Yaş Pasta

Evde yapılan yaş pastanında tadı bir başka oluyor.

Yaş pasta için gerekli malzemeler
4 adet yumurta
2 fincan şeker
1 adet kabartma tozu
4 fincan un
kreması için gerekli malzemeler
1 kilo süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşıgı un
1 su bardagı şeker


Yapılışı
Bir kaba yumurtayı şekeri ekleyip iyice karıştırınız.Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyiniz.Bu karışımı yağlı bir tepsiye döküp fırına sürünüz.

Kremanın yapılışı
orta boy bir tencerenin içine 1 kilo sütü ekleyin ardından unu,nişastayı, şekeri ekleyin.Orta dereceli bir ateşte pişmeye bırakın.Pişen kremayı yaş pastanın
üzerine ve arasına eşit bir şekilde sürün.İsteginize göre mevsim meyveleriyle ya da çikolata parçalarıyla süsleyin.Afiyet olsun.

Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi

100 gr. kıyma, 12 adet dolmalık kabak, 1 baş kuru soğan, 1 baş kuru sarımsak, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 100 gr. bulgur, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 adet limon, Yeterince su ve tuz


Malzemeler

100 gr. kıyma
12 adet dolmalık kabak
1 baş kuru soğan
1 baş kuru sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
100 gr. bulgur
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet limon
Yeterince su ve tuz

Bulgurlu Kabak Dolması Yapılışı

Sarımsak ve soğan  ince ince doğranır.
Kıyma, soğan ,sarımsak, tuz, karabiber, kırmızıbiber, salça, yarım bardak su, yarım bardak yağ ile karıştırılıp bulgur ile yoğrulur.
Yıkanmış ve içleri oyulmuş kabakların yarısına kadar hazırlanan karışımdan konur ve ağzı bir dilim domatesle kapatılarak tencereye dizilir.
Üzerine artan yarım bardak yağ dökülür.
Tencerenin genişliğine göre üstünü örtecek şekilde su ve tuz ilave edilir.
Yemek kaynamaya başlayınca altı kısılır ve yarım saat pişirilir.
Kabak pişince bir tatlı kaşığı ekşi ilave edilir bir taşım daha kaynatılarak suyu süzülüp servis yapılır.

Güllaç Tarifi

MALZEMELER:

10-11 güllaç yufkası
2,5 lt. süt
2.5 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
dövülmüş ceviz ve dilimlenmiş  kabuksuz badem

ÜST SÜSLEMESİ İÇİN

Çilek
Toz fıstık (öğütülmüş ceviz de olabilir)
Dilimlenmiş Fındık


HAZIRLANIŞI:

Şeker ve vanilini süte ekleyip ılıtın. İsteğinize göre kare veya yuvarlak baklava tepsiye iki kepçe sütü gezdirin. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılımış sütten gezdirin. Diğer yaprağı bunun üzerine koyup, tekrar süt gezdirin. Bu işlemi yaprakları 5 kat yapana kadar tekrarlayın. 5. katta dövülmüş cevizi ve beyaz dilimlenmiş bademleri üzerine yayın. Kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde tekrarlayın. Kalan sütü de en üstteki yaprağın üzerine dökün. (Süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor.) 5 dk. dinlendikten sonra kareler halinde kesin. Güllacın üzerini toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun....Kaynak.nepisirsekde.blogspot.com,

Içli Köfte Tarifi

Malzemeler
iç malzeme :
300gr kıyma
3 baş kuru soğan(istege bağlı)
tuz
karabiber
pul biber
maydonoz
100gr sıvı veya katı yağ
dış malzeme(hamuru):
500gr yağsız kıyma
500gr ince köftelik bulgur
1ince tarafından soğan rendesi
tuz
su

Tarif
iç malzemenin hazırlanışı
soğanlar ince ince doğranır kavurmak için tavaya konur
yağ eklenir kıyma eklenir
10dk arasıra karıştırılarak kavrulur
tuz eklenir
kıymalar pişip soğan pembe olana kadar kavrulur
ocaktan indirip doğranmış maydonoz eklenip karıştırıp sovuması için buzdolabına konur HAMURU:
bulgur kıyma yoğurmak için bir kaba konur tuz ilave edilir
soğan konur
bütün dış malzemeleri iyice elle karıştırarak yoğrulur
malzemeler iyice iki elin arasında kuvvet uygulanarak bastıra bastıra yoğrulur
arasıra su katılır ne cok sert olacak nede cok yumuşak yuğurma işlemi hamur birbirini iyicce tutucak
hamur toplanıp üstüne kurumaması için streç(nemli bez)kapatılır(el hafif ıslatılır)
hemen yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak iki el arasında önce yuvarlayıp sonra işaret parmağı yardımı ile yuvarlıyarak dönderek açılır
açılan hamura hazırlamış olduğumuz içi bir kaşık yardımı ile koyup yavaş yavaş yuvarlıyarak kapatıyoruz(el hafiften su ile ıslatılır)
büyün işlem hamur iç bitene kadar devam edilir
içbitip hamur kaldı ise küçük küçük parçalar kopartılıp misketler yaılır
iki el arasında yuvarlıyayak ayrı bir tencereye su konur kaynamaya bırakılır tuz atılır
su kaynayınca yapmış olduğumuz köfteler suya birer birer atılır tencere çok dolmayacak kısık ateşte pişirilir
15dk delikli kaşık yardımı ile veya süzgece süzülür
yapılan misketlerde pişirilir sıcak olarak servis yapılır
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Kiremite Pastırma Tarif

Malzemeler
otra boy kiremit tepsi
orta boy 6 adet domates
5-6 adet sivri biber
tepsiyi örtecek kadar pastırma ve alamünyum folyo
2çorba kaşığı sıvı yağ

Tarif
domatesleri kabuklarını soyduktan sora halka halka dogratıp tepsiye yerleştirelim
üzerine içini ayıtladıgımız sivri biberleri istege göre drayıp tepsiye yerleştiriyoruz pastırmalarımızı tek tek domates ve biberin üzerine yerleştiriyoruz
sıvı yağımızı da ekleyip folya ile üzerini kapatıyoruz
önceden ısıtılmış fırında veriyoruz
yaklaşık 30-45 dak sonra folyoyu çıkarıp pastırmamızın kızartıp servis yapıyoruz
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Muzlu Bitter Çikolatali Doğum Günü Pastasi Tarifi

Malzemeler
1 Tane UNO 3 katlı pastaban(sade),
1 paket kremşanti,
1 su bardağı meyve suyu,
2 tane muz 80 gr bitter çikolata(rendelenmş yarım su bardağı toz şeker,
3 su bardağı süt,
4 yemek kaşığı un,
1 paket vanilya,
1 tatlı kaşığı nişasta,yarım çorba kaşığı nişasta,yarım paketlabne peyniri

Tarif
Yaş Pasta ( Kremalı ) tarifi
süt ve nişastayı geniş bir kapta nişasta eriyene kadar çırpın. Elde edilen karışıma un, vanilya ve şekeri ilave edin, Hafif afeşte sürekli çırpma teli ile çırprarak koyu kıvama geldikten sonra elde ettiğiniz bu karışımı ocaktan alın. Üzerine labne peynirini de ilave edin hepsini iyice karıştırın.
Yaş Pasta Tarifi:Uno pastabanınızın bütün katmanlarını meyvesuyuyla ıslatın. Daha sonra kremanın yarısını pastabanınızın üzerine iyice yayıp muzun yarısını üzerine dizin. Dizdikten sonra pastabanınızın ikinci katmanını üzerine koyun. Geriye kalan kremayı üzerine yayın ve elinizde geriye kalan muz parçalarını dizin, Pastabanınızın en üst katmanını üzerine koyduktan sonra süt ile çırptığınız kremşanti ile pastanızın etrafını kaplayın üzerine doğranmış çilekler ile süsleyin. Kremalı yaş pastanızı, damak zevkinize göre çikolata rendesi ve muz, çilek gibi çeşitli meyvelerle daha farklı bir biçimde süsleyebilirsiniz. Bir saat boyunca yaş pastanızı dolapta beklettikten sonra servis yapmanız daha iyi olacaktır. Afiyet bal şeker olsun efendim.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Tavuk Sote Tarifi

Malzemeler:
500 gr tavuk etinin göğsü
1 tane kuru soğan
Baharat(tuz,karabiber,kırmızı biber,kekik)
2 adet domates

Yapılışı:
Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk etini ekleyin.Sulanıp kendi suyunda kavrulana kadar bekleyin.Son zaman tüm baharatları yeteri kadar ekleyip karıştırın.Üzerine ince doğranmış domatesleri de ekleyip bir iki kere karıştırıp dinlenmeye bırakın.5-10 dk sonra servis yapabilirsiniz..

Afiyet Olsun.Kaynak., 

Kumpir Tarfleri

Malzemeler: 
(1 kişilik)
1 büyük boy kumpirlik patates
tereyağı (listedeki tüm malzemelerin miktarı isteğe bağlıdır)
rendelenmiş kaşar peyniri
yeşil zeytin (ayıklanmış ve küçük küçük doğranmış)
siyah zeytin (ayıklanmış ve küçük küçük doğranmış)
sosis(küçük küçük doğranmış)
salam (küçük küçük doğranmış)
kornişon turşu (küçük küçük doğranmış)
mısır
tuz
ketçap
mayonez

Hazırlanışı:
Patates fırçalanarak iyice yıkanır, kurulanır. Birkaç yerinden delinir. Alüminyum folyoya sarılarak önceden ısıtılmış fırında 200C'de 1 saat pişirilir.(Pişmezse süreyi uzatabilirsiniz) Fırından çıkarılan patates folyodan çıkarılır. Tam ortasından bıçakla kesilip, ortası açılır. İçinden bir miktar patates kaşık yardımıyla çıkarılır. Açılan kısma tereyağı, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz konulup iyice karıştırılıp, erimeleri sağlanır. Ardından istenilen tüm malzemeler (bu malzemelere istediğiniz her türlü malzemeyi ekleyebilirsiniz) küçük küçük doğranmış olarak patatesin içine konulur. En üste de ketçap ve mayonez eklenir ve sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun

Mercimek Köftesi Tarifi

Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı su
2 tane kuru soğan
yarım demet maydonoz
yarım demet yeşil soğan
pul biber
1 yemekkaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı

Tarif
Mercimeği yıkayıp tencereye koyalım. 4 su bardağı suyu ilave edelim. Sonra ocağa koyalım. Kısık ateşte suyunu çektikten sonra 1 su bardağı ince bulguru ilave edelim. Tuzunuda ekleyip karıştıralım . Tencerenin kapağını kapatıp kabarmasını bekleyelim. Diğer yandan kuru soğanı ince ince doğrayıp tavaya koyalım. Sonra zeytinyağını da ilave edelim. Soğanlar pembeleşince 1 yemek kaşığı salçayıilave edelim. Sonra bu karışımı mercimeğin içine ilave edelimiyice karıştıralım. Daha sonraince ince doğranmış yeşilsoğanla maydonozu karışımın içine ilave edelim. Pul biberide ilave edelim. Sonra iyice yoğuralım. Daha sonra köfte şekli verelim. Tabağa dizip servis yapalım.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Aşure Tarifli

Malzemeler: ( 10 kişilik)
2 su bardağı aşurelik buğday
450 gr. toz şeker
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı pirinç
yarım çay bardağı kuş üzümü
yarım çay bardağı çam fıstığı
yarım çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı kuru incir
yarım çay bardağı badem
1 yemek kaşığı buğday nişastası

süslemek için:
Nar
kuş üzümü
çam fıstığı

Hazırlanışı:
Aşurelik buğday bir gece önceden suya konulur. Nohut, fasulye, kuru üzüm ve kuş üzümü de bir gece önceden suya konulur. Ertesi gün suda bırakılan tüm malzemeler bir taşım kaynatılır. Geniş bir tencereye buğday ve diğer kaynatılan mazlemeler konulur. Üzerini geçecek sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir.(Buğdayların iyice ezilmeleri ve diğer bakliyatların iyice yumuşaması gerekir)Pişme sırasında gerekirse sıcak su ilave edilir. Pişmesine yakın küçük küçük doğranmış incir, kayısı, pirinç, çam fıstığı ve bademler eklenir ve hepsi yumuşayıncaya kadar pişirilmeye devam edilir. Ayrı bir kapta buğday nişastası suda eritilir ve yavaş yavaş karıştırılarak tencereye eklenir. Son olarak tencereye toz şeker konulur bir taşım kaynatıldıktan sonra altı kapatılır. Kaseler pay edilen aşure biraz soğuduktan sonra üzeri kuş üzümü, çam fıstığı ve nar taneleri ile süslenir ve iyice soğuduktan sonra servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Oduncu Makarna Tarifi

Malzemeler

1 paket makarna
Yeterince tuz
Sosu için:
250 gr kültür mantarı
3 adet domates
1 demet maydanoz
1 adet taze soğan
1 diş sarımsak
4 adet defne yaprağı
Yarım su bardağı zeytinyağı

Tarif

Bir tencereye yeteri kadar su ve bir miktar tuz koyduktan sonra kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra makarnayı koyun. 10 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.
Sosu için: Soğanları doğrayıp bir kaba koyun. Domatesleri mümkün olduğunca ince kesin.
5-6 adet sarımsağı bir kenara ayırın. Daha sonra mantarları kesin. Maydanozları küçük küçük kopartarak bir kaba koyun.
Geniş ve fazla yüksek olmayan tencerenize yarım su bardağı zeytinyağını koyduktan sonra sırasıyla yeşil soğanı, sarımsağı, domatesi ekleyip karıştırın. Daha sonra mantarı da ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bir tutam tuz ve kırmızı biber ekleyin. 3 adet defne yaprağını tencereye attıktan sonra karıştırın.
Yarım saat kısık ateşte sosu pişirin. Sosun üzerine maydanozu ekleyin.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Kremalı Mantarlı Makarna

Malzemeler

1 paket penne makarna
6-7 adet kültür mantarı
1 adet küçük boy soğan
1 paket krema
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeterince su
Yeterince karabiber
Yeterince tuz

Tarif

Makarnaları tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
Soğanı rendeleyin, tavada sıvı yağı kızdırın ve soğanları kavurmaya başlayın.
Mantarları yıkayıp ayıklayın ve ince ince dilimleyin.
Soğanlar hafif pembeleşince içine mantarları ilave edip kavurmaya devam edin.
Mantarlara yarım çay bardağı kadar su, tuz ve karabiber ilave edip kısık ateşte pişirin.
Mantarlar piştikten sonra içine krema ekleyin, 1-2 kere kaynatıp ocaktan alın.
Haşlanan makarnanın suyunu süzün, tencereye alın ve üzerine hazırladığınız sosu döküp ezmeden karıştırın.
Makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip servis yapın.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Kabaklı Makarna Tarifi

Malzemeler

Makarna
Kabak
Maydanoz
Krema
Tereyağ
Zeytinyağı
Sarımsak

Tarif
Öncelikle kabakları soyuyoruz. Ve sonra halka şeklinde kesiyoruz.
Sarımsağımızı iri iri kesiyoruz.
Maydonozlarımızı elimizle küçük küçük kopartıyoruz.
Tencerenin içine zeytinyağı döküyoruz. İçerisine iki adet sarımsağımızı ekliyoruz.
Tencerenin altını yakarak, yavaş yavaş kabaklarımızı içine yerleştirerek kızartıyoruz.
Kızartma işlemi sırasında içerisinde bulunan sarımsakları dışarı alıyoruz.
Patlıcanlarımız pembeleştikten sonra tencerenin içerisinden çıkartarak başaka bir tabağa alıyoruz.
Daha sonra başka bir tencere çıkartarak, içerisne kremayı döküyoruz.
Kremanın içerisine tereyağ ekliyoruz.
İçine kattıktan sonra karıştıyoruz ve koyuşaması için bırakıyoruz.
Makarnamızı kaynatmak için bir tencereye daha ihtiyacımız var. Bu tenrecenin içerisine su ekleyerek, üzerine tuzu ekliyoruz.
Bu sırada kabağımızı, hazırladığımız kreamanın içerisine ekliyoruz. Üzerinede yeşillikleri ekleyerek altını kapatıyoruz.
Suyumuz kaynadıktan sonra içerisine makarnamızı koyuyoruz ve 8 dakika boyunca pişiriyoruz.
Makarnamız piştikten sonra süzgeçten geçirerek, hazırladığımız sosun içerisine yerleştiriyoruz. Makarnayla sosu karıştırdıktan sonra makarnamızı başka bir tabağa alıyoruz. Ve hazırladığımız kabaklardan geri kalanları üstüne yerleştiriyoruz.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Piruhi Tarifi

MALZEMELER:

Hamur Malzemeleri:
2 adet yumurta
1 su bardağı soda
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
İçi:
3 yemek kaşığı tereyağ
3 orta boy soğan
250 gr kıyma 1 çay kaşığı tuz
1 çay karışı karabiber

Üst Sosu:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 kase yoğurt
2-3 sarımsak
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleriyle pürüzsüz, yumuşak bir hamur yapıp dinlendirilir.
4 bezeye ayrılıp her bir beze yufka ineliğinde kesilip, 4'er cm lik karelere kesilir.
Bir tavada tereyağı eritilir, ince kıyılmış soğanlar eklenip kavrulur.
Kıyma eklenip iyice kavrulur, baharatları eklenip ocaktan alınır.
Hazırlanan kıymalı iç kare kesilmiş hamurlara pay edilir.
Hamur muska şeklinde kapatılıp tepsiye dizilir.
Tencerede su kaynatılır ve tuz eklenir.
Piruhiler eklenip 10 dk kadar haşlanır.
Sonra sahana yerleştirilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ gezdirilip servis edilir.
Tarifin Özellikleri:
Osmanlı mutfağına ait bir hamur iş çeşididir. Değişik iç harçlarla da yapılabilinmektedir.
Haşlanarak pişirilen hamurlara örnektir.
Tahıllı bir yemek çeşidi olduğu için karbonhidrat açısından zengindir.
Porsiyon adedi 10 kişiliktir.
Dikkat edilmesi gereken üzerine konulan yoğurt hamur biraz ılındıktan sonra konulmalıdır.

Afiyet Olsun

Patatesli Mısırlı Omlet

Malzemeler:(3 kişilik)
4 adet yumurta
10 adet siyah zeytin
istenilen miktarda haşlanmış mısır
yarım su bardağı süt
3 adet orta boy patates
2 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patatesler yıkanır ve bir kapta hafifçe haşlanır. Haşlanıp hafif soğuduktan sonra kabukları soyulur. Zeytinler ortadan bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Kırmızı biberler jülyen olarak doğranır. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Jülyen doğranmış biberler tavaya konulup, sotelenir. Üzerine iri iri doğranmış patatesler eklenir ve birlikte çevrilip, patatesler sotelenir. Tavaya zeytin ve mısırlar da konulur ve hepsi birlikte zedelenmeden çevrilerek sotelenir. (Bu karışıma istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz) Fırına girebilecek bir kabın içine bu harç yayılarak konulur. Üzerine tamanımı örtecek şekilde rendelenmiş kaşar peyniri dökülür. Ayrı bir kapta yumurtalar kırılır iyice çırpılır içine süt ilave edilir. Tuz ve karabiber de eklenerek hepsi iyice karıştırılır. Bu karışım patatesli harcın üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış fırın 200C'ye ayarlanır ve patatesli karışım fırına konulur. Üzeri kızarana kadar pişirilir.(20-25 dak) Üzeri kızarınca fırından alınır ve sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN Kaynak.

Etli Bamya Tarifi

1 / 2 kg bamya, 300 gr kuşbaşı et, 2 baş kuru soğan, 3 adet domates, 2 adet yeşil biber, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık), akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohut, yeterince tuz ve su

Malzemeler

1 / 2 kg bamya
300 gr kuşbaşı et
2 baş kuru soğan
3 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohut
yeterince tuz ve su

Etli Bamya Yapılışı

1 su bardağı nohuda su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ayrı bir tencerede etler yağ ile birlikte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
İçine soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur ve üzerine küp şeklinde doğranmış domatesler ve doğranmış biberler ilave edilir.
1 yemek kaşığı salça ve yeterince tuz katılıp karıştırılır.
Nohut süzdürülür ve bamya ile birlikte pişen etin üzerine ilave edilip üzerini kaplayacak şekilde su konulur.
Bir taşım kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edilir.
Bamyalar piştikten sonra ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.

Rulo Poğaça

Klasik poğaça hamurumun tam buğday unlu ve rulo versiyonu bu. Teker teker 60 tane yapmaktansa bunu tercih ettim. Tam buğday unu koyduğum için kabartma tozunu biraz arttırdım.


Malzemeler

250 gr. eritilmiş tereyağı
4 çay bardağı sıvı yağ
4 yumurta
4 çay bardağı yoğurt
aldığı kadar tam buğday unu
2,5 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker

500 gr. beyaz peynir
maydanoz
2 yumurta akı (sarıları üstüne sürülür)

Yapılışı

Hamur yoğrulup dinlendirilir. Merdaneyle büyükçe bir dikdörtgen şeklinde açılır. Ebatları yuvarlak mutfak masasının sınırlarını zorlayacak kadardı. Harç her tarafına gelecek şekilde yayılıp uzun kenarından başlayıp rulo yapılır. Uzunlamasına iki rulo yapılıp dilim dilim kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Yumurta sarısı sürülüp 200 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirilir. Ruloları 24 dilime böldüm, toplamda 48 adet poğaça oldu.

Un Kurabiyesi

Malzemeler
1 Paket (250 Gr.) Margarin
3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Un (4 - 4,5 su bardağı)
Yapılışı
Öncelikle 3 su bardağı un, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekerini bir kaba birlikte eleyin.
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarini, toz malzemelere ekleyin ve kalan unu kaşıkla azar azar ekleyerek, oldukça yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur elinize yapışmayan bir kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın, üzerine hafifçe bastırın ve yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış, 170 derecelik fırında, 20-25 dk. renkleri beyaz kalacak şekilde pişirin.
Fırından çıkıp biraz ılınınca, üzerine bolca pudra şekeri serpin.

NOT; Kurabiyenin piştiğini anlamak için, alt kısmına bakın, hafifçe pembeleşmiş ise olmuş demektir.

Muhammara Tarifi

3-4 dilim kızarmış ekmek, ½ bardak kırmızıbiber, 1 bardak ceviz içi, Tuz, kimyon, şeker,1 limon suyu ve yeterli su,Acı biber (tercihen),Zeytinyağı, nar pekmezi

Malzemeler

3-4 dilim kızarmış ekmek
½ bardak kırmızıbiber
1 bardak ceviz içi
Tuz, kimyon, şeker
1 limon suyu ve yeterli su
Acı biber (tercihen)
Zeytinyağı, nar pekmezi

Muhammara Yapılışı

Limon suyu ile kırmızı biber karıştırılır.
Kızarmış ekmek ile ceviz bir robotta çekilir ve geniş bir kapta kırmızıbiber limon karışımı ile birleştirilir.
Karışım koyu ise su eklenerek macun haline getirilir.
Zeytinyağı, kimyon, nar ekşisi ilave edilir.
Karışım ekmeğin üzerine sürülerek servis yapılır
Afiyet Olsun
X