soğan biber ve kıymayı kavurun patlıcanların içerisine yerleştirin.Yemek karnıyarık tadında ama daha hafif olacaktır.Hem yapılışı daha kolay.Üzerine isteğe göre salçalı sos yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.Kaynak.nepisirsekde.blogspot.com,

Kaşık Kurabiyesi

Malzemeler:

5 su bardağı un
2 paket margarin
4 su bardağı toz fındık
4 su bardağı un
3 su bardağı pudra şekeri
1 adet portakal veya
limon kabuğu rendesi
1 paket vanilin


Hazırlanışı:

Unu havuz haline getirin ve oda sıcaklığındaki margarini ve bütün malzemelerini koyup portakalı da rendeleyin ve kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun. İsterseniz renk alması için biraz safran da ekleyebilirsiniz. Dondurma kaşığıyla hamurdan parçalar alıp tepsiye dizin. Hazırladığınız
kurabiyeleri, önceden 180 derecede ısıtılmış fırınınızda 15 dakika kadar
pişirin.

Afiyet Olsun.Kaynak.nepisirsekde.blogspot.com,

Bademli Kavala Kurabiyesi

Malzemeler

*1 paket yumuşamış margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 küçük çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı dilimlenmiş badem
*1/2 paket kabartma tozu
*1/2 su bardağı fındık unu
* üzeri için pudra şekeri…..
*5 su bardağı un (unun hepsini birden koymayın kıvamına göre ayarlayın)

Hazırlanışı

Yumuşamış margarini sıvı yağı ve pudra şekerini iyice karıştırın. Sonra unu, fındık ununu ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Bademleri teflon bir tavada hafif pembeleşip kokusu çıkana kadar kavurun.

Ilınan bademleri de hamura ekleyin. Hamur biraz dinlendirildikten sonra, merdane ile açın. Daha sonra ay  şeklinde çay bardağı ile şekillendirilir ve kağıt serilmiş veya un serpilmiş fırın tepsisine dizin

Önceden ısıtılmış 180 derece  fırında pişirin. 15 dk  fırında üzeri kızarmadan pişirin. Üzeri beyaz olacak, fırını kapatıp kurabiyelerin içini çekmesini bekleyin. Ilıkken üzerine pudra şekeri eleyin.

Afiyet Olsun.Kaynak.nepisirsekde.blogspot.com,
X