Kolay Gözleme Tarifi

Malzemeler
2 adet yufka
3 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı beyaz peynir
½ denet maydanoz

Tarif
Beyaz peyniri çatalla ezin.
maydanozları yıkayın ve ince ince kıyın, peynirin içine katın.
Yufkaları ortadan ikiye kesin.
Orta kısımlarına tereyağı küçük parçalar halinde koyun.
Peyniri ortasına serpin, yufkayı kenarlarından zarf gibi kapatın.
Teflon tavaya bir kaşık margarin koyun, eridikten sonra gözlemeyi koyarak kızartın.
Altı kızarınca çevirerek üstünü de kızartın.
Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın.
Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Yengen Tostu Tarifi

Malzemeler
2 dilim tost ekmeği
2 dilim domates
1 adet yeşil biber dört parçaya bölünmüş
1 tutam mısır
4 adet zeytin çekirdeği çıkarılmış
Kaşar peyniri
Sucuk salam sosis pastırma (isteğe bağlı)
Yeşillik

Tarif
Önce kaşar peyniri sonra sırayla domates dilimlerini zeytinleri biberi isteğe bağlı sucuk,salam ve sosis ile son olarak mısırı tost ekmeğinin üzerine koyun.
Başka bir tost ekmeği ile üstünü kapatıp üzerine çok az margarin sürün.
Üzerleri kızarıp kaşarlar eriyince makineden alın çay ile birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Fransız Tostu Tarifi

Malzemeler
2 yumurta
1 cay bardagi sut
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi seker
4-5 dilim beyaz ekmek
Tereyag

Tarif
Yumurta, sut, tuz, seker karistirilir ve dilimlenmis ekmekler bu karisimin icine batirilip-cikartilarak tereyaginda arkali onlu kizartilir.
Fransiz tostlari zevkinize gore recel, muz, cilek, bal, kaymak, pudra sekeri veya maple şurubuyla tatlandirilir.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Karnabahar Türlüsü Tarifi

Malzemeler:
1 kg karnabahar
2 orta boy havuç
3 orta boy patates
1 orta boy soğan
2 adet yeşil ya da kırmızı biber
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1-2 yemek kaşığı domates salçası
250 gr parça kırmızı et, ya da tavuk Fileto
Bir miktar yağ, bir miktar su
Tuz, Karabiber

Yapılışı
Tencereye et ya da tavuk koyulup suyu biraz çekilir sonra yağı konulup biraz kavrulur.
Ardından ince kıyılmış soğanlar eklenip beraber sotelenir.
Daha sonra biber salçası eklenir ve ardından halka şeklinde doğranmış havuçlar ve ezilmiş sarımsaklar eklenir eklenip beraber sotelenir.
Ardından, iri küp halinde doğranmış patates, julyen usulü kıyılmış biberler ve karnabaharlar kat, kat eklenir.
Domates salçası ve tuz eritilip sebzeler gömülmeyecek şekilde suyu konulur ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra tencereye karabiber dökülür ve kapağı tekrar kapatılır.
Sıcak servis yapılır.
Püf Noktası: Karnabaharlar sıcakken parçalana bileceğinden, pişerken çok az karıştırılmalıdır.

TARİFİN ÖZELLİKLERİ:
Sebzeli tencere yemeği olarak da adlandırabileceğimiz bir türlü yemeğidir.
Oldukça faydalı ve hafif bir yemektir. Hazmı kolaydır.
Tencere, süzgeç, tahta kaşık, bıçak, kesme tahtası... Vs gibi araç gereçlere ihtiyaç duyulur.
Verilen ölçüler 6 porsiyonluktur.
Ortalama maliyeti şu sıralar karnabahar fiyatları tavan yaptığı için çok belli bir fiyat koyulamıyor ama ortalama  bu yemeğin maliyeti 15 TL civarındadır.
Sunumu taze baharatlarla yapılabilir.
Tencere yemeğidir. Altı kısık ocakta pişirilirse sebzeler güveç tadında pişer.

Afiyet Olsun

Makarna Salatası

Malzemeler
1/2 Paket Makarna
4 Yemek Kaşığı Yoğurt
1,5 Yemek Kaşığı Mayonez
¾ Su Bardağı Haşlanmış Havuç (Tavla zarı gibi küçük doğranmış)
¾ Su Bardağı Kornişon Turşu (Tavla zarı gibi küçük doğranmış)
¾ Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
Tuz

Yapılışı
Yoğurt ve mayonezi çırpma teli ile karıştırarak pürüzsüz hale getirin.
Bezelye, havuç ve turşuları ekleyin ve karıştırın.
Haşlanmış ve süzülmüş makarnayı yoğurtlu karışıma ekleyin.
NOT 1: Bu salatayı hazırladıktan sonra, fazla bekletmeyin, makarnalar sosu emiyor ve güzel olmuyor, taze iken yemenizi öneririm.
NOT 2: Makarnaları biraz diri haşlayıp, haşlama suyuna da sıvı yağ,tuz ve bir tavuk bulyon atarsanız, daha lezzetli oluyor.

Rengarenk Kış Salatası Tarifi

Malzemeleri:
2 kök brokoli (Haşlanmış)
5 yeşil soğan
2 haşlanmış havuç
1 çay bardağı mısır
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
Marul
5 kornişon turşu
6 çeri domates

Sosu İçin:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon
3 çorba kaşığı mayonez
Yapılışı:
Malzemeler doğranır
Brokoliler tabağın kenarına yerleştirilir.
Ortasına karışım koyulur.
Sosu ilave edilir.
Püf Noktası: Sosu servis edileceği zaman ilave edilmelidir.

Tarifin Özellikleri:
Besin değeri açısından; bol miktarda vitamin içermektedir.
Kullanılan araç gereçler; karıştırma kasesi, doğrama tahtası.
Porsiyon sayısı; 6-8 kişiliktir.
Ortalama maliyeti; 4 tl.

Afiyet Olsun

Közlenmiş Brokolili Makarna Salata Tarifi

Malzemeler:
1 paket penne makarna
1 kg brokoli
5-6 adet közlenmiş kırmızı biber
3 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağ
Tuz, karabiber
Sosu İçin:
½ limon suyu
½ çay bardağı zeytinyağ
½ çay bardağı makarna suyu
1 diş sarımsak - Tuz
Üzeri İçin: ½ su bardağı ceviz içi

Yapılışı:
Brokoli saplarından ayrılıp, sarımsak, zeytinyağ, tuz ve karabiber ile iyice harmanlanır.
Isıtılmış 230 dereceli fırında ara, ara alt üst edilerek 15-20 dk közlenir.
Makarna haşlanıp, suyundan ½ çay bardağı ayrılır.
Ayrı bir yerde sos için; limon suyu, zeytinyağ, makarna suyu, dövülmüş sarımsak ve tuz ile iyice karıştırılır.
Közlenmiş brokoli, haşlanmış makarna ve közlenmiş kırmızı biberler karıştırılır.
Üzerine sos malzemeleri gezdirilip servis tabağına alınır.
Tarifin Özellikleri:
Sebzeli ve makarnalı bir salata çeşididir.
Porsiyon sayısı: 15-18 kişilik.
Ortalama maliyeti: 7-8 tl.

Afiyet Olsun

Ispanaklı Tortilla Dürüm Tarifi

Malzemeler
500 g Ispanak
4 dilim taze kaşar
100 g Küp Soğan
4 adet tortilla ekmeği
4 dilim kurutulmuş domates
3 kaşık zeytinyağı

Tarif
Ispanak haşlanıp süzülür.
Bir tencerede küp soğanları zeytinyağında sotelenir ve süzülmüş ıspanak eklenerek bir tutam tuzla pişirilir.
Tortilla ekmeğinin arasına pişmiş ıspanak harcı konularak taze kaşar veya mozarella ve dilimlenmiş kurutulmuş domates ile dürü şeklinde sarılır.
Fırın veya mikrodalgaya koyarak peynir eriyene kadar bekletilir.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Tavuklu Mantarlı Dürüm Tarifi

Malzemeler
Lavaşı İçin:
3 Su B. Söke Un
1 Tatlı K. Yaşmaya
1 Tatlı K. Tuz
Aldığı Kadar Su
İç Harcı İçin:
2 Tavuk Budu
1 Kase Mantar
1 Soğan
4 Domates
4 Diş Sarımsak
Taze Kekik
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Tarif
Lavaşı hazırlarken; bir kabın içine unu, mayayı, tuzu ve aldığı kadar suyu koyun ve yoğurun. Hamuru elde edince orta büyüklükte lavaşlar açın. Sacda pişirin ve üzerlerini yağlayın.
Soğanları ve sarımsakları doğrayın. Tavada yağla kavurun. Domatesleri soyun ve doğrayın. Tavukları ve mantarları da küp küp doğrayın. Hepsini tavaya ilave edip karıştırın. Hazırladığınız lavaşların içine harçtan koyun ve sarın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Kaşarpeynirli Krep Dürüm Tarifi

Malzemeler
4 dilim taze kaşarpeyniri
5 yumurta
1 kahve fincanı light süt
1 çorba kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
2 soğan
2 tatlı kaşığı sıvıyağ
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Süsleme için:
4-6 taze soğan sapı
Birkaç nane dalı

Tarif
Kaşarpeynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin.
Maydanozu kıyın.
Soğanları soyup ince doğrayın.
1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın.
Yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşarpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın.
Soğanı ilave edip karıştırın.
Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar ilave edin.
İki taraflı pişirin.
Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrar ederek krepleri hazırlayın.
Herbir krebin içine 3 dilim kaşarpeyniri yerleştirip sarın ve taze soğan sapıyla bağlayın. Nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Evde Künefe Tarifi

MALZEMELER
200 gr. tel kadayıf
2 çorba k. tereyağı
200 gr. dil peyniri

ŞERBETİ İÇİN:
1 su b. toz şeker
1,5 su b. su
1 dilim limon

ÜZERİ İÇİN:
Kaymaklı dondurma
Yeşil fıstık

HAZIRLANIŞI:
Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatıyoruz.Tel kadayıfı doğruyoruz.Teflon tavanın zeminine tereyağının yarısını alıp yayıyoruz.Tel kadayıfın yarısını tavaya serperek döküyoruz.

Peyniri üzerine rendeliyoruz.Kalan tel kadayıfı da üzerine serpiyoruz.Tereyağının kalan yarısını da eritip üzerine döküyoruz.Tavayı ocağa alıyoruz. Alt tarafı pişince düz bir kapak yardımıyla künefeyi ters çeviriyoruz. Diğer tarafı da pişine servis tabağına alıyoruz.Üzerine yeşil fıstık serpiyoruz. Dondurma ile birlikte servis ediyoruz.

Tavuk Budu Dolması

MALZEMELER
4 tavuk budu
yarım su b. pirinç
2 çorba k. bulgur
2 çorba k. kuş üzümü
2 çorba k. dolmalık fıstık
1 soğan
1 tutam dereotu
sıvıyağ
tuz
karabiber

GARNİTÜRÜ İÇİN:
kabak
havuç
2 domates
1 tutam fesleğen

HAZIRLANIŞI:
Tavuk butlarını bıçakla açıyoruz. Fileto gibi inceltiyoruz. Bu işlemi kasabımıza da yaptırabiliriz. Açtığımız etin üzerine bozdolabı poşeti sererek,et döveceğiyle döverek inceltiyoruz. İç harcı için tencereye sıvıyağ döküyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanı koyarak kavuruyoruz.Peşinden fıstığı ilave ederek kavuruyoruz.

Pirinci, bulguru ve kuş üzümünü ilave ederek kavuruyoruz. Sıcak suyu döküyoruz.Tuzunu ve karabiberiniz atıyoruz.

Altını kapattıktan sonra doğranmış dereotunu ilave ederek karıştırıyoruz. 4 parça aluminyum folyo ve yağlı kağıt kesiyoruz. Folyonun üzerine yağlı kağıdı seriyoruz. Yağlı kağıdın üzerine tavuğu koyuyoruz. Tavuğun içine de iç harçtan koyuyoruz. Harç koyduğumuz uçtan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Aluminyum folyoyu direkt tavuğa değdirmemeye özen göstermeliyiz. Sardığımız dolmaları da fırın tepsisine alıyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kabak ve havuçları soyuyoruz. Parmak gibi doğruyoruz. Tencereye kaynar su koyuyoruz, önce havucu biraz sonra kabağı ilave ederek haşlıyoruz. Domatesleri küp doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve domatesleri soteliyoruz. Tavukları folyosunda çıkararak dilimliyoruz. Servis tabağına diziyoruz. Garnitürlerini kenarlarına koyarak servis ediyoruz.

Elmalı Kurabiye Tarifi

MALZEMELER:
 250 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
4-5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ÜSTÜ İÇİN:
1 Çay bardağı pudra şekeri


İÇ MALZEMELERİ
5 adet orta boy elma
1su bardağı öğütülmüş diri ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 cay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur haline getirin.
İç malzemeleri: elmaları rendeleyip şekeri ilave ederek suyunu çekene kadar ocakta pişirin. Daha sonra ceviz ve üzümü ekleyin. hafif soğuyunca tarçını ilave edin.
dinlenen hamuru merdaneyle açıp 7 cm üçgen şeklinde kesip iç harçları içlerine koyup rulo şeklinde katlayın.180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
pişen kurabiyeleri soğuyunca bol miktarda pudra şekeri eleyip servis yapın.
Afiyet Olsun

Arpa Şehriye Pilavı ( Havuçlu )

Malzemeler:
2 su bardağı arpa şehriye
1 çay bardağı konserve mısır
1 soğan
2 diş sarımsak
2 havuç
Kıyılmış maydanoz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tereyağ
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz

Yapılışı:
Sarımsak ve soğanlar soyulup ince şekilde kıyılır.
Sıvıyağ ocakta ısıtılır, soğan, sarımsaklar eklenerek kavrulur. Havuç eklenip bir kaç dk daha pişirilir.
Haşlanan havuçlar tel süzgeç yardımıyla çıkarılır. Arpa şehriyeler eklenerek sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Şehriyeler ocaktan alınıp tereyağ ile tatlandırılır. Önceden pişirilen havuçlar ve konserve mısırla harmanlanıp servis yapılır.
Tarifin Özellikleri:
Arpa ile yapılan sebzeli pilav çeşididir.
Havuç da bol miktarda A vitamini vardır. Yağda eriyen bir vitamin olmasından dolayı tüketiminde bir damla yağ bile A vitaminini açığa çıkarır. aksi takdirde vitamininden faydalanılamaz.
Maaliyeti 6 tl'dir.
Porsiyon miktarı yaklaşık 6 kişiliktir.

Afiyet Olsun

Etsiz Çiğ Köfte

Malzemeler:
500 gr çiğ köftelik esmer bulgur
2 adet haşlanmış ve rendelenmiş patates
2 tane et bulyon
3 diş ince doğranmış sarımsak
1 tane ince doğranmış soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet ince doğranmış maydanoz
4 yemek kaşığı siyah pul biber (isot)
2,5 su bardağı sıcak su
1 adet iri dilimlenmiş limon
Tuz, karabiber (salçanın tuzu yeterli ise tuz kullanılmaz.)
Sıvıyağ

Servis İçin:
2 adet kıvırcık veya marul
Taze soğan, tere, taze nane, turşu
Dürüm için: (6 kişilik) 8-10 adet ince lavaş ekmek
Sos İçin: 1 limon suyu, 1 çay bardağı nar ekşisi, 1 diş ezilmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik ve kimyon, sumak, 2 adet rendelenmiş domates.

Yapılışı:
Tüm yeşillik, önce ayıklanır, sonra akan su altında bir kez yıkanır. Büyükçe bir küvete su konur, içine bir çay bardağı sirke veya bir yemek kaşığı tuz atılır. Gözle görülmeyen bakterilerin ölmesi için yeşillikler bu su içinde yarım saat bekletilir.
Et bulyon sıcak suda eritilir. Ayıklanmış bulgura eklenir, karıştırılır. 30 dakika yoğrulur.
Patates, salçalar ve 1 yemek kaşığı pul biber eklenir, 10 dakika daha el ıslatılarak yoğrulur.
Bulgur birbirini iyice tutmaya başlayınca kalan isot eklenir ve yoğurulur.
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ ocakta iyice kızdırılır ve çiğ köftenin üzerine dökülür tekrar yoğrulur. Streç filme sarılarak dinlendirilir. Elle sıkılarak servis edilir.
Sos malzemeleri bir kap içinde karıştırılarak sos kasesinde sos kaşığı ile servis edilir.

Afiyet Olsun

Içli Köfte Tarifi

Malzemeler
iç malzeme :
300gr kıyma
3 baş kuru soğan(istege bağlı)
tuz
karabiber
pul biber
maydonoz
100gr sıvı veya katı yağ
dış malzeme(hamuru):
500gr yağsız kıyma
500gr ince köftelik bulgur
1ince tarafından soğan rendesi
tuz
su

Tarif
iç malzemenin hazırlanışı
soğanlar ince ince doğranır kavurmak için tavaya konur
yağ eklenir kıyma eklenir
10dk arasıra karıştırılarak kavrulur
tuz eklenir
kıymalar pişip soğan pembe olana kadar kavrulur
ocaktan indirip doğranmış maydonoz eklenip karıştırıp sovuması için buzdolabına konur HAMURU:
bulgur kıyma yoğurmak için bir kaba konur tuz ilave edilir
soğan konur
bütün dış malzemeleri iyice elle karıştırarak yoğrulur
malzemeler iyice iki elin arasında kuvvet uygulanarak bastıra bastıra yoğrulur
arasıra su katılır ne cok sert olacak nede cok yumuşak yuğurma işlemi hamur birbirini iyicce tutucak
hamur toplanıp üstüne kurumaması için streç(nemli bez)kapatılır(el hafif ıslatılır)
hemen yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak iki el arasında önce yuvarlayıp sonra işaret parmağı yardımı ile yuvarlıyarak dönderek açılır
açılan hamura hazırlamış olduğumuz içi bir kaşık yardımı ile koyup yavaş yavaş yuvarlıyarak kapatıyoruz(el hafiften su ile ıslatılır)
büyün işlem hamur iç bitene kadar devam edilir
içbitip hamur kaldı ise küçük küçük parçalar kopartılıp misketler yaılır
iki el arasında yuvarlıyayak ayrı bir tencereye su konur kaynamaya bırakılır tuz atılır
su kaynayınca yapmış olduğumuz köfteler suya birer birer atılır tencere çok dolmayacak kısık ateşte pişirilir
15dk delikli kaşık yardımı ile veya süzgece süzülür
yapılan misketlerde pişirilir sıcak olarak servis yapılır
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Buğu Pirzolası Patatesli Tarifi

Malzemeler
1 kg koyun pirzolası
1-2 yemek kaşığı bitkisel yağ
3 adet küçük soğan
2 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça
3-4 orta boy patates
1 demet dereotu
1/ 2 bardak su
Tuz- karabiber

Tarif
İki kuplu, dibi düz bir tencereye yağı gezdirip pirzolaları sıralayın
Domateslerin kabuklarını, çekirdeklerini çıkartıp fındık büyüklüğünde,
soğanları yarım ay biçiminde,
patatesleri yuvarlak dilimler halinde doğrayın
Dereotunu ince ince kıyın
Hazırlanan sebzeleri pirzolaların üzerine yerleştirin
Yeterince tuz ve karabiber serpin
Yarım bardak su ekleyin
Ağzını sıkıca kapatın
Normal bir tencerede pişirirken kapağın kenarını hamurla sıvayın ve üzerine bir ağırlık koyun
Kısık ateşte 1,5 saat pişirin
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Mantarlı Makarna

Malzemeler: 
(4 kişilik)
1 paket makarna
250 gr mantar
1 çay bardağı krema
zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Makarna tuzlu kaynar suda üzerinde belirtilen süre kadar haşlanır. Zeytinyağı geniş bir tavada (ben wok kullandım) ısıtılır ve ince ince doğranmış mantarlar eklenir ve sotelenirler. Tuz, karabiber ve krema eklenip, karıştırılarak harmanlanır. Haşlanıp, süzülen makarna(soğuk sudan geçirmeyiniz) bu karışımın içine eklenir. İyice harmanlandıktan sonra servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Dondurmalı İrmik Helvası

Malzemeler:
1 paket irmik
250 gr tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Üzüm

Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su

Hazırlanışı
Çelik tencereye tereyağ,sıvıyağ karışımı alınır kısık ateşte yağ eritilir.
Eriyen yağ karışımına irmik ilave edilip orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 15 dakika kavrulur.
Bu arada ayrı tencerede şeker,su karışımı şeker eriyinceye kadar kaynatılıp ocaktan alınır.
Şerbet ölçüsü kaç bardak irmikle yapıcaksak o kadarda şeker ve su ile hazırlıyalım .
İrmiğin rengi karamelize olana kadar kavrulur.
(Açık renkli olsması için 10 dakika kısık ateşte kavrulur).
Helva tenceresine üzüm ekleyip ateşten alınır.
Harareti gitmesi için iki dakika beklenir.
Şerbetle buluşturularak karıştırılır.(şerbet irmikle buluşunca dışarı zıplıyor dikkat etmek gerek).
Helva tenceresi tekrar ocağa alınır ve beş dakika kısık ateşte pilav gibi çektirilir.
ocaktan alınıp demlenmesi için beklenir.
Ilınan helva karıştırılır.
Camkasenin dibi ve yanları irmik helvasıyla kaplanır .
Boş kalan ortasına dondurma konulur.
Üstü tekrar helva ile kaplanıp servis kabına ters çıkarılır .
Çikolata ile süslenen dondurmalı irmik helvası servise hazır.
.Kaynak.www.nepisirsekde.blogspot.com,

Çıtır Börek Tarifi

Malzemeler:
4 yufka
250 gr tereyağ ( eritilmiş )

İç Harcı İçin;
500 gr kıyma
2 adet patates
2 adet soğan
Tuz, karabiber

Yapılışı:
İç Harcının Hazırlanışı; Soğanlar az sıvı yağda kavrulur üzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. En son olarak da 2 adet patates çiğden rendelenip ilave edilir ve kavrulur. Baharatları eklenir.

Yufka tezgaha serilir üzerine tereyağ sürülür ve un serpilir. Yufka 2' ye katlanır ve tekrar yağ sürülüp un serpilir. Geniş tarafına hazırladığımız harcı koyulu sıkı sıkı sarılarak rulo yapılır. Yapmış olduğumuz rulo verev verev kesilerek fırın tepsisine dizilir. Üzerine tereyağı sürülüp fırında pişirilir.

Afiyet Olsun

Evde Pizza

Malzemeler
    Hamur için;
    1 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 paket instant maya ya da yaş maya
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Yaklaşık 3 su bardağı un (çok yumuşak hamur olacak)
    Domates sosu için;
    2 adet domates
    1 yemek kaşığı sirke
    1 yemek kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    Üst malzemesi için;
    4 adet sosis
    15 dilim sucuk
    10-15 dilim salam
    1 adet kırmızı biber
    1 adet yeşil biber
    Konserve mısır
    İsteğe bağlı miktarda kaşar peyniri
    Kekik

Tarif
    Hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp çok yumuşak kıvamlı hamur elde edelim ve kabarmaya bırakalım. Ayrı tavada domates sos için domatesleri rendeleyip sıvı yağla pişirelim; salça, sirke, şekeri ekleyip karıştıralım. Ocaktan indirirken kekik ekleyelim. Bu arada kabaran hamurumuzu yağlı kağıt serili ya da yağlanmış tepsiye çok ince olarak yayalım. Üzerine hazırladığımız domates sosunu sürelim ve üstü için malzemeleri koyalım. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim, üst malzemeler biraz pişince kaşar peynirini serpip fırına sürelim ve eridikten sonra fırından çıkaralım. Afiyet olsun…

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Hamburger Tarif

Malzemeler
    4 Adet Hamburger Ekmeği
    1 Adet Büyük Soğan
    350 Gr. Kıyma
    3 Yemek Kaşığı Galeta Unu
    2 Yemek Kaşığı Süt
    1 Adet Yumurta
    Tuz
    Karabiber
    Hardal
    Domates

Tarif
    Soğanı ayıklayıp yemeklik doğrayın. Kıyma, galeta unu, süt, karabiber ve tuzu bir kaba koyup yoğurun. Harçtan dört büyük köfte yapın. Köftelerin üzerine biraz zeytinyağı sürüp kızdırılmış fırın ızgarası yada elektrikli ızgarada her iki tarafını da beşer dakika kızartın. Hamburger ekmeklerini de ortadan kesip ızgarada ısıtın. Sonra ekmeklerin aralarına köfteleri, domatesi koyup arzu ederseniz patates kızartması hardal ve ketçapla servis edebilirisiniz.

Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Tereyağlı Limonlu Kek

Tarif sağlıklımutfak'tan. Güzel bir lezzet.

Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
100 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 limon kabuğu rendesi
1/3 su bardağı limon suyu
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker

Yapılışı
Tereyağ, şeker ve yumurtalar çırpılır. Ardından sıvılar karıştırılır. Ondan sonra kuru malzemeler ilave edilip tekrar çırpılır ve yağlanıp unlanmış kalıba boşaltılıp önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Normalde kekler 170 derecede pişirilir ama yeni fırında ilk denemem olduğu için 160 derecede pişirdim, 50 dakika sürdü, 3. rafta ve turbodaydı (kendime not aldığım için okuyanlar kusura bakmasın artık).
X