Kifle Tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı su (her ikisi de ılık olacak)
1çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (sarıları üzeri için kullanılacak)
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tuz (silme)
4 yemek kaşığı sirke
1 paket margarin ya da tereyağı (250 gr)
Aldığı kadar un

İçi İçin:
Peynir veya kavrulmuş kıyma
Üzeri İçin:
İsteğe göre çörekotu, susam, haşhaş tohumu
Hazırlanışı:
Maya, ılık su ve süt içinde eritilip şeker ilave edilir.
Bu karışım kabarana kadar (yaklaşık 10 dakika) mayalandırılır
Margarin hariç tüm malzemeler eklenip yoğrulur.
Hamur 3 parçaya ayrılır.
Her parçadan cevizden biraz büyük 10 yumak yapılır.
Yumaklar minik, minik açılıp, aralarına nohut büyüklüğünde parçaşanmış margarinler eşit olarak dağıtılıp üst üste konulur. (en üst parçaya yağ sürülmez)
Sonra merdane ile üst üste yerleştirilen hamurlar açılıp büyük bir yufka elde edilir.
Açılan hamur üçgen olarak 16 eşit parçaya bölünür.
İçerisine hazırlanan iç peynir koyulup sigara böreği gibi sarılıp kenarlarından kıvrılarak ay şekli verilir.
Ayrılmış olan yumurta sarısı üzerlerine sürülüp, susam serpiştirilip 175 c de kızarana kadar pişirilir.
Püf Noktası: Fırın tepsisinde 30 dakika bekletilmelidir.

Tarifin Özellikleri:
Mayalı hamurlara örnektir.
Bu ölçülerden 48 adet çıkıyor.
Kullanılan malzeme fırın tepsisi
Maliyeti 15 tl'dir.
Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Tahinli Cevizli Çörek

Malzemeler:
4 su baradağı un
1 su baradağı süt
2 yumurta
Yarım paket margarin
1 su baradağı ceviz
1 çay bardağı toz şeker
1 çay baradağı tahin
10 gr. maya


Hazırlanışı:

Unumuzu havuz haline getirip süt margarin yumurta ve mayamızı 1 yemek kaşığı toz şekeride ilave edip yoğuralım. elde etiğimiz hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra merdane ile pizza hamuru inceliğinde açıp tahinimizi sürelim daha sonra iri ezdiğiğmiz cevizleri ve toz şekerimizi serpip hamurumuzu rulo gibi sarıp 2 parmak kalınlığında keselim ve yağlanmış tepsiye koyup üzerlerini yumurta sarısı sürüp ortasına az miktarada öğütülmüz cevizi koyup önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirip servis edebiliriz...

Afiyet olsun...Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Zeytinli Peynirli Çörek Tarifi

Malzemeler:
3,5 Su B. Un
2 Çorba K. Yoğurt
3 Çorba K. Tereyağı
1 Pk. Kabartma Tozu
100 Gr. Beyaz Peynir
100 Gr. Kaşar Peyniri
2 Yumurta
Tuz
İç Harcı İçin:
Yeşil Zeytin

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına unu, tuzu ve kabartma tozunu koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Yoğurdu, tereyağını, yumurtayı ve rendelenmiş beyaz peyniri ilave edip kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz.

Hazırlamış olduğumuz hamuru olabildiğince ince açıyoruz. Açtığımız hamurun bir kenarına yeşil zeytinleri yan yana diziyoruz. Hamurun diğer kalan yerlerine kaşarı rendeleyip kırmızı biber serpiyoruz.

Zeytinlerin olduğu yerden rulo şeklinde sıkıca sarıp ucuna su sürüyoruz. Hamuru dilimler halinde kesip kendi etrafında dolandırıyoruz.

Yağlanmış fırın tepsisine koyup üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Üzerine çörek otu, susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz.Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Bademli Kremalı Çörek

Malzemeler :

* 1,5 su b. un
* 1,5 su b. su
* 3-4 yumurta
* 100 gr. margarin
* 1 tatlı k. toz şeker
* 1 çay k. tuz

İç harcı için:

* Krem peynir

Üzeri için:

* File badem

Hazırlanışı :

Tencereye 1.5 su ,100 gr.margarin,1 tatlı kaşığı toz şekeri ve 1 çay kaşığı tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynama başladığında tencereye 1.5 su bardağı unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra üzerine birer birer yumurtaları kırın. Daha sonra kaşıkla yada elinizle iyice yoğurun.Krema torbasına karışımı alın. Fırın tepsisini yağlayın.Krema torbasından hamuru sıkarak yuvarlak şekil verin.Hamurun üzerine file badem serpin. Önceden ısıtılmış 170 derecilik fırında pişirin. Fırın dan çıkan çörekleri ortadanm kesin.Çörekelerin içine peynir ilave edip servis edin.Afiyet Olsun.Kaynak.Lezzetli Yemek Tarifleri

Elmalı Profiterol

Elmayı çok sevdiğim gibi, profiterola da bayılıyorum.Bu muhteşem ikilinin muhteşem buluşması beni benden alıyor.Sizde benim gibi bu ikiliyi seviyorsanız. Buyrun sizler için tarifi:

Gerekli malzemeler

4 adet orta boy elma
1 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kakolu puding
2.5 su bardağı süt


Yapılışı
Elmaların kabuğunu ince bir şekilde soyunuz ve rendeleyiniz.Bisküvileri robattan geçiriniz.Pudra şekeri ve elmaları yogurunuz.
Bisküvileride ekleyip iyice yogurunuz.Daha sonra ceviz büyüklügünde parçalar alıp yuvarlayınız, hindistan cevizine bulayınız.
20 dakika kadar buzdolabında bekletiniz
Kakolu puding sütle pişir ve sogut.Elmalı topların üzerine dök.Antep fıstığı ile süsle.Afiyet olsun

Çörek Otlu Kurabiye

Malzemeler

150 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı fındık yağı
1 yumurta akı (sarısı üstüne sürülür)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 çay bardağı çörek otu
2/3 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı mahlep
aldığı kadar un (tam buğday kullandım)
1 paket kabartma tozu

Yapılışı

Tereyağ, sıvı yağ ve yumurta akı karıştırılır. Diğer malzemeler de un kontrollü eklenerek ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığına gelince küçük ceviz büyüklüğünde bezelenir. 170 derecede 30 dakika pişirilir. Fırınlar farklılık gösterebilir; yumurta sarısı kızarana kadar diyelim.

48 tane oldu ve bir büyük tepsiye sığdı (6x8'lik matris halinde). Tarifin sahibi en az 70 tane elde etmiş, o kadar küçük bezelemeye sabrım yetmedi.

X